פרי סטייל

שלושה מאפים מתוקים המשלבים בצק, גבינה ופרי • כולל מתכון לעצלנים

צילום: איתיאל ציון // מאפה עם שטרויזל. לערבב ולאפות

מאפים אישיים ומתוקים המתאימים לאירוח בחג וגם לפינוק בארוחת בוקר קיצית. בשלושת המתכונים יש שילוב נהדר ומנצח של בצק, מלית ופרי. 

למי שלא רוצה להתעסק עם בצק, מוצע מתכון פשוט למאפה גבינה ותפוחים בציפוי שטרויזל. כל שנותר הוא לערבב, לאפות, להוציא מהתנור ולהגיש. 

את המאפים המוכנים אפשר לאחסן בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. 

שבועות במדור האוכל:

מיקי שמו עם עוגת גבינה בשלוש גרסאות שמוסיפות לה טעם וצבע

טנא גבינות מהשוק: מאיה דרין עם שני מתכונים מנצחים לחג

אם בא לכם להשקיע השנה: מתכון לבצק עלים ביתי ו-3 אפשרויות נהדרות למילוי

מעטפות גבינה ואננס

מעטפות מבצק שמרים רבוך במילוי גבינה ואננס. הבצק אמור להיות "קשה" עד הוספת החמאה. הקיפולים יוצרים בצק מעט קרנצ'י ותפוח במראה של בצק עלים, ולכן חשוב לתת לבצק לנוח במקרר בין קיפול לקיפול. 

החומרים (ל־24 יחידות): 

לבצק:

√ 500 גרם (1/2 3 כוסות + כף) קמח 

√ 1/2 שקית משפר אפייה של שמרית 

√ 25 גרם שמרים טריים (1/2 שקית שמרית)

√ 70 גרם (1/3 כוס) סוכר 

√ 160 מ"ל (2/3 כוס) מים קרים 

√ 2 ביצים 

√ 100 גרם חמאה מומסת רכה

√ 1/2 כפית מלח

לקיפולים:

√ 250 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

√ 20 גרם (2 כפות שטוחות) קמח 

למלית:

√ 500 גרם גבינה כחושה לאפייה (כנען/טוב טעם), מפוררת 

√ 1 ביצה 

√ 150 גרם (3/4 כוס) סוכר

√ קליפה מגוררת מרבע לימון

√ 1 כפית תמצית וניל או 1 שקית סוכר וניל

√ 1 כפית קורנפלור

√ 50 גרם אננס פרוס, חתוך לקוביות

לציפוי:

√ 1 ביצה 

לקישוט:

√ אבקת סוכר

מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח, משפר אפייה, שמרים, סוכר ומים במהירות איטית כ־2 דקות. מוסיפים ביצים, חמאה ומלח, ומערבלים כ־10 דקות במהירות בינונית לקבלת בצק רך ומעט דביק. במהלך הלישה עוצרים את פעולת המיקסר, ובעזרת מרית "מקלפים" את הבצק מדופנות הקערה. מפזרים על הבצק שבקערה מעט קמח, מכסים במגבת לחה ומניחים בצד לחצי שעה בקיץ או 45 דקות בחורף.

מוציאים את הבצק מהקערה ולוחצים עליו בכפות הידיים כדי להוריד נפח ולהוציא אוויר. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.   

מכינים את תערובת הקיפול ומקפלים: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וקמח עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים את התערובת על נייר אפייה, מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים לריבוע בגודל 20x20 ס"מ. מוציאים את הבצק שבמקרר ומרדדים למלבן בגודל 40x20 ס"מ. מניחים במרכז מלבן הבצק את הריבוע שהתקבל מהתערובת, ומקפלים את מלבן הבצק משני הצדדים למרכז, כך שיכסה את הריבוע. מכניסים למקרר לחצי שעה.  

מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים ומקפלים שוב את שני צידיו למרכז. מכניסים למקרר לחצי שעה. מוציאים מהמקרר וחוזרים על פעולת הרידוד והקיפול בשלישית. מכניסים למקרר ללילה או ל־6 שעות לפחות. 

מכינים את המלית: מערבבים את חומרי המלית בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.   

מרכיבים ואופים: חוצים את הבצק ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בגודל 20x50 ס"מ. מחלקים כל מלבן ל־12 מלבנים בגודל 8x10 ס"מ. מניחים במרכז כל מלבן כף מלית. מקפלים שני קצוות מנוגדים עד למרכז המלבן ומדביקים עם מעט ביצה טרופה. מסדרים ב־2 תבניות מרופדות בנייר אפייה במרווחים של 3 ס"מ. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כחצי שעה.

מחממים תנור ל־175 מעלות. מברישים את הבצק בביצה ואופים 18-15 דקות, עד להזהבה קלה. מצננים וזורים אבקת סוכר מעל.  

לעוד כתבות אוכל, מתכונים והמלצות הכנסו למדור האוכל שלנו

מעטפות גבינה ואננס. בצק קרנצ'י ותפוח // צילום: איתיאל ציון

כיס מבצק עלים עם קרם וניל ומשמשים 

מאפה בגירסת האינסטנט, עשוי בצק עלים מתפצפץ, קרם וניל קטיפתי ופרי טרי.

החומרים (לכ־24 יחידות): 

√ 1 ק"ג בצק עלים מופשר לפי הוראות היצרן 

למילוי:

√ 480 מ"ל (2 כוסות) חלב 

√ 1/2 מקל וניל

√ 50 גרם (1/4 כוס) סוכר

√ 1 ביצה בגודל L

√ 60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר

√ 45 גרם (1/2 כוס) קורנפלור 

√ 12 משמשים מגולענים, חתוכים לרבעים

לציפוי:

√ 1 ביצה 

√ אבקת סוכר

מכינים את קרם הווניל: מחממים את החלב בסיר בינוני. מגרדים את הגרגירים ממקל הווניל ומוסיפים לסיר יחד עם הסוכר. מחממים עד שהסוכר נמס, ומביאים לרתיחה. בקערה טורפים ביצה, אבקת סוכר וקורנפלור. יוצקים מצקת מתערובת החלב החמה לתערובת הביצה ומערבבים היטב, להשוואת טמפרטורות. חוזרים על הפעולה עם כל תערובת החלב. יוצקים את כל התערובת לסיר ומחממים על להבה נמוכה תוך כדי בחישה, עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהכיריים וממשיכים לבחוש עוד כדקה. מעבירים את הקרם לקערה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל־4 שעות לפחות. 

מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל־190 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. מרדדים את בצק העלים על משטח מקומח מעט לעובי 1/2 ס"מ. מחלקים את הבצק ל־24 ריבועים בגודל 8x8 ס"מ. במרכז כל ריבוע מניחים כף מקרם המילוי ומעליה 2 רבעי משמש ומקפלים את ארבעת קצוות הריבוע למרכז. מניחים בתבניות, מברישים בביצה ואופים 20-18 דקות עד להזהבה קלה. מצננים וזורים אבקת סוכר מעל.  

לגיוון ניתן להחליף את המשמשים בשזיפים, אפרסמונים, פפאיה, אגסים או תפוחים.


כיס מבצק עלים. גירסת האינסטנט // צילום: איתיאל ציון

מאפה גבינה, תפוחים ושטרויזל

גם לעצלנים מגיע פינוק בחג השבועות - צריך רק לערבב, להעביר לתבנית ולאפות. המאפה משלב בצק חמאה פריך, מלית גבינה־תפוחים ופירורים פריכים זהובים מלמעלה. 

החומרים (ל־12-10 יחידות):

לבצק:

√ 100 גרם חמאה רכה 

√ 50 גרם (1/4 כוס) סוכר 

√ 1 חלמון

√ 1 כף מים קרים 

√ 210 גרם קמח תופח (1/2 1 כוסות)

למלית: 

√ 1 ק"ג גבינה לבנה 5% 

√ 200 גרם (1 כוס) סוכר 

√ 4 ביצים בגודל XL 

√ 1 שקית אינסטנט פודינג וניל - 80 גרם

√ קליפה מגוררת מחצי לימון 

√ 1/4 כפית תמצית וניל

√ 250 גרם מלית תפוחי עץ (ניתן להשיג ברשתות השיווק ובחנויות המתמחות)

לשטרויזל: 

√ 140 גרם (1 כוס) קמח תופח 

√ 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר 

√ 10 גרם (1 שקית) סוכר וניל 

√ 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות 

מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר כ־3 דקות עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים חלמון וכף מים ומערבלים כחצי דקה נוספת. מוסיפים קמח תופח ומערבלים רק עד שנוצרים פירורים. מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים בידיים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. 

מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי 1/2 ס"מ על משטח מקומח. קורצים לעיגולים בקוטר 10 ס"מ ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור ל־155 מעלות. 

מכינים את המלית: טורפים את מרכיבי המלית, למעט מלית התפוחים, במטרפה ידנית עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה, ומכניסים למקרר לחצי שעה. 

מכינים את השטרויזל: מערבבים בקערה קמח, סוכר חום וסוכר וניל. מוסיפים את קוביות החמאה הקרה ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.  

מרכיבים ואופים: מניחים את הבצק בטבעות אפייה או בתבניות אפייה אישיות בקוטר 10 ס"מ ובגובה 3 ס"מ. במרכז כל עיגול בצק מניחים כף ממלית התפוחים, ומעליה שופכים את מלית הגבינה עד 2/3 מגובה התבנית. לבסוף מפזרים את תערובת הקרמבל מעל. אופים 30 דקות עד להזהבה ומצננים היטב. מחלצים מהתבנית ומגישים.  

shemo1@bezeqint.net

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר