פשוט מאודה

תשכחו מהטיגון • תנו לתנור לנוח והכינו את הכיריים • כן, גם מתכונים מאודים יכולים להיות מעדנים

אטריות אורז עם אטריות גזר מאודה, פסטו פטרוזיליה ושקדים // צילום: לירון אלמוג // אטריות אורז עם אטריות גזר מאודה, פסטו פטרוזיליה ושקדים // צילום: לירון אלמוג

השיגרה מפצירה לחזור וליהנות ולהתרגל אליה מחדש. זמן מה שלא היתה כאן, ונדמה כי שכחנו ממנה. והנה היא שבה מביטה ומחפשת אותנו מבין קפלולי הסנטר ועגלגלות הבטן. כפתור המכנסיים כבר מזמן אינו נסגר, ויחי ממציא הגומי. רוויי ארוחות חג ומטעמיו אנחנו משנסים מותניים וחוזרים למסלול.

גם אני מחזירה לארון המטבח את הסירים הגדולים ואת המפות הצחורות וחולמת על הג'ינס האהוב עלי ומפללת כי ישוב לשבת בנוחות על מותניי. בעודי מאפסנת, מנקה ומסדרת אני מגלה את סיר האידוי שנשכח מאחור. מטפסת על שרפרף ושולפת את סלסילת הבמבוק מארון אחר. נזכרת שלפני כמה חודשים גיליתי מבחר כלים מיוחדים לאידוי במיקרוגל. מייד הרתחתי סירים של מים מתובלים וניגשתי לאדות. יודעת כי טכניקת בישול זו בריאה, דלת שומן, ואף ממקדת את טעמם ויתרונותיהם התזונתיים של אינספור ירקות וחלבונים. לאחר שבישלתי מנת אטריות עדינה ומעודנת, רזה ומחטבת, נמלאו הסלסילות גם בכיסונים מאודים, באספרגוסים שמנמנים ואיתם כל טוב, צבע וטעם.

maya.darin.tlv@gmail.com

שומאי בטטה

 שומאי בטטה // צילום: לירון אלמוג

מתכון באדיבות דים סם להבות חביבההחומרים (לכ־50 כיסונים):

לבצק:

• 1 ק"ג קמח לבן

• 2 ביצים

• ½2 כוסות מים פושרים

למילוי:

• 2 בטטות בינוניות מאודות ומרוסקות

• 1 בצל

• 5-3 שיני שום כתושות

• 1 חופן כוסברה קצוצה

• 1 כף סויה

• קורט פלפל לבן

• ½ כפית שמן שומשום

• מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

למילוי:

מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה.

לבצק:

מערבבים את כל המרכיבים לבצק אחיד וגמיש.

מרדדים את הבצק לעלה דק מאוד, אפשר להיעזר במכונת פסטה.

חותכים את עלה הבצק לריבועים של 5x5 ס"מ.

ממלאים כל אחד מריבועי הבצק בכף גדושה מילוי ומעצבים כגביע פתוח.

מסדרים את השומאי בסלסילת אידוי מבמבוק על מצע רצועות של כרוב ומניחים מכוסה על סיר עם מים רותחים למשך כ־10-8 דקות על אש גדולה.

מגישים בליווי סויה.

מומלץ להגיש לקט דים סם מאודה בשלל מילויים וצורות.

אספרגוס מאודה עם גבינה כחולה, אגוזי לוז, תאנים, שמן זית ובלסמי

אספרגוס מאודה עם גבינה כחולה, אגוזי לוז, תאנים, שמן זית ובלסמי // צילום: לירון אלמוג

החומרים (ל־4 מנות):

• 20 גבעולי אספרגוס ירוק ועבה

• 1 חופן זרעי כוסברה

• 3 פרוסות ג'ינג'ר

• 6 גרגירי פלפל שחור שבורים

• קליפת לימון מגוררת

• מלח גס

להגשה:

• 4 כפות גבינה כחולה איכותית מפוררת (רוקפור, גורגונזולה וכד')

• 8 תאנים בשלות חתוכות

• ½ כוס אגוזי לוז קלופים, קלויים ושבורים גס

• שמן זית לפי הצורך

• חומץ בלסמי איכותי לפי הטעם

• מלח ים אטלנטי לפי הטעם

• פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

מקלפים את גבעולי האספרגוס בעדינות רבה (עדיף להשתמש בקולפן כשהאספרגוס מונח על קרש החיתוך ומקולף "בשכיבה").

מרתיחים מים עם זרעי כוסברה, ג'ינג'ר, פלפל, קליפת לימון ומלח ומבשלים בישול קצר את האספרגוס במים המתובלים והרותחים. מסננים ומצננים במי קרח.

מסדרים על צלחת הגשה.

מקשטים בגבינה, בתאנים ובאגוזים. מתבלים בשמן זית, בבלסמי, במלח ובפלפל ומגישים.

אטריות אורז עם אטריות גזר מאודה, פסטו פטרוזיליה ושקדים

 אטריות אורז עם אטריות גזר מאודה, פסטו פטרוזיליה ושקדים // צילום: לירון אלמוג

החומרים (ל־4 מנות):

• אטריות אורז

• 4 גזרים זקופים וקלופים

לפסטו:

• 1 צרור פטרוזיליה

• ½ כוס שמן זית

• ¼ כוס שקדים מולבנים קלויים קלות

• 4 שיני שום קלופות

• מלח לפי הטעם

• פלפל שחור גרוס לפי הטעם

להגשה:

• ½ כוס שקדים קלויים

אופן ההכנה:

לפסטו: במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הפסטו לממרח אחיד ומתבלים במלח ובפלפל.

לאטריות גזר: בעזרת קולפן חד מאוד מקלפים את הגזרים לפרוסות דקיקות ורחבות הדומות בגודלן לאיטריות פפרדלה. 

בכלי אידוי המיועד למיקרו או בסיר אידוי מניחים בתוך הסלסילה את גילופי הגזר. מניחים את הסלסילה על כלי הקיבול עם המים ומאדים את הגזר עד שמתבשל, אך שומר על צורתו ועל פריכותו.

לאטריות אורז: מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן, או משרים אותן במים חמים למשך דקות ספורות עד שמתרככות. יש לשים לב ולא לבשל את האטריות במים אלא רק להשרות.

מתבלים את אטריות האורז ואת "אטריות" הגזר בפסטו, מפזרים שקדים קלויים ומגישים. אפשר לעטר בעשבי תיבול.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר