עצמאות כלכלית, תחושת סיפוק עצמי, בריאות פיזית ונפשית וריפוי אמיתי לגוף ולנפש - אלה המסרים שאותם מבקשת מיכל לשם – מאסטר-טריינר בשיטת N.L.P, וחברה בפדרציה הבינלאומית - להעביר לכמה שיותר נשים. “הרצון שלי להגיע לכמה שיותר נשים”, היא אומרת, “נובע מתוך תחושת שליחות, ולאחר משבר אישי קשה שעברתי וממנו הצלחתי לצאת בזכות ההיכרות שעשיתי עם שיטת ה-N.L.P. בעזרת השיטה אני רוצה להביא את הבשורה לכמה שיותר נשים ולהראות להן שניתן להגיע לתוצאות בטווח קצר, בעזרת שיטה מעשית וברורה, עם תכנית מוגדרת שיש לה מטרות ותוצאות. אני מזמינה את הנשים לעבור יחד איתי מסע עוצמתי להיכרות עם עצמן ועם היכולות שלהן ובסיום הקורס לקבל תעודת מאסטר N.L.P, שתאפשר להן להיות מטפלות מוסמכות ומקצועיות בפני עצמן ובכך לפתוח לעצמן את השער לעצמאות כלכלית ובריאות נפשית”.
שיטת N.L.P או בתרגומה החופשי - נ.ל.פ (ניתוב לשוני פיזיולוגי) – מציעה מגוון של טכניקות ומיומנויות פסיכולוגיות, שמטרתן ליצור השפעה ושינוי במחשבות, ברגשות ובהתנהגויות האנושיות, בעזרת שינוי של הרגלים ודפוסים אוטומטיים, על מנת להשיג תוצאות רצויות. השאיפה היא לשנות ולשפר את התקשורת הבינאישית והתוך-אישית. השיטה פותחה בארצות הברית בשנות ה-70 והיום היא משמשת ככלי טיפולי, באימון עסקי ובסדנאות לאימון ולשיפור עצמי (כך על פי ויקיפדיה).
מדוע את מכוונת את המסרים הללו רק לנשים?
“מנסיוני, אני יודעת שאישה מרגישה הרבה יותר בטוחה להיות מטופלת על ידי אישה”, אומרת מיכל לשם, “ויש לכך כמה סיבות. יש תחומי בריאות שנוגעים אך ורק לנשים, יש מחלות שאופייניות בעיקר לנשים וזו הסיבה שהן מרגישות הרבה יותר בטוחות בסביבה של נשים, שמבינות אותן ויודעות להכיל את עוצמת החשיפה והשיתוף ברגשות.
“מבלי להיכנס ליותר מדי פרטים, סרטן השד, למשל, זו מחלה שרק נשים עוברות ויהיה קשה להן לשתף חוויות ותחושות עם גברים. באותה מידה לא קל לנשים להיפתח ולשתף גברים בחוויות לא נעימות מעברן, לחשוף רגעים ותקופות לא נעימות שעברו בחייהן. הרבה יותר קל לעשות זאת בכיתה שיש בה רק נשים. בנוסף לכך, מרכז ההכשרה “לשם” מקפיד לאורך כל תקופת הלימודים על תרגול של פרקטיקה מעשית, וגם בתחום הזה נשים מרגישות הרבה יותר נוח להיפתח ולהיחשף מול נשים אחרות. הנסיון מלמד שאישה פחות תשפוט את חברתה לכיתה ולא תבקר אותה. אישה מבינה מה זה להיות אמא במשרה מלאה, שגם לומדת וגם עובדת. היא תגלה מולה אמפתיה מלאה, תביע הערכה למעשיה, לתרומתה לבית, למשפחה ולילדים, למרות החשיפה של מקרים לא נעימים שעברו עליה, נניח בילדותה. היא תעזור, בעזרת המעגל המחבק של הכיתה, להתגבר על החוויות הלא נעימות ותביא להחלמה ולריפוי”.
אז מה קורה בעצם בכיתות הלימוד של מרכז ההכשרה “לשם”?
“אחרי ההיכרות הראשונה נשים מרשות לעצמן לפתוח תיבות פנדורה של חוויות וקשיים שמעולם לא זכו לתשומת לב ולהכרה. הן עושות את זה לראשונה בחייהן ומדובר בנשים מכל הגילאים, החל משנות העשרים ועד לסבתות בגילאי 50 ויותר. בזכות האווירה המיוחדת בכיתה הן מגיעות למצב שבו הן מסירות את המסך מעל חלקים לא נעימים בחייהן ובתגובה הן זוכות להקשבה, לתמיכה ולתחושת איכפתיות של החברות לכיתה. הן זוכות למענה לבעיותיהן והאינטראקציה שנוצרת מביאה גם לריפוי וגם ללימוד. הן מרשות לעצמן לשאול שאלות אינטימיות שלא היו עולות באף פורום אחר ומתפתח דיון פורה של נשים, המשלב נקודות מבט אימהיות ונשיות, בשילוב עם מקצועיות טיפולית”.
למה כדאי ללמוד דווקא אצלך?
“ראשית, מהסיבה הפרקטית - שעות הלימודים של קורסים במרכזי ההכשרה “לשם” מותאמות גם לנשים שהן אימהות ועובדות – פעם בשבוע אחר הצהריים (חמש שעות). זו משימה שכל אישה שאיכפת לה מעצמה יכולה לקחת על עצמה, גם אם יש לה סדר יום עמוס ומחויבויות משפחתיות. שנית, הכיתות הן קטנות ואינטימיות והאווירה בהן היא משפחתית, חברית ותומכת. הקורסים הם גם במרכז הארץ וגם בירושלים. שלישית, וזו הסיבה המרכזית – אני לא רק מרצה אלא גם מטפלת בשיטת N.L.P בלבד ועושה זאת חמישה ימים מלאים בשבוע. טיפלתי בהצלחה במאות מקרים שמוכיחים לי בכל פעם מחדש שהשיטה עובדת. זו שיטה שמתאימה לדור שלנו, שבו הסבלנות היא קצרה ואנחנו עייפים מתהליכים ארוכים וסיזיפיים, המאפיינים שיטות טיפול אחרות. בשיטת N.L.P התהליך הוא הרבה יותר קצר. הוא רואה את העתיד של המטופלת ולא מתעסק יותר מדי בחפירות בעבר. רק במקרים מסויימים ניגע בנקודות הכאב, תוך כדי טיפול בתת מודע, ולא בצורה של שיחה רציונאלית, שלא בהכרח מביאה לתוצאות. על פי רוב, מה שחוסם ומעכב אותנו זו מערכת הרגשות שלנו, המחשבות שלנו והאמונה שיש לנו על עצמנו - האם אנחנו שוות או לא, האם אנחנו יכולות או לא. הטיפול בשיטת ה-N.L.P נוגע בדיוק בבית מושבם של הרגשות ושל תת המודע”.
תוכלי לתת דוגמא?
“קחי נשימה עמוקה, עיצמי עיניים ודמייני את המילה כסף. עכשיו דמייני הרבה כסף. פקחי את העיניים וספרי מה הרגשת? מה זה עשה לך? מנסיוני רב השנים, הרבה נשים מקשרות כסף עם לכלוך, עם חוסר צדק, עם עבודה קשה ובדרך כלל משוכנעות שזה משהו שבחיים לא יהיה להן. כאשר זה המצב, לא משנה מה המטופלת תעשה, היא לעולם לא תגיע למקום בו יש לה הרבה כסף. גם אם יהיה לה כסף, הוא ייעלם, כי תת המודע שלה מזהה שזה לא טוב עבורה. זו רק אחת הדוגמאות לאיך אנחנו עובדות בטיפולים, מטפלות בשינוי האמונות והמחשבות שלנו, על מנת שנוכל לחוות הצלחות”.
“אני מזמינה נשים מכל המגזרים ובכל הגילאים להצטרף לכיתות הלימוד של מרכז ההכשרה “לשם” ולהיות חלק מהמפיכה השקטה. הרשי לעצמך לעבור מסע מרתק אל תוך עולמך הפנימי, לנצל את ניסיון חייך ולהרוויח את עצמך כשאת חדשה, בוהקת יותר, חיה יותר ומאושרת. תוכלי להגשים את החלום שלך להגיע לעצמאות כלכלית ובריאות נפשית, כמטפלת מאסטר מקצועית, שתגרום לך להגשים את ייעודך בחיים”.
ניתן ליצור קשר עם “מרכז הכשרה לשם” דרך הפייסבוק- https://www.facebook.com/leshemcenter/?ti=as
או בטלפון- 0722820999
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו