צילום: //

עיצוב מטבחים: כל מה מה שחדש בתחום

המטבח בעייני הוא לב ליבו של הבית. ועל כן עיצוב מטבחים באופן טבעי מקבל אצלי דגש רב. אני מקווה שמאמר זה יסייע בעדך לקבל החלטות נבונות בעיצוב המטבח שלך, אני את שלי כבר עשיתי. אומרים כי אדם חכם לומד מטעויות של אחרים והטיפש לומד מהטעויות שלו

רגע לפני התכנון

התכנון בעצם נשען על הצרכים והרצונות שלך. כלומר האם המטבח הוא מטבח פעיל ומבשל או רק מטבח ליופי ולאירוח. המשמעות באה לידי ביטוי לא רק בעיצוב אלא גם בסוג ואיכות החומרים. במטבח שמבשלים בו ויש תנועה ופעילות חייבים חומרים עמידים וגם חומרים שיהיה קל לנקות.

תכנון מקדים

לאחר שהחלטת לצורך העניין כי את בשלנית ובהתאם את מבקשת לתכנן את המטבח, עיצוב במטבח מתחלק לחמישה חלקים, מבנה המטבח ומיקום המכשירים החשמליים, החלק השני הוא שטח האחסון כלומר גודל הארונות ומספר המדפים והחלוקה הפנימית. החלק השלישי הוא החומר ממנו מיוצר הארון וכתוצאה מכך באופן ישיר יושפע העיצוב. החלק הרביעי הוא כל נושא הסניטאציה, ריצוף חיפוי קירות, כיור, ברזים ומתלים. החלק החמישי הוא נקודות חשמל ותאורה עם כל המשתמע מכך.

ישנו עניין חשוב ומהותי הקשור לעיצוב הבית בכלל ולמטבח בפרט וזה נושא החישוב והדיוק. כאשר מתכננים מיקום שקעים, ברזים נקודות ביוב תאורה ואפילו את גובה הארונות העליונים יש לקחת בחשבון את גודל האריחים.

  1. מיקום המכשירים החשמליים

במידה והמטבח קטן, חשוב למקם את המקרר שהוא האביזר הגדול ביותר בפינה נסתרת או מאחורי קיר. במטבחים גדולים נהוג להטמיע אותו בין הארונות. פחות ופחות רואים היום כיריים ותנור משולבים, על פי רוב הכיריים ימוקמו על גבי השיש ולכן רצוי שהם יהיו בקרבת חלון על מנת שריחות הבישול יצאו החוצה והשכנים יריחו את המטעמים שאת מבשלת. מאידך כאשר מטגנים לא רוצים שריחות הטיגון יכלאו בבית. נכון ישנם פתרונות כמו קולטי אדים וריח, אך מדובר בהוצאה כספית נוספת ומצד שני גם אבזור מיותר המקטין את החלל של המטבח. את המיקרו נהוג למקם מאחורי דלת נסתרת עם פתיחה עילית.

  1. ארונות ואחסון

ארונות המטבח משמשים כשטחי אחסון לסירים, כלי עבודה ומזון. חשוב לדעת שלגובה הארונות העליונים קיים סטנדרט. במידה ולא מציינים מה הגובה הרצוי בפני המתקין הוא יתקין את הארונות בהתאם. על כן אם את נמוכה באופן יחסי עלייך לבקש התקנה נמוכה יותר, ובמידה ואת גבוהה מן הממוצע עלייך לבקש התקנה גבוהה יותר. מזכיר לכן כי השינוי ישפיע על גודל האריחים, אגע בנקודה זו בהמשך. בדרך כלל יש בעיה בארונות הפינתיים הם עמוקים ולא ניתן להגיע אל הכלים בפנים והוא הופך למחסן נידח. קיים הפתרון המסורתי מזה שנים רבות של מדף הגלגל, אולם מד זה משאיר חלל רב ריק וללא יכולת להשתמש בו. עיצוב מטבחים על ידי מעצבים מקצועיים יתנו לכם את הפתרון בהתאם לרצונות שלכם ולבקשתכם.

ממה עשוי הארון?

גוף הארון על פי רוב מיוצר מעץ סנדוויץ’ שהוא חזק ועמיד ביותר. לעיתים הוא מיוצר גם מחומר הנקרא MDF, קרטון דחוס, הדלתות אף פעם לא מיוצרים מסנדוויץ’ כי הוא כבד. ישנם חומרים שונים ורבים בהתאם לעיצוב שאתם מבקשים ובהתאם לצבעים.

סניטציה וחיפויים

ישנם כיורים מסוגים שונים, אני באופן אישי מעדיף את הכיור הישן מהחרס הלבן, שתמיד נשאר מבריק ונקי ומעט אקונומיקה עושה את העבודה. הכיורים החדשים מבקשים חומרים מיוחדים ושיעבוד.במקום שהכיור ישרת אותך את משרתת את הכיור.

בתחום הברזים, יש את הברזים היקרים שעשויים יציקת ברזל והם עמידים וחזקים. לעומת יש ברזים חדשים זולים ופשוטים יותר ובהתאם החוזק שלהם.

לאחרונה החלו להשתמש בחיפוי קיר מזכוכית במקום בקרמיקה. היתרונות רבים החל מקלות הניקוי, מדובר בפלטות גדולות ויש מעט חריצי חיבור בין פלטה אחת לשניים כך שהלכלוך לא נקלע בחריצים. מעבר לכך ניתן לעצב ולקשת את הלוחות בכל עיצוב אשר תירצו אפילו תמונות בני הבית. חיפוי הרצפה היא נקודה חשובה בפן הבטיחותי, ישנו ריצוף מבריק אך בעל סכנת החלקה ויש ריצוף אנטי סליפ שהוא פחות יפה אך יותר בטיחותי.

חשמל ותאורה

על פי רוב ממקמים נקודת תאורה במרכז התקרה אשר מאירה את כל החלל, אך כאשר עומדים ועובדים עם הגב לתאורה לחיתוך סלט או בשר על השיש מסתירים את האור וקשה לעבוד. היום ניתן הריץ פס תאורת לד מתחת לארונות העליונים והוא נותן בשעות הלילה תאורת אווירה ותאורת עבודה נוספת בעת הצורך. כדאי לשלב תאורה נקודתית גבוהה מעל עמדת הבישול. בהתייחס לנקודות החשמל לא כדאי לחסוך ולכער אחר כך על ידי הוספת מפצלים בולטים.

החשיבות בעיצוב מטבחים היא הפרטים הקטנים והעצה החשובה ביותר שאוכל לתת לכם היא תחשבו על הכול לפני ותבואו עם דרישות מגובשות למעצב, אל תתפשרו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו