בני זוג מהצפון ביקשו ליהנות מארוחת דגים טריים שדגו, וכמעט שילמו בחייהם. השניים, בשנות ה-50 לחייהם, הובהלו בסוף השבוע ע"י בני משפחתם לחדר המיון במרכז הרפואי בני ציון בחיפה כשהם סובלים מהכרה מעורפלת, חום, אובדן כושר הדיבור, חולשה, כאבי ראש, כאבי בטן, בחילות והקאות ושורה של סימפטומים נוירולוגים מדאיגים. לאחר שעברו סדרת בדיקות מקיפה, התברר כי בני הזוג, סובלים מהרעלה כתוצאה מאכילת דג מסוג אבו- נפחא.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
הזוג הורעל כשבישל את הדג על כל חלקיו הפנימיים אשר מרביתם מכילים רעל קטלני. לדברי מנהל חדר המיון בביה"ח ד"ר מיכאל קפקא שטיפל בבני הזוג: "דג אבו נפחא, נחשב לאחד מהדגים הרעילים. הרעל מתחיל להשפיע תוך שעות וגורם לתופעות נוירולוגיות קשות ולפגיעה במערכת העצבים״. ד"ר קפקא, ציין עוד כי: ״בישול דג מסוג אבו נפחא דורש מיומנות גבוהה של שפים וטבחים מומחים שעברו הכשרה תואמת ויודעים כיצד להיפטר מהחלקים הרעילים״.
ד״ר קפקא הדגיש את חשיבות הגעתם המהירה של בני הזוג לחדר המיון והטיפול שקיבלו שכלל תרופות נגד רעלים. לאחר 48 שעות אשפוז בבית החולים יצאו בני הזוג מכלל סכנה ושוחררו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו