מרוב מחשבות ודיבורים על יין, אנחנו נוטים לפעמים לשכוח נקודה אחת חשובה במיוחד: יין צריך להיות משקה טעים. אנחנו יכולים לקרוא עליו, לכתוב עליו, לנתח אותו ולהעניק לו ציונים ופרסים, אבל אם לא ניהנה ממנו, שום מדליה לא תעזור. נזכרתי בזה במהלך טעימת היינות של יקב ארגיולס מסרדיניה, שנערכה בתערוכת סומלייה 2015 בהיכל התרבות בתל אביב.
לעוד כתבות אוכל, מתכונים והמלצות הכנסו לעמוד האוכל שלנו
בני משפחת ארגיולס, שמגדלים כרמים באזורים שונים ברחבי האי החל משנת 1918, הקימו את היקב בשנת 1937, אבל רק בשנת 1990 עברו מייצור יין לצורך מכירה בכמויות גדולות ליקבים אחרים לעשיית יין תחת שם המשפחה. כיום מייצר היקב כשני מיליון וחצי בקבוקים בשנה.
את שלושת היינות ראשונים בטעימה אהבתי מאוד - פשוטים, ישירים מלאי אופי ושמחת חיים, שבמהלך העשייה שלהם לא נעשה ניסיון להתחבב על אף אחד. שני האחרים נעשו קרוב לוודאי מתוך ניסיון למצוא חן בעיני מבקרי היין האמריקנים ואולי גם לקושש מדליה או שתיים בתחרות בינלאומית. הם בילו זמן רב יותר בחביות ויצאו מהן מוצקים יותר, מרשימים יותר ובדרך כלל גם יקרים יותר, אבל בשביל יינות מהסוג הזה לא צריך להגיע עד סרדיניה. עושים אותם כמעט כל מקום בעולם. אם אתם רוצים להתרשם ולהרשים, יש לארגיולס מה להציע לכם, אבל אם אתם שואלים אותי, לכו על הטעימים.
קוסטמולינו ורמנטינו 2013
ורמנטינו הוא זן לבן שמזוהה עם סרדיניה. היין שנעשה ממנו תסס והתיישן ללא מגע עם חביות עץ. יש לו צבע זהוב יפה וריחות עשירים של פירות טרופיים בשלים ודבש. המגע עם החך חד, החמיצות נעימה והסיומת יבשה, מרירה ומינרלית מעט. נכון, הוא לא מאוד מורכב, אבל בדיוק לזה אני מתכוון כשאני אומר "משקה טעים". המחיר: כ־90 שקלים
פרדרה מוניקה 2012
במאה ה־13 הביאו הכובשים הספרדים לסיציליה זן אדום בשם מוניקה, המשמש עד היום לעשיית יינות מוצקים, חמצמצים ועשירים. היין, שנעשה מענבי מוניקה בתוספת קריניאן ובובאלה סרדו מדרום סרדיניה, תסס במכלי בטון והתיישן תקופה קצרה בחביות עץ. יש לו ריחות נעימים במיוחד של פירות אדומים, עשבי תיבול, שוקולד, אדמה ופרחים. המגע שלו עם החך רך ונעים, הטעמים הרמוניים והסיומת ירקרקה מעט. המחיר: כ־90 שקלים
עוד בעמוד האוכל:לקראת פורים: מילויים מפתיעים לאוזני ההמן המסורתיותהילדים החליטו: מהו השניצל האפוי הטעים ביותר?השבוע: פסטיבל הקולינריה הצרפתית בישראל
איס סולינס 2010
היין נעשה ברובו מענבי קריניאן, עם תוספת קטנה של ענבי בובאלה סרדו, והתיישן כשנה - חלקו במכלי בטון, חלקו בחביות חדשות וחלקו בחביות משומשות. יש לו ריחות של פרי שחור, אדמה ועשבי תיבול, המגע שלו עם החך קליל ונעים, הטעמים עשירים והרמוניים והסיומת מלוחה מעט. יין מהנה מאוד ועשיר באינפורמציה שמצליח לא להעיק בכלל. המחיר: כ־140 שקלים
קוסטרה די סרדגנה 2012
זהו בלנד של ענבי קנונאו, קריניאן ובובאלה סרדו, שגדלו באחוזת קוסטרה שבדרום האי. הוא תסס במכלי בטון והתיישן שמונה חודשים בחביות עץ. יש לו ריחות של אדמה, בשר, תבלינים ופירות אדומים טריים, המבנה שלו מוצק יחסית לקודמיו, החמיצות גבוהה והסיומת ארוכה עם טעמי פרי ותוספת מודרנית של טעמי קפה ושוקולד, לצד מרירות קלה ונגיעה של מליחות. המחיר: כ־100 שקלים
קורם 2011
בלנד של שלושה זנים - קריניאן, קנוקנאו ובובאלה סרדו - שהתיישן שנה במכלי בטון ושנה נוספת בחביות עץ. זהו יין כהה עם ריחות מתובלים, מבנה מוצק מאוד, חמיצות גבוהה, טעמי פרי טרי ונוכחות גבוהה של עץ שסוחבת אותו לכיוון גנרי ומתאמץ. זהו יין רציני ומרשים במיוחד, אבל במצבו הנוכחי לא בטוח שהוא מספיק מעניין. המחיר: כ־250 שקלים
yairgath@gmail.comטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו