על תבונה ורגישות

מסעדת אלמארסא בנמל עכו - שילוב נכון של בישול ערבי גלילי והמטבח הבינלאומי • וגם: מתכון למנת כנאפה זוגית עם טוויסט מיוחד

סביצ'ה דג ים, קרם חציל שרוף, לימון כבוש פיקנטי וביצי טוביקו // צילום: יפית בשבקין // סביצ'ה דג ים, קרם חציל שרוף, לימון כבוש פיקנטי וביצי טוביקו. אלמרסא

שמש חורפית נעימה מרצדת על פני הים הרגוע. דייגים בודדים חוזרים אל המעגן וברשתם שפע של דגה מקומית. שקט של יום חול מרגיע את נמל עכו. אני מסתכלת על השגרה המנומנמת מבעד לחלון הגדול של מסעדת אל מארסא, לוגמת בעצלתיים מכוס היין לבן שבידי ומשחררת אנחת רווחה. מה עוד אבקש?

לעוד כתבות אוכל, מתכונים והמלצות הכנסו לעמוד האוכל שלנו

קדירת פירות ים חגיגת פירות ים שרימפס, קלמרי, מולים, סרטנים וצדפות בציר סרטנים -במסעדת השף אלמרסא // צילום: יפית בשבקין

שף עלאא מוסא החל את הקריירה הקולינארית שלו  בגיל 15 כשוטף כלים אצל אורי בורי, משם הדרים לרויאל ביץ' אילת, כרמלה בנחלה, ולמסעדות העטורות כוכבי מישלן בשבדיה:"F12", "לה רוז'" ו"אופרה קה-לרן". בשנתיים האחרונות מצאו יכולותיו הגסטרונומיות המרשימות בית במסעדה רחבת הידיים השוכנת במעגן המפורסם שבעיר העתיקה.

האוכל של שף מוסא ניחן בתבונה וברגישות וביכולות טכניות מרשימות ביותר. אני אוכלת בתאווה גדולה מכל השפע המוגש לי וכותבת את רשמיי בקדחתנות. 

אנשובי בכבישה ביתית, על מצע ברוסקטות, ופלפלים קלויים שמתקבל בברכה למן הביס הראשון. סביצה דג ים עדין ומעודן על קרם חציל שרוף, לימון כבוש פיקנטי וביצי טוביקו (ביצי דג). סלט עשבים ירוק ועז צבע, מוגש עם חופן אגוזי קשיו קלויים שעושים לו כל כך טוב. פילה אינטיאס  צלוי, עשוי בדיוק מופלא, מוגש בליויי עולש בר,פריקי, שום קונפי וגבינת פטה משובחת מתובלת באריסה חצופה. 

קובה פירות ים - במסעדת השף אלמרסא // צילום: יפית בשבקין

ואחרונה חביבה, כנאפה מתוקה, עדינת מראה וטעם המשלימה את החוייה בעונג גדול.

המטבח של אלמארסא הוא שילוב נכון בין בישול ערבי גלילי מסורתי וביתי לבין זה הבינלאומי, העילי והמודרני. אין פה ניסיון מאולץ להרשים ולהתחכם אלא הפגנה מופלאה של הבנה קולינארית ויצירתיות מאופקת . עד כי לא עצרתי בעדי וצעדתי נחושה אל הקרביים של המטבח הגדול והנקי ללחוץ את ידיהם הברוכות של העוסקים במלאכה. 

סביצ'ה דג ים, קרם חציל שרוף, לימון כבוש פיקנטי וביצי טוביקו במסעדת השף אלמרסא // צילום יפית בשבקין

מסעדת השף  אלמרסא

נמל הדייגים, עכו העתיקה

שעות פתיחה: א'-שבת: 12:00-23:00

טל': 04-9019281 

עוד במדור האוכל:

פופינה חוגגת שנתיים והשמחה רבה למשך חודש שלם!שוקו או וניל? באייסברג החליטו ללכת על שניהם בפסטיבל מיוחדמילפיי, פרופיטרול וקלאב סנדוויץ': מיקי שמו ב-3 גרסאות לעוגת היער השחור

•   •   •

המלצת השף: מתכון לכנאפה זוגית עם טוויסט מיוחד

כנאפה הבית במסעדת השף אלמרסא // צילום יפית בשבקין

מרכיבים למחבת טפלון זוגי:

כ – 200 גרם שערות קדאיף (לדאוג לכיסוי מלא של המחבת)

3-5 כ – 4 גרם אצבעות ציפורן

300 גרם גבינה  ערבית מתוקה או כל גבינה אחרת מתוקה

כ – 50 גרם חמאה (למריחה נדיבה של המחבת)

3 גרם כוכב אניס

3 גרם וניל

3 גרם הל

1 כף לימון

1 כוס סוכר

אופן הכנת הכנאפה:

מורחים בנדיבות את מחבת הטפלון בחמאה. לאחר מכן מניחים את שערות הקדאיף על המחבת בצורה אחידה עד לכיסוי מלא של המחבת. לאחר מכן מסדרים את הגבינה על שערות הקדאיף ומוסיפים אותה כמות של שערות קדאיף לסגירתו. מבשלים על אש נמוכה תוך כדי ניעור תמידי של המחבת עד שתחתית הכנאפה שחומה. לאחר מכן הופכים את כנאפה בעזרת צלחת או לתוך מחבת נוספת עם חמאה. מחכים כשלושים שניות עד להשלמת המנה. 

אופן הכנת סירופ הסוכר:

ממיסים את הסוכר עד להפיכתו לקרמל. מוסיפים כוס מים רותחים להשוואת טמפרטורות. מוסיפים בהדרגה את כוכב האניס, את הווניל, ההל, והציפורן ומביאים לרתיחה עד לסמיכות הרצויה. לאחר מכן מוסיפים את הלימון מקררים ואז מוזגים לכנאפה. 

מעטרים בפיסטוק טחון ומגישים חם. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר