אולמרט בבית המשפט // צילום: אמיל סלמן // אולמרט בביהמ"ש

משפט אולמרט: בית המשפט דחה את הסדר הטיעון

נשיא בית משפט השלום גזר על אולמרט שישה חודשי מאסר • 30 ימים מהם ירוצו במצטבר לעונש המאסר שנגזר עליו בפרשת הולילנד - והשאר בחופף • השופט: "משמעות ההסדר היתה שהנאשם לא ירצה עונש מאסר כלל בגין עבירות השיבוש - ולזאת אין להסכים"

דרמה בבית משפט השלום בירושלים. נשיא בית משפט השלום בירושלים, השופט אביטל חן, לא קיבל במלואו את הסדר הטיעון שנחתם בין פרקליט המדינה שי ניצן לראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט וגזר עליו שישה חודשי מאסר בפועל כאשר 30 ימי מאסר ירוצו במצטבר והשאר בחופף. בנוסף, נגזרו על אולמרט 4 חודשי מאסר על תנאי וקנס של 50 אלף ש"ח. 

צילום: בני פלבן, רוני כנפו

כזכור, ראש הממשלה לשעבר הודה והורשע כזכור במסגרת הסדר טיעון בשתי עבירות של שיבוש הליכי משפט שנעשו הן במשפטו בפרשת הולילנד שהתנהל בבית המשפט המחוזי בתל אביב, בו ניסה לשכנע את שולה זקן שלא לחתום על הסדר טיעון, והן במשפטו בפרשת ראשונטורס, טלנסקי ומרכז ההשקעות שהתנהל בבית המשפט המחוזי בירושלים בו ניסה לשכנע את שולה זקן שלא להעיד. 

נשיא משפט השלום קבע כי הוא "מתקשה לקבל את ההסדר לפיו מי שחטא בשתי עבירות שיבוש חמורות מאד לא ירצה ולו תקופת מאסר קצרה, במצטבר, בגין עבירותיו אלו, שעה שהצדדים עצמם מסכימים כי העונש הראוי בעניינו הינו 6 חודשי מאסר בפועל. משמעותו האמיתית של ההסדר היא שהנאשם לא ירצה עונש מאסר כלל בגין עבירות השיבוש ולזאת אין בידי להסכים". 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בפעם הראשונה בהיסטוריה המשפטית של מדינת ישראל יכנס ראש ממשלה לשעבר לכלא. כזכור קבע בית המשפט המחוזי בירושלים כי עונש המאסר שגזר על אולמרט בפרשת טלנסקי - 8 חודשי מאסר בפועל, ירוצה במצטבר לעונש המאסר בפועל שנגזר עליו בערעור בפרשת הולילנד שהופחת על ידי בית המשפט העליון ל-28 חודשי מאסר בפועל. כך שאולמרט צפוי, אם בית המשפט העליון לא יתערב בכך, לרצות עונש מאסר בפועל של 27 חודשי מאסר בפועל. 

אולמרט יחל לרצות את עונשו ב-15 בפברואר. בתיק השיבוש, מדובר בתיק המשפטי הראשון בו אולמרט מודה בעבירות המיוחסות לו. בכתב האישום בפרשת השיבוש טענה הפרקליטות כי בין אולמרט למי ששימשה כמנהלת לשכתו ויד ימינו בתפקידיו השונים, שררה מערכת יחסים הדוקה, במסגרתה גם תמך אולמרט בזקן וסייע לה כלכלית. 

במהלך ניהול דני המשפטים בפרשות הולילנד וראשונטורס, טלנסקי ומרכז ההשקעות, המשיך אולמרט לתמוך כלכלית בזקן והעביר לה סכומי כסף נכבדים, בין היתר על מנת לסייע לה במימון שכר טרחת עו״ד. 

באישום הראשון, שבו הודה והורשע אולמרט, נטען כי במהלך חודש מאי 2011, לקראת פרשת ההגנה בתיק בפרשיות ראשונטורס, טלנסקי ומרכז ההשקעות, נפגשו אולמרט וזקן בבית מלון בירושלים ושוחחו אודות עדותה הצפויה של זקן במסגרת תיק זה. בפגישה זו, הפציר אולמרט בזקן וניסה לשכנע אותה שלא להעיד במשפט. 

באישום השני בפרשת השיבוש, שבו הודה והורשע אולמרט, נטען כי בדעה שפרקליטיה של זקן ניהלו מגעים להסדר טיעון בתיק הולילנד, ניסה אולמרט אשר הבין כי בעקבות הסדר הטיעון תוזמן זקן להעיד כעדת תביעה והדבר עלול לפגוע בו, להשפיע עליה שלא לחתום עליו.

בתוך כך, שב"ס החל לאכלס את אגף 10 בכלא מעשיהו, שבו ישהו אולמרט וחמשת המורשעים הנוספים בתיק הולילנד. חמישה אסירים אחרים שעברו בדיקה ישמשו חונכים עבור אולמרט והאחרים. האסירים באגף זה אינם מורשעים באלימות, בעבירות מין או סמים.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו