1.פלפל אדום במקום עגבנייה:
אם גם אתם אוהבים סלט ירקות קצוץ, נסו להחליף את הצבע האדום של העגבניות בזה של הפלפל האדום. לפלפל ערכים תזונתיים רבים הדומים מאוד לאלה של העגבנייה.
שניהם עשירים בויטמין C ובויטמין A. במקום נוגד החימצון המאפיין את העגבנייה, הלוא הוא הליקופן, תעשירו את תזונתכם בחומצה פולית החיונית עד מאוד.
2. השתמשו בעגבניות משומרות:
ואם בכל זאת חשקה נפשכם בתבשיל עגבניות כזה או אחר - השתמשו בעגבניות משומרות. בחרו בקפידה את הסוג המשובח והטבעי ביותר והשתמשו רק למתכונים הדורשים בישול. מחירן של עגבניות משומרות ואיכותן קבועים הם וכך אפשר יהיה לשמור על תקציב הקניות מאוזן ככל האפשר.
מתכון ללינגוויני עם עגבניות שרי צלויות
חומרים ל-4 מנות:
1 חבילת לינגוויני (500 גרם) מבושלת לפי הוראות היצרן
2 פחית (כ-400 גרם לפחית) עגבניות שרי משומרות
1 בצל חתוך לרצועות דקות
6 שיני שום פרוסות
3 ענפי תימין
3 ענפי בזיליקום
6 כפות שמן זית
2 פלפל צ'ילי שלמים
1/2-1 כוסות מי בישול של הפסטה
מלח אטלנטי לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. על תבנית צלייה מסדרים עגבניות שרי, בצל, שום, תימין, בזיליקום, שמן זית, צ'ילי ומלח.
2. צולים בחום גבוה, 200 מעלות, במשך כ-15 /10 דקות, עד שמשחים.
3. מוסיפים לסיר בישול הפסטה את הרוטב הצלוי, מוסיפים כ-1 כוס מי בישול של הפסטה, מערבבים יחדיו לרוטב. מוסיפים את הלינגוויני ומגישים.
3.שקשוקה ירוקה, לשם שינוי
ומה נעשה ללא שקשוקה בתפריט הבוקר השבועי? נשאיר את העגבניות היקרות לימים זולים יותר, נאסוף אל הסל שלל ירקות ירוקים, טריים ורעננים ונכין שקשוקה ירוקה ומרהיבה.
מתכון לשקשוקה של עשבי תיבול, תרד ומנגולד
חומרים ל-4 מנות:
1 בצל לבן קצוצים דק
5 שיני שום כתושות
1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה
1/2 חבילת כוסברה קצוצה
צרור תרד חתוך גס
10 עלי מנגולד חתוכים דק
חצי כוס שמן קנולה
1 כף שטוחות של כמון
1/2 כף סוכר
מיץ לימון מחצי לימון
8 ביצים
אופן ההכנה:
1. יוצקים את השמן בסיר עמוק.
2. מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.
3. מוסיפים את כל המרכיבים (פרט ללימון).
4. מבשלים על אש נמוכה כ-20 דק'.
5. יוצקים את כל התערובת למחבת גדולה.
6. יוצקים את המיץ לימון למחבת.
7. שוברים את הביצים, שופכים בזהירות למחבת ומבשלים עד לדרגה הרצויה.

לא חייבת עגבניות. שקשוקה ירוקה (צילום: אלינור יוסיפוב)
4. דווקא במסעדה - הזמינו עגבניות
מי שמעדיף לא להסתבך כלל, מוזמן ליהנות מהעגבניות טריות דווקא במסעדה. לעת עתה, מחירי המנות לא האמירו כמו אלה של העגבניות ואלה היפות, האדומות והסמוקות ביותר מגיעות אל המטבחים הטובים ברחבי הארץ.
עוד במדור האוכל:
• חדשות האוכל - כל מה שחדש וטעים
• מתכון לקרם ברולה מנצח
ועוד המון דברים מעניינים...