חוגגים את חציית הקו בבורסה בניו יורק // צילום: אי.אף.פי // חוגגים את חציית הקו בבורסה בניו יורק // צילום: אי.אף.פי | צילום: אי.אף.פי

רגעי השיא: הדאו ג'ונס ממשיך במגמה חיובית

לאחר שחצה שלשום את קו 20 אלף הנקודות, המדד ממשיך להתבסס מעל הקו, אך אווירת המסחר החגיגית דעכה מעט • הבורסה בתל אביב במגמה מעורבת • כלכלנים ישראלים: עליית ריבית ראשונה עשויה להתרחש בשליש האחרון של 2017

יממה אחרי שחצה את קו 20 אלף הנקודות הסימבולי, המשיך אתמול מדד הדאו ג'ונס להיסחר במגמה חיובית מתונה בשעות המסחר הראשונות עם פתיחת המסחר בוול־סטריט, ונראה שהמדד ממשיך להתבסס מעל הקו שאותו חצה שלשום. 

מאז בחירתו של הנשיא טראמפ פתחו הבורסות במגמה של עליות, והמדד הוותיק בוול־סטריט הצליח לחצות מוקדם יותר השבוע את הרף הסימבולי.

בשווקים הסבירו את האווירה החיובית, בין השאר, בזכות תוכניותיו של הנשיא טראמפ להקלה רגולטורית על עסקים, וכן כוונתו לקצץ במסי החברות ואף להציג תוכניות לקיצוץ בתקציב הממשל הפדרלי.

אולם למרות שמדד הדאו ג'ונס המשיך להיסחר מעל הקו הסימבולי אתמול, נראה היה שאווירת המסחר החגיגית דעכה מעט. מדדי המניות הבולטים האחרים של בורסות ניו יורק, מדד הנאסד"ק ומדד S&P500, נסחרו בירידות קלות במהלך המסחר. מנגד, הנפט התחזק אתמול בכ־0.7% ונסחר סביב 53 דולרים לחבית.

הפסו המקסיקני, שספג נפילות מאז בחירתו של טראמפ, נפל אתמול בכ־1.2% למול הדולר במהלך שעות הערב (שעון ישראל). על רקע המסחר במטבעות נודע כי הנשיא המקסיקני ביטל פגישה מתוכננת עם טראמפ לנוכח צעדיו של האחרון לקידום הקמת החומה שתחצוץ בין המדינות. 

מדד הדאו ג'ונס הוא מדד מניות שהחל כרשימת מניות שהרכיב העיתונאי צ'ארלס דאו ואשר פורסמה ב־1884 ב"וול־סטריט ג'ורנל". המוסד נוסד רשמית בסוף חודש מאי 1886. בעשורים האחרונים כולל המדד 30 מניות, ובהן הענקיות האמריקניות הגדולות בעולם: בואינג, ג'נרל אלקטריק, מיקרוסופט, נייקי, פייזר, קוקה קולה ועוד. 

ואילו כאן בארץ הבורסה התל־אביבית ממשיכה לגמגם בלי הרבה מומנטום. את המסחר אתמול חתם המדד המוביל שלה - מדד ת"א 25, בעלייה של 0.2%, ואת השבוע כולו סיכם בעלייה בשיעור דומה. מתחילת השנה ירד המדד התל־אביבי בכ־3.2%. 

כלכלני בנק לאומי ציינו אתמול בסקירתם השבועית, כי בסיכום השבוע הזה בנק ישראל חתם שנתיים רצופות של ריבית אפסית ברמה של 0.1%. "במבט כולל, אנו מעריכים כי עליית ריבית ראשונה בישראל עשויה להתרחש במהלך השליש האחרון של 2017", ציינו כלכלני הבנק.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...