הסושי הצמחוני הוא כאמור מנה פופולארית מאוד בארץ. קל מאוד למצוא סושי צמחוני בישראל ובחלק מהמקומות משקיעים בו מחשבה. לטבעונים – ברוב הסושיות יציעו לכם להזמין קומבינציה צמחונית בלי טמאגו (חביתה יפאנית), מה שישאיר אתכם בדרך כלל עם רולים בסיסיים של מלפפון, גזר ואבוקדו.
לעומת זאת, במסעדות טבעוניות יציעו לכם תפריט רחב ומגוון, שכולל אפשרויות שמתאימות לכם במיוחד, עם תוספות מגוונות וטעימות לחיך כמו רוטב טריאקי תוצרת בית וספייסי מיונז טבעוני. כל זה בלי חשש להשתרבבות או אפילו מגע בחומרי גלם מן החי, במיוחד דגים, אז אתם יכולים להיות רגועים.
סושי בהיריון
סושי נטול דג נא הוא למעשה בשורה טובה במיוחד לנשים הרות, שכן סושי ידוע כאחד החשקים הנפוצים ביותר בתקופת ההיריון. אך לצד הרצון והתיאבון, ניצב החשש ממחלות. נשים בהריון מונחות להימנע ממאכלים שעלולים להכיל ליסטריה וסלמונלה, כמו ביצים לא מבושלות, גבינות לא מפוסטרות, בשר ודגים. בעיקרון אין מניעה לאכול סושי שאינו מכיל דגים, ובכל מסעדה אפשר למצוא סושי שמכיל ירקות בלבד או דגים שעברו בישול, אבל אם לא מקפידים להשתמש בסכין נפרד ובמשטח עבודה נפרד, החיידקים מהדגים עלולים לעבור לסושי ולזהם גם אותו.
הפתרון טמון בהכנת סושי מחומרי גלם בטוחים כמו ירקות, עוף מבושל ודגים שעברו טיגון בישול או צלייה - על גבי משטח שלא נגעו בו דגים. סושי צמחוני, שלא נגע בדג חי, הוא האופציה הבטוחה יותר עבור נשים הריוניות שחושקות ברול אסיאתי מפנק.
חשוב לציין שעניין הדגים הוא לא הבעיה היחידה בסושי. גם בדגים מבושלים יש גם מתכות כבדות, ואם אוכלים יותר משתי מנות דג בשבוע הן כבר מתחילות להצטבר. מצד שני, בדגים יש חלבון ובחלקם יש המון אומגה 3, שחיונית להתפתחות המוח של העובר ויכולה גם למנוע דיכאון אחרי לידה. לכן, אחרי שווידאת שהסושי צמחוני, נקי ומתאים להריוניות: תאכלי בכיף, אבל את חגיגת הסושי הפרועה תשמרי לחדר הלידה, אחרי שתצאי עם ידיים מלאות.
המאמר בחסות STG חברת פרסום
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו