למצוא מסעדה לילדים ולמבוגרים שנשרכים אחריהם זה לא עניין של מה בכך. כשהארוחה מסתיימת רק מתחילה החגיגה: הילדודס לא מסתפקים בשיחה נעימה על כוס יין, ומתחילים להתרוצץ, לשחק זה עם זה במקרה הטוב ולשגע את ההורים ואת כל שאר הנוכחים במקרה הרע.
על מנת למזער נזקים בדרך לטיול החג בחול המועד, הכנתי רשימה של מסעדות בארץ, מצפון לדרום, שבהן יוכלו הילדים לשבוע ולהשתולל וההורים יוכלו לשבוע נחת מהקטנים. חג שמח!
צפון
ארגנטינה הקטנה
מסעדת "אסאדו בר" נפתחה במתחם התיירותי הנעים בצומת וואסט. גלית בוט היא נצר למשפחת בשלנים מפוארת מארגנטינה, בעלת הקייטרינג "אסאדו ברמה אחרת" שפועל כבר שמונה שנים. הוריה של גלית הגיעו מעיירת הבשר, השוקולד והגלידה בארילוצ'ה שבארגנטינה. גלית קורנת שמחה ובן זוגה הסקוטי אמון על הגשת האלכוהול המעולה במקום, ובייחוד בירה מהחבית ששמה Fass, בירה נהדרת המיוצרת בקיבוץ גשור.
כשתיכנסו למקום תבחינו בקירות הצבעוניים, שכאילו נלקחו משכונת המהגרים הצבעונית לה בוקה בבואנוס איירס, ואז תוזמנו לטעום אמפנדס, כיסוני בצק ארגנטינאיים, במילוי בקר או פטריות, וסלט שורשים נהדר ומרענן. המיקס הזוגי מפתה במיוחד: פלטה רוחשת של אנטרקוט אורוגוואי, רצועות אסאדו נימוחות שעליהן מונח צ'ימיצ'ורי מענג. הילדים ייהנו כאן מהמרחבים שבחוץ וממנות בשר משובחות כנקניקיות צ'וריסו והמבורגרים.
"אסאדו בר", צומת וואסט. פתוח ראשון-חמישי, 22:00-12:30, ובשישי 16:00-12:00.
טל': 04-6899923. אתר: www.asado-golan.co.il.

אסאדו בר בצומת וואסט // צילום: גיל אליהו / ג'יני
מבשלים מהלב
"מטעים" הוא קפה וביסטרו יפהפה בפארק רמת הנדיב, שבו מועסקים נערי עלם, עמותת נוער בסיכון. יחד עם השף הם מגישים ארוחות בוקר וארוחות צהריים חלביות כשרות, ובהן מנות סלט, פסטות ודגים, והכל מול הנוף מרחיב הלב של הפארק היפה. תוכלו להגיע לכאן לאחר טיול בגני הנדיב, מה גם שמול המסעדה גינת שעשועים לילדים.
"מטעים" בפארק רמת הנדיב (כשר). פתוח ראשון-חמישי 16:00-08:00, שישי 14:00-08:00.
טל': 04-8449998. אתר: www.mataim.net

מטעים בפארק רמת הנדיב // צילום: ניצן זוהר
סיי צ'יז
רועי גרבר ואשתו היו בכלל סטודנטים בתל חי, שהתבאסו מכך שאין פיצה טובה שאפשר להזמין באזור בזמן החרישה למבחנים. יום אחד חזר רועי הביתה עם תנור פיצה והחל לאפות לחברים וללקוחות מזדמנים. היוזמה המגניבה גדלה אט־אט, עד שהשניים החליטו לפתוח את המקום אשר שוכן במבנה במושב בית הלל שבעמק החולה, ולו חצר מתוקה עם בריכת דגי נוי, עצי פקאן ופינת חי קטנה. במקום תוכלו ליהנות ממגוון פיצות נהדרות, פסטות, לזניות ומיני מטעמים איטלקיים.
"צ'יז פלוס", מושב בית הלל. המקום פתוח ראשון-חמישי, 23:00-09:30 ועד אחרון הלקוחות. שישי-שבת בשעות 23:00-09:00 ועד אחרון הלקוחות.
טל': 072-3923799.
מסעדת "צ'יז פלוס" בבית הלל // צילום: גילא אליהו / ג'יני
כן הקוקייה
קפה קונדיטוריה "הקוקייה" בקיבוץ דפנה בהחלט שינה את המפה הקולינרית בגליל העליון. המקום המזמין, שנמצא בכניסה לקיבוץ, הפך כבר מזמן למקום מפגש חברתי של אנשי הצפון ולאחד המקומות האהובים ביותר על התיירים שמגיעים לכאן לחופשות.
במקום מדשאה מזמינה, מה שהופך אותו למקום אידיאלי גם לילדים. תמצאו כאן גם תפריט מגוון מאוד, הכולל מנות ללא גלוטן, ומבחר מאכלים טובים וטעימים, וכמובן עוגות וקינוחים מופלאים שיוצאים היישר מהקונדיטוריה שבמקום. בכל מקרה, מבחינתי, גולת הכותרת היא ה"פיצה טראק" - משאית הפיצה, שהיא הברקה נהדרת של בעלי המקום. מדובר במעין משאית שבה מכינים פיצות טעימות להפליא על הטאבון. מומלץ להזמין את הפיצות הנהדרות האלה לצד כוס של בירה מקומית מהחבית שמגישים כאן.
"הקוקייה" ו"פיצה טראק": בית קפה, קונדיטוריה ומשאית הפיצה, בכניסה לקיבוץ דפנה. פתוח ראשון-שבת, 23:00-08:30.
טל': 04-6945800. מומלץ להזמין מקום מראש בבית הקפה. פייסבוק: "קוקיה פיצה טראק".
"פיצה טראק" בקפה "הקוקייה" בדפנה // צילום: ?גיל אליהו / ג'יני
אוהבים נקניקיות?
מסעדת "פוקצ'ה" במתחם גן הצפון ליד קיבוץ הגושרים, שקיימת כבר יותר מעשור, שומרת על רמתם הגבוהה של האוכל, השירות והאווירה. התפריט כולל סלטים, פיצות ופסטות טובים, ולצידם מנות הספיישל המתחלפות בכל יום.
בצמוד למסעדה, מקום נוסף בבעלות אנשי המסעדה: קלומפוס, מעין דיינר אמריקני שמגיש המבורגרים, מיני נקניקיות בייצור עצמי, ועוף בגריל שנראה נפלא, הכל לצד בירה טובה, וכל המקום מלא בסטודנטים ובצעירים שגודשים אותו בהנאה רבה. איכות הבשר בשני המקומות נהדרת בשל העובדה שהמקום מחזיק קצבייה, וכל הבשר והמנות, כולל הנקניקיות הנפלאות, מיוצרים ממש כאן.
"פוקצ'ה", מתחם גן הצפון, תחנת דלק דור־אלון על כביש 99, בין קיבוץ מעיין ברוך לקיבוץ הגושרים. פתוח ראשון-שבת, 23:00-12:00.
טל': 04-6904474. אתר: www.foccacia.co.il
מסעדת "פוקצ'ה בהגושרים" // צילום: סטודיו גולן 88
ליצנית ונדנדות
במרחק של כמה דקות נסיעה מהגן הבוטני הקסום של נהריה שוכנת מסעדת "בנחלה", שהקימו האחים רן וזיו פרידמן, בלב מטע פקאן, במבנה הלול הישן של המשק המשפחתי. המסעדה נחשבת ידידותית מאוד לילדים בשל העובדה שהיא מוקפת גינה קסומה ומרחבי דשא, שבהם מתקני משחקים לילדים.
ההורים יוכלו לשבת לסעוד בשלווה, לאחר שהילדים אכלו, ולהשגיח עליהם כשהם משחקים בגינה עתירת מגלשות, נדנדות, בימבות, ארגז חול ועוד. בשבתות ובחגים המקום אף מביא ליצנית שמעסיקה ומפעילה את הילדים להנאתם. האוכל כאן טעים מאוד. אני אכלתי את מנת מדליוני הסינטה על קרם הערמונים ונהניתי מכל רגע. מובן שיש גם מבחר של מנות ילדים.
"בנחלה" בנהריה, יצחק שדה 17, רסקו. פתוח שני-שבת בשעות 23:00-09:00. טל':
04-9512074. אתר: www.banahala.co.il
מסעדת "בנחלה" בנהריה // צילום: ליאור חורש
כשרה ונאווה
"טנדוקה" היא מסעדת בשרים כשרה וותיקה שנמצאת ביקנעם המושבה. המסעדה מציעה עסקיות שוות מאוד ברמות מחירים שונות, במחיר המנה העיקרית, והיא ידידותית מאוד לילדים ובכלל. מולה ניצב גן שעשועים, כך שההורים יכולים לשבת וליהנות מארוחה בזמן שמביטים בילדים המשתובבים. נהניתי מאוד מנתח הקצבים וממנת הפרגיות במרינדה. מקום משפחתי שחתם טיול מענג בסביבה.
מסעדת בשרים "טנדוקה", מרכז יקנעם המושבה. פתוח ראשון-חמישי 24:00-09:00, שישי 16:00-09:00, שבת 24:00-20:00.
טל': 04-9590323. שימו לב: בימי ראשון החל מהשעה 17:00 המסעדה פתוחה לאירועים בלבד. כשר.

מסעדת "טנדוקה" ביקנעם // צילום: לירון אלמוג
תוצרת העמק
"בלה" היא מסעדה איטלקית ים־תיכונית בכניסה למושב בית שערים בעמק יזרעאל. המקום מעוצב בחמימות, ובו מעדניית דליקטסים קטנה ומתוקה וחצר גדולה שבמרכזה בריכת דגים. האוכל המצוין הוא על טהרת תנובת העמק וחומרי גלם איכותיים. המסעדה רחבה וגדולה, התפריט ים־תיכוני עם חלק נכבד המוקדש לאוכל איטלקי, ומנות הדגל הן ניוקי ערמונים עם כמהין ומרווה ופיצה בלה סיציליאנית.
"בלה", הכניסה למושב בית שערים. פתוח ראשון-חמישי, מ־12:00 ועד אחרון הלקוחות, שישי 15:30-11:00 ו־17:00 ועד אחרון הלקוחות, ובשבת מ־12:00 ועד אחרון הלקוחות. בימי שני המסעדה סגורה. טל': 04-9830730.
אתר: bellabaemek.co.il
מסעדת "בלה" בבית שערים // צילום: לירון אלמוג
משפחתית למשפחות
ברחוב הגיבורים בבנימינה, העובר לאורכה של כל המושבה, נמצאת מסעדת "פלוגי", משפחתית במובן האמיתי של המילה: משפחת פלוגה הירושלמית שעברה לבנימינה הקימה את העסק. אחד האחים הוא השף, בעוד האח והאחות האחרים מנהלים את המקום עם ההורים.
התפריט מציע אוכל איטלקי וים־תיכוני, עם מנות שגם ילדים יוכלו לאכול בלי לעשות בעיות: פיצות משובחות, ניוקי וגם מנות דגים ובשר משובחות. בחצר המסעדה יש גן משחקים קטן אשר בו יוכלו הקטנים להעביר את הזמן עד להגעת המנות, ובסמוך – חורשת איקליפטוס שגם בה אפשר להשתולל. השירות במקום נעים וביתי.
"פלוגי", רחוב הגיבורים 16, בנימינה. פתוח בתקופת החגים בראשון-חמישי 23:00-12:30, שישי 23:00-18:00, שבת 23:30-12:30.
טל': 04-6389628.

מסעדת "פלוגי" בבנימינה
מרכז
פנינה בלב הרצליה
MI CASA קפה בחצר הוא בית קפה נעים ושקט בקיבוץ גליל ים, הנמצא במיקום נהדר: בין הערים הרצליה ורמת השרון. מדובר במקום נפלא, שבו גינה קסומה טובלת בירוק שבה אתם וילדכם תוזמנו לשבת, וילדכם אף יוכלו ליהנות מצעצועים קטנים, צבעים ודפי צביעה שיעשו להם שמח. גם מבפנים המקום יפהפה: ישן לצד חדש, עתיקות לצד מבנה ייחודי, חמים ומלא אופי, וכמובן, הדבר החשוב ביותר: אוכל נהדר, המוגש בהגשה כפרית מחממת לב. האוכל משלב מוטיבים ארגנטינאים ועיראקיים, בגלל מוצאו המיוחד של ניר שניטמן, הבעלים, אבא ארגנטינאי ואמא עיראקית. אביו של ניר, איזי, מבשל כאן מדי פעם ונהנה מכל רגע. השקשוקה כאן עזת צבע ונפלאה, הטאפאסים מגוונים וחובה לקנח באחד מהקינוחים המצוינים במקום. כדאי להגיע לכאן ליהנות מהשקט ומהאווירה המשפחתית, שעושה חשק לחזור.
Mi Casa קפה בחצר, קיבוץ גליל ים, פתוח ראשון-שבת, 16:00-08:00.
טל': 09-9576721. אתר: www.rol.co.il/sites/mi-casa
מסעדת "Mi Casa" בקיבוץ גליל ים // צילום: לירון אלמוג
קפה בלול
"חנדל'ה" היא מסעדה משפחתית במושב גבעת ח"ן באזור השרון, מדרום לרעננה. ניר מלקוב, חקלאי אמיתי של פעם, הקים במבנה הלול הישן שלו בית קפה לחבר'ה. הוא לא ציפה שזה יצליח כל כך, אבל עשר שנים אחר כך, ו"חנדל'ה", בית הקפה־מסעדה המקסים שהקים הפך לשם דבר באזור. יש כאן את כל סוגי האוכל, ולכולם. לילדים הביקור במקום יהיה תענוג מיוחד – יש כאן פינת חי ונדנדות לצד מרחבים עצומים, וגם הסוסים של מלקוב קופצים לומר שלום מבעד לחלונות המסעדה מדי פעם בפעם.
"חנדל'ה", כביש עוקף גבעת חן (בין רעננה להוד השרון), גבעת חן. פתוח ראשון-חמישי 24:00-09:00, שישי-שבת 01:00-09:00.
טל': 09-7603647. אתר: www.hendale.co.il
מסעדת "חנדל'ה" // צילום: לירון אלמוג
מסעדה מהספרים
"קפה גן סיפור" הוא רשת קטנטנה ובה שני בתי קפה המותאמים לילדים ולהורים. הסניף הראשון והמוכר נמצא בחולון וצופה אל אשכול גני הסיפור המקסימים במתחם מוטה גור בעיר, והשני ממוקם בלב פארק הרצליה, אל מול מרחבי הדשא האינסופיים. עיצוב המקומות נעשה בהשראת הסיפורים, והשולחנות מתאימים לישיבה של משפחות. התפריט כולל מנות שילדים אוהבים, ולחלקן ניתנו שמות מתוקים מתוך הסיפורים שיגרמו גם לציניקנים הגדולים ביותר לשחרר "אוווו", כמו "השקשוקה של איתמר" או "מיץ פטל".
הילדים שיגיעו לכאן יקבלו תפריט צבעוני, מנוקד ומאויר, יזמינו ממנו בעצמם, ובכלל, יקבלו כבוד מלכים. בשבת בבוקר מתקיימות כאן שעות סיפור איכותיות שהפכו כבר לשם דבר, ולכן יש להזמין מקום מראש. במקום גם פועלת ספריית יד שנייה ובה ספרים הנתרמים על ידי הקהילה למען אנשים המתמודדים עם בעיות נפשיות.
"קפה גן סיפור" חולון, רחוב מוטה גור 15. פתוח בכל יום, 24:00-08:00. טל': 03-5011596. "קפה גן סיפור" הרצליה, יוסף נבו 6, פארק הרצליה. פתוח בכל יום, 24:00-08:00.
טל': 09-8850900. אתר: gansipur.rest.co.il
"קפה גן סיפור" בחולון // צילום: לירון אלמוג
ערב פיצה
אורלי ועירא זליגמן הקימו את "קפה בוטיק אורלי" בקיבוץ נען, בסמוך לבוטיק בגדים, תכשיטים וכלי בית. האוכל כאן טרי, פשוט וטעים, וכדאי לשבת במקום בימים הקרובים, כל עוד חם, ולשתות את אחד מהשייקים המרעננים שמגישים בו. הקישים כאן טעימים ומוכנים במקום. בימי רביעי אחר הצהריים מתקיימים כאן ערבי פיצה, שהפכו לשם דבר באזור, ובכלל, האווירה כאן מזמינה התנחלות ממושכת.
"קפה בוטיק אורלי" (ORli) בקיבוץ נען. פתוח שני-חמישי 18:00-08:00. בימי רביעי ערב פיצות, ולכן המקום פתוח עד 23:00. שישי 14:00-08:00, שבת 14:00-08:30. בימי ראשון המקום סגור.
טל': 053-8094961.

"קפה בוטיק אורלי" בקיבוץ נען // צילום: לירון אלמוג
דרום
אוכלים על החוף
"קלמה" הוא בית קפה ומסעדה בחוף לידו באשדוד, אל מול נוף של ים כחול עמוק. המקום נעים מאוד ומציע תפריט מגוון - מסושי בשעות הערב דרך מנות טבעוניות, וגם מנות ילדים.
בימי שישי בשעות בין הערביים עורכים כאן מדי פעם בפעם הופעות. יתרון נוסף הוא מתקני השעשועים על חוף הים בקרבת המסעדה, להנאת הילדים.
"קלמה", חוף לידו, אשדוד. פתוח ראשון-שבת, 01:00-08:00.
טל': 08-8667241. אתר: www.calma.rest.co.il
"קלמה" באשדוד" // צילום: לירון אלמוג
שנרד ערדה?
שתי נקודות עצירה מומלצות בערד - "כפרוצ'קה", בית קפה ומעדניית בוטיק חלבית איטלקית במרכז המסחרי הישן של שכונת חצבים, שהקימו בני הזוג אוריה אהרוני וליזה טלמזסקי. ליזה היא קונדיטורית ואופה שרכשה את השכלתה הקולינרית בבית הספר לקונדיטוריה "אסטלה" ומשם המשיכה בעבודה במגוון מאפיות. השניים הקימו מקום שבו מוגשות פיצות משובחות הנאפות בטאבון מיוחד. במקום תמצאו גם עוגות ביתיות, גבינות ממחלבות בוטיק, דבש ויין.

"כפרוצ'קה" בערד // צילום: דודו גרינשפן
בית קפה "כפרוצ'קה", אחווה 19, ערד. פתוח ראשון-חמישי בשעות 22:00-12:00.
טל': 08-8606615. פייסבוק: "כפרוצ'קה".
וכמובן, אי אפשר לבקר בערד בלי לפקוד את פאב ה"מוזה" המיתולוגי. סיבה טובה אחת לכך היא אוסף של דגלים וצעיפי כדורגל מכל העולם. סיבה נוספת היא שבעת ברזי הבירה והאוכל המוגש בנדיבות. המקום מתאים לכל שעה: קפה בבוקר, ארוחות צהריים, וכמובן לבילוי לילי. ילדים ייהנו כאן מאוד.
פאב "מוזה", כביש 31, תחנת דלק אלון בכניסה לערד. פתוח בכל יום בשעות 01:00-08:00.
טל': 08-9975555. אתר: www.muza-arad.co.il

פאב "המוזה" בערד // צילום: נאדים נמצייב
טומנים את הראש בצלחת
אם אתם מטיילים בפארק אשכול, כדאי לקפוץ לחוות "אל היען", שנמצאת ממש ממול. "אל היען" היא חוות בודדים שהקימו צופיה ומייק ון חרבנברוק לפני יותר מ־30 שנה. במקום מוגש אוכל טעים וטרי, ותוכלו לשלב בארוחה טיול בינות לעשרות היענים שחיים כאן בשלווה, לקנות אוכל לעופות המרשימים ולהאכילם. אם יתמזל מזלכם תוכלו לצפות בריקוד החיזור המשעשע של הזכרים או בהטלת ביצים. צופיה מקיימת כאן טיולים מודרכים המותאמים גם לקטנטנים.
"אל היען", פתוח בשישי בשעות 14:00-09:00 ובשבת 17:00-10:00. בשבת הכניסה בתשלום 5 ש' למבוגר ו־10 ש' לילד בגילים 15-3.
טל': 08-9987327 או 052-6901660. אתר: www.el-hayaen.co.il

"אל היען" בפארק אשכול // צילום: לירון אלמוג
סמבה בקיבוץ
מסעדת "מידס" מהדהדת מיתוס יווני עתיק, אך מדובר דווקא במסעדה ברזילאית ותיקה בקיבוץ ברור חיל שבעוטף עזה ששמה נהגה כ־Mides.
כשתגיעו למקום יקבל אתכם תמיד בחיוך תמיד נתן גלקוביץ', הבעלים, ויושיב אתכם בחצר המסעדה החמימה לטעום מטעמים מהמטבח הברזילאי הכולל, איך לא, בשר והרבה ממנו.
אנחנו נהנינו דווקא מממנה בשם פאוזיניו דה קג'ו, לחמניות גבינה קטנות מקמח טפיוקה ומהפג'ואדה, לצד תבשיל שעועית שחורה עם נקניקים שגם ילדים אוהבים.
מסעדת "מידס", קיבוץ ברור חיל. שלישי, רביעי, חמישי מהשעה 18:00, שישי בשעות 23:00-18:00 ושבת - החל מ־12:00.
טל': 077-7296795. אתר: www.midas.co.il
"מידס" בברור חיל // צילום: דודו גרינשפן
דגים אוכלים בים
יוון זה כא, כלומר באילת. מוסיקה יוונית, מפות משובצות בכחול־לבן ורשת דייגים המשתלשלת מהתקרה, הם הנוסף המקבל את פני האורחים ב"שוק הדגים". גולת הכותרת: סירת הדייגים שבמרכז האולם המרכזי, אשר בה, כך סיפרו לי, הפליגו דייגים אילתים במשך כ־30 שנה במי ים סוף וכאן היא משמשת תצוגת שוק יווני של ירקות, תבלינים, יינות - וכמובן דגים טריים.
התפריט בשוק הדגים מוגש בצורה כזו שהסלטים שיגיעו לשולחנכם במהירות, והם כלולים במחיר המנה העיקרית. בשלב ראשון יגיעו סלטים טריים בפנכות קטנות: סלט עשבי תיבול עם שקדים וחמוציות, סלט בטטה ופלפלים, סלט עגבניות שרי ופלפל חריף, סלסת עגבניות, טחינה מעולה, ובהמשך שני פינוקים שבוחר השף - חומוס טרי עשוי במקום, כרובית מטוגנת וסירת חציל בטחינה ובצ'ימיצ'ורי.
כל התקרובת הנכבדה הזו מגיעה בתוספת פוקצ'ות חמות הנאפות במקום, ואז תוכלו לבחור בין המנות העיקריות שמחיריהן נעים בין 79 ל־99 שקלים, ואשר כוללות מגוון דגים טריים בכל צורת עשייה ומאכלי ים. המחירים כאן הוגנים מאוד, והמהירות שבה האוכל מגיע הופכת את המקום לידידותי מאוד למשפחות ולילדים.
מסעדת "שוק דגים", חוף אלמוג מול מלון הריף באילת. פתוח ראשון-חמישי 23:00-12:30.
טל': 08-6379830.
"שוק דגים" באילת // צילום: לירון אלמוג
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו