לשמוע את אבו מאזן ולא להאמין, לקרוא את דבריו ולשפשף עיניים: אנחנו אלה ש"מלכלכים" ו"מטנפים" ו"מחללים" את אל־אקצא? אנחנו, שבחולשת דעת ובהחלטה שהיתה בכייה לדורות ויתרנו דה פקטו ב־1967 על הקדוש במקומותינו ועל הזכות להתפלל בו, כשאפשר היה אחרת? אנו, שסוגרים שוב ושוב את ההר בפני יהודים על רקע האיומים והאלימות הפלשתינית? אנו, שהולכים על קצות האצבעות שם, לעיתים ברגישות ראויה ולעיתים בפחדנות מוגזמת? אנו המטנפים? מי מנע מיהודים להיכנס להר בחודש רמדאן האחרון, כדי לא לפגוע ברגשותיהם של מאות אלפי המתפללים המוסלמים שכיסו את הרחבה מקיר לקיר? (חבל שההסברה הישראלית לא ניצלה את התמונות האלה).
צילום: כבאות והצלה ירושלים
אין גבול לחוצפה, לשקר ולצביעות. מי ש"מלכלכים" ו"מטנפים" ומחללים, והורסים ופוגעים במקומות קדושים ליהודים כבר עשרות בשנים, הם בני עמו של אבו מאזן, הפלשתינים תושבי הארץ הזאת; מכחישי המקדש, המכנים אותו כבר שנים "אל־מזעום", משמע: השקרי והמדומיין. הם שבראשית המאה הקודמת התנכלו ליהודים בכותל המערבי, טינפו אותו בכוונת מכוון בגללי בהמות וחמורים ובצואת אדם, שפכו עליו אשפה, הצמידו בתי שימוש אליו, ועוד ועוד.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
בני עמך, אבו מאזן, הם שמשליכים מעת לעת אבנים ממרום הר הבית על מתפללי הכותל המערבי. בני עמך הם שניתצו ושברו וחיללו יותר מ־40 אלף מצבות של קברים יהודיים בהר הזיתים בין מלחמת ששת הימים למלחמת השחרור. לעיתים הם אף השתמשו במצבות הללו לבניית מדרכות, מדרגות ומחראות ציבוריות. מדינת ישראל מחללת מקומות קדושים? מי שרף את בתי הכנסת בגוש קטיף? מי העלה את קבר יוסף באש? מי משליך מאות בקבוקי תבערה לעבר מתחם קבר רחל מדי חודש? ועוד לא דיברנו על יחסם ה"נאור" של הפלשתינים ועל ה"מוניטין" שלהם בכל הקשור לכיבוד מקומות קדושים לנוצרים, שבורחים משטחי הרשות לדרום אמריקה.
הפלשתינים מחללים
מי שמטנפים ומחללים את הר הבית הם אנשי חמאס והתנועה האיסלאמית הישראלית והפלשתינים שמוסתים באמצעות הקריאה השקרית "אל־אקצא בסכנה". הם אינם מגינים על קדושתו. הם מחללים את קדושתו באלימות ובשקרים.
אל תירא, ישראל. גם לא מצעקות הגעוולד של עבדאללה מלך ירדן. הוא צריך אותנו לא פחות משאנו צריכים אותו, וכנראה יותר. הוא מתואם עימנו בענייני הר הבית, הרבה יותר משהציבור יודע, אלא שגם הוא ואפילו אבו מאזן חייבים במצג נאמנות טוטאלית לשקר, שאם לא כן ייחשבו לבוגדים באל־אקצא ולמסגיריו.
ישראל טועה בכך שאינה מתמודדת עניינית עם השקרים אלא רק עם תוצאותיהם. היא אינה מתייחסת לאגדת הסטטוס קוו - יש לפחות שבעה מרכיבים משמעותיים שהשתנו בסטטוס קוו הזה, כולם לטובת הצד המוסלמי, וגם לא לעלילת הדם המודרנית "אל־אקצא בסכנה", שעטופה ומסובכת בשקרים רבים מספור, וניתנים בקלות להוכחה. גם לאמת העובדתית ולצדק, ולא רק לאינטרסים יש מקום במדיניות חוץ, וזה בדיוק הרגע שישראל צריכה לעשות בהם שימוש.
• • •
"ניצור הרתעה חדשה"
יידוי אבנים, זריקת בקת"בים והפרות סדר - האלימות בירושלים לא פוסקת • השיא: אוטובוס הוצת ונשרף כליל במזרח העיר • רה"מ לקראת הצגת התוכנית למלחמה בטרור האבנים: "אנשים לא יזרקו אבנים כאוות נפשם"
"ניצור הרתעה חדשה", כך הצהיר אתמול ראש הממשלה בנימין נתניהו, שכבר ביום ראשון הקרוב, צפוי לקבל לידיו את הערות הגורמים המקצועיים מהשב"כ, מהמשטרה ומהיועץ המשפטי לממשלה, לגבי החמרת הענישה נגד מיידי האבנים ובקבוקי התבערה.
בטקס חנוכת הרכבת בנתיבות אמר נתניהו: "החלטנו לשנות מדיניות ולאסור מלחמה על מיידי האבנים, זורקי הבקבוקים, יורי היריות ופורעי הפרעות. והדבר הזה בא לידי ביטוי קודם כל בשינוי הוראות פתיחה באש. בקבוק תבערה או אבן - אלה הורגים גם בתוך הקו הירוק וגם מעבר לקו הירוק. הנרצח אינו יודע את ההבדל, גם אנחנו איננו רואים את ההבדל".

אוטובוס שהותקף בצפון העיר // צילום: מדברים תקשורת
כאילו בהזמנה, התרחשו רק אמש שלושה אירועים חמורים. נהג אוטובוס נפצע אמש קל מיידוי אבנים ליד חיזמא מצפון לירושלים; בשכונת ראס אל־עמוד במזרח העיר, הושלכו בקבוקי תבערה לעבר אוטובוס וגרמו להתלקוחותו; ובתוך בסיס עופרית בהר הצופים וסביבו פרצה שריפה - כנראה בעקבות השלכת בקבוקי תבערה מהכפר הסמוך עיסאוויה.
"במדינת ישראל אנשים לא יזרקו בקבוקים ולא יזרקו אבנים כאוות נפשם", אמר עוד נתניהו, "מי שיעשה את זה ישלם מחיר כבד מאוד". לצד שינוי ההוראות לפתיחה באש, מתוכננים גם מתן אישור להפעלת צלפים, לאסור משליכי אבנים ובקת"בים לתקופות ממושכות ולקנוס בחומרה את הורי הקטינים שמבצעים את העבירות האלה. בהתייחסו לוויכוח סביב הצעדים, אמר נתניהו: "יש הרבה ויכוח, יש לזה הרבה התרעמות, אבל החוק חייב לשרת את החיים ולא החיים את החוק".
מאוחר יותר שוחח נתניהו עם מזכ"ל האו"ם ואמר ש"ישראל פועלת נגד האלימות בהר הבית, ובניגוד להסתה הפלשתינית שומרת בקפדנות על הסטטוס קוו". בעניין זה מנכ"ל משרד החוץ, ד"ר דורי גולד, גינה אתמול בחריפות את דברי אבו מאזן, שטען כי "היהודים מטנפים את הר הבית". "כיום העולם חצוי בין אלו שמנסים לערער את הדו־קיום לבין אלו המנסים להגן עליו", אמר גולד, "באמירתו חשף מחמוד עבאס באיזה צד הוא ניצב".
קבוצה של צעירי הליכוד עלתה אתמול להר הבית כמחאה נגד האירועים האלימים מצד ערבים בבירה. לאחר הביקור כתבו בעמוד הפייסבוק של צעירי הליכוד: "היום לפנות בוקר יצאנו לסליחות בכותל, ולאחר מכן עלינו להר הבית. לא כדי לעורר פרובקציות, אלא כדי לומר שאנחנו כאן וזו ארצנו". ואילו פעילי תנועת "אם תרצו" חילקו אתמול דגלי ישראל בכניסה לעיר העתיקה.
בינתיים, המשטרה ממשיכה במעצרים של משתתפי הפרות הסדר במהלך ראש השנה. בימים האחרונים תוגברה ירושלים בעוד כוחות משטרה ומג"ב אשר הוצבו בסמטאות העיר העתיקה, בכניסה לכפר צור באהר שליד ארמון הנציב ובכניסה לעיסאוויה. במהלך הלילה שבין רביעי לחמישי, נעצרו בפעילות יזומה של משטרה ומג"ב שמונה חשודים שהשתתפו בהפרות סדר שאירעו בחג. שישה מבין העצורים הם קטינים. גם בשכונת א־טור במזרח ירושלים נעצרו אתמול בצהריים שניים שיידו אבנים לעבר כלי רכב בכביש הראשי בשכונה. הם נעצרו על ידי כוח מג"ב שהיה בסמוך וזיהה את ידויי האבנים. הלוחמים יצאו מהניידת ופתחו במרדף רגלי, שבמהלכו גם ספגו מטחי אבנים. גם הפעם השניים שנעצרו הם ילדים - כבני עשר.
אישומים נגד מיידים
במקביל, כתב אישום הוגש נגד תושב עיסאוויה בן 19 לבית המשפט המחוזי בירושלים. הצעיר מואשם בהתפרעות, בחבלה בכוונה מחמירה, בסיכון חיי אדם במזיד בנתיב תחבורה, בהצתה ובניסיון תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות. ואילו לבית משפט השלום בירושלים הוגש כתב אישום נגד שלושה קטינים בני 13־15 המתגוררים בעיר העתיקה סמוך להר הבית. השלושה מואשמים בעבירות של ניסיון פציעה בנסיבות מחמירות והפרעה לשוטר בנסיבות מחמירות. הם מואשמים ביידוי אבנים ובקבוקי זכוכית לעבר השוטרים.
בהכנת הידיעה השתתפו גדי גולן, מתי טוכפלד ויורי ילון
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו