צילום: אי.פי // אחמדינג'אד נתמך בידי אנשיו, שלשום בטהרן

"אחמדינג'אד סובל מחולשה"

מקור רשמי בטהרן אישר רשמית את מצב בריאותו הרעוע של הנשיא האיראני בן ה-52 • עם זאת, אחמדינג'אד הופיע אמש בטלוויזיה האיראנית ואמר: "מותר להיות מצונן"

לראשונה מאז נפוצו השמועות על מצב בריאותו הרעוע של נשיא איראן, הגיע לכך אתמול אישור רשמי מטהרן: חבר פרלמנט איראני בכיר, המקורב לנשיא מחמוד אחמדינג'אד, אישר בראיון לסוכנות הידיעות הרשמית "אירנה" כי הנשיא "סובל מחולשה בשל עומס עבודה".

"הנשיא יחלים וימשיך בעבודתו", ביקש להרגיע חבר הפרלמנט, מוחמד איסמעיל כוסארי, המקורב לנשיא האיראני בן ה-52, שאף הצטרף אליו לנסיעות רבות כולל לעצרת הכללית של האו"ם בחודש שעבר.

"כל אדם תחת עומס עבודה שכזה היה סובל מתשישות", הוסיף חבר הפרלמנט כוסארי המשמש כסגן יו"ר הוועדה לחוץ ולביטחון בפרלמנט האיראני. לטענת מקורביו של אחמדינג'אד, הנשיא עובד בממוצע 20 שעות ביממה, כך שאין זה פלא שהוא זקוק למנוחה.

השמועות סביב בריאותו הרופפת של הנשיא האיראני החלו ביום שלישי שעבר, כשנאלץ לשוב באמצע מסעו האחרון במדינה לנוח בביתו בטהרן, וזאת לאחר שחש ברע. בתמונות מאותו יום הנשיא אכן נראה עייף ותשוש. מאז לא נראה אחמדינג'אד בציבור ואף ביטל מספר אירועים, עד שלשום, עת נטל חלק בטקס קבורה ממלכתי של חיילים איראנים. אתמול כבר הופיע הנשיא בטלוויזיה האיראנית ותירץ את תשישותו בכך ש"מותר להיות מצונן".

בסוף השבוע, כשגברו השמועות על מצב בריאותו הרופף של אחמדינג'אד, באתר האינטרנט האיראני "שהאב ניוז" אף העלו אפשרות כי בעקבות מצבו לא יתמודד הנשיא בבחירות לנשיאות ביוני 2009. הם ציינו כי במחנה השמרני, שאותו מייצג אחמדינג'אד, לא מצטערים על מחלתו מאחר שהיום הוא רק מזיק להם ולתדמיתה של המדינה.

איראן סובלת בימים אלה ממצב כלכלי קשה. האינפלציה הגיעה ל-30 אחוזים בשנה, האבטלה מחריפה, מחירי הנפט - שירדו בעקבות המשבר הכלכלי - רק מחריפים את המצב וגם שר הפנים, המקורב לנשיא, נאלץ להודות שזייף תעודת דוקטורט ונודע כי אתמול החל בהליך הדחה עצמאי.

יש לציין כי האתר "שהאב ניוז", שפירסם לראשונה פרטים על תשישותו/מחלתו של הנשיא, מזוהה עם המחנה הרפורמיסטי במדינה שאליו השתייך הנשיא הקודם חתאמי ואשר אמור להיות מיוצג בחודש יוני בבחירות לנשיאות על ידי חסן רוחני. חבר הפרלמנט כוסארי אמר כי הפרסומים באיראן לא ישפיעו כלל על מחנה השמרנים במדינה ולא יביאו לפיצול - דבר שכלל אינו בטוח.

בניגוד לדברים, נראה כי המחנה השמרני רק מחכה להזדמנות להיפטר מאחמדינג'אד שמושך יותר מדי אש לעבר ארצו מבחינת כוהני הדת, ששולטים בה מאז ההפיכה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו