נלחמים בהסתה של הטלוויזיה הפלשתינית

על רקע ההשתלטות אמש על שידורי ערוץ 2 בלווינים פרטיים, פנה ראש הממשלה לנשיא צרפת על מנת להסיר את ערוץ "אל-אקצא" של חמאס • חמאס ופלגים אחרים גינו את הצעדים נגד התקשורת הפלשתינית

מתוך סרטון החמאס // מתוך סרטון החמאס ,
מתוך סרטון החמאס // מתוך סרטון החמאס

ראש הממשלה בנימין נתניהו, שוחח אמש (שישי) עם נשיא צרפת פרנסואה הולנד וביקש ממנו לפעול להפסקת שידורי הרשת הפלשתינית "אל-אקצא", המזוהה עם חמאס.

מתוך שידורי ערוץ 2

הרשת, המשדרת מרצועת עזה, משדרת באמצעות חברת הלוויין הצרפתית "Eutelsat". החברה הצרפתית נענתה לבקשה הישראלית והשידורים הופסקו, אולם הרשת ממשיכה את שידוריה באמצעות חברות הלוויין הערביות "ערבסאט", שבסיסה בערב הסעודית, ו"ניילסאט", שבסיסה במצרים.

בהודעה שפירסמה רשת "אל-אקצא", הובהר כי שידוריה באמצעות החברה הצרפתית הופסקו, אולם הערוץ ממשיך בפעילותו באמצעות חברות הלוויין הערבי. חמאס והפלגים הפלשתינים בעזה ובגדה המערבית גינו בחריפות את פעילות כוחות הביטחון נגד ערוצי תקשורת פלשתינים מעצר מפעילי אמצעי התקשורת וסגירת תחנות שידור נגדם נטען כי הם מפיצים חומרי הסתה, בהם  ערוצי הטלוויזיה ״אל אקצה״ של ארגון הג׳יהאד האיסלאמי, וערוץ ״פלשתין אל יום״. בהודעות הגינוי שמסרו הפלגים הפלשתינים נאמר כי לסגירת כלי התקשורת הפלשתינים יהיו ״השלכות חמורות ותהיה תגובה קשה כנגד כוחות הכיבוש הציוני״.   

מתוך סרטון החמאס // צילום מסך
מתוך סרטון החמאס // צילום מסך

מתוך סרטון חמאס ששודר אמש בערוץ 2 // צילום מסך

הפנייה של נתניהו באה בהמשך להשתלטות של חמאס אמש לאחר השעה 22:00 על שידורי ערוץ 2 בצלחות לוויין פרטיות

בסרט הוצגו קטעי אנימציה של פיגועי דריסה בתחנות אוטובוס, תיעוד פיגוע הירי ברחוב דיזנגוף בתל אביב והמשפטים : "השנה התחילה בתל אביב, והנה כבר חזרנו לדיזנגוף", "הסיפור לא נגמר, ההמשך יבוא" ו"תישארו בבתים".

נסגר ערוץ הטלוויזיה המסית "פלסטין אל-יום"

אתמול הותר לפרסום כי שירות הביטחון הכללי, בשיתוף צה"ל ומשטרת ישראל הביאו להפסקת פעילותו של ערוץ התקשורת "פלסטין אל-יום", הפועל מטעם ארגון הג'יהאד האסלאמי. מדובר בערוץ תקשורת הפועל על דרך של שידורי טלוויזיה, המפיץ את תכניו גם באמצעות רשת ברשתות החברתיות. 

על פי המידע שנאסף, עולה כי הערוץ שימש את ארגון הג'יהאד האיסלמי ככלי מרכזי להסתה של האוכלוסיה הפלשתינית ביהודה ושומרון, תוך שהוא קורא לביצוע פיגועי טרור נגד מדינת ישראל ואזרחיה. דברי הסתה שודרו בערוץ הטלוויזיה והופצו גם באמצעות רשת האינטרנט. 

במסגרת פעילות לסיכול ההסתה של הערוץ, נעצר לחקירה מנהל הערוץ פארוק עומר קאסם עליאת, בן 34, תושב ביר זית, פעיל ג'יהאד אסלאמי שהיה כלוא בעבר בישראל על רקע פעילותו בארגון.

בצה"ל הדגישו כי סגירת הערוץ ממחישה את המאמצים הרבים המבוצעים על מנת לסכל ולשבש פעילות הסתה לטרור, פעילות המשרתת את האינטרסים של ארגוני הטרור להרחבת מעגל הטרוריסטים המבצעים פיגועים כנגד יעדים בישראל וביהודה ושומרון.

ביום חמישי פשטו כוחות צה"ל בפעילות משותפת עם המנהל האזרחי, גם על תחנת הרדיו של "פלשתין אל-יום" שברמאללה.  

במהלך הפשיטה נתפסו משדרים וציוד טכני של תחנת השידור. בצה"ל ציינו כי מדובר בתחנה רדיו המשדרת כחלק מארגון הג'יהאד האסלאמי, ומהווה התאחדות בלתי מותרת על פי חוק. למקום הוצא צו סגירה בעקבות שידורי הסתה שהושמעו בתחנת הרדיו. בעל התחנה המתגורר בביר זית נעצר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר