קרב הגפילטע: בעקבות העלייה המשמעותית במחירי דג הקרפיון, הפופולרי מאוד בפסח, פסק אחד מהרבנים החשובים בבני ברק כי יש להטיל חרם צרכני על הספקים כדי "להוריד את המחירים לדרגה סבירה ונאותה". פסק ההלכה החריג פורסם בעיתון "המודיע", ורבנים חרדים רבים העידו גם כי הם מקבלים פניות רבות מצרכנים אשר מרגישים כי "סוחטים" אותם במחירים בשל העלייה בצריכת קרפיונים.
ב"המודיע" כתבו כי "בעקבות תופעת עליית מחירי דגי הקרפיון לקראת הפסח, כתב הרב בירור הלכה שבו הוא מתייחס להפקעת המחירים וקובע ברורות כי דעת גדולי הדורות ודעת כל הפוסקים שיש לעצור את הפקעת השערים ועליית מחירים בצורה בלתי הוגנת". בהמשך מצוטטים דברי רבנים נוספים המחזקים את התמיכה בחרם: "דעת כולם נוטה בהחלט שיש לעשות תקנה לאסור קניית דגים לזמן מסוים, משום שזו הדרך היחידה שבה ניתן לתקן את המעוות, וביטולה זו היא קיומה".
אחד ממגדלי הדגים באזור הצפון אמר ל"ישראל היום" כי עליית המחירים לא נובעת מתאוות בצע, אלא ממחסור ממשי בדגי הקרפיון, וכי אם מישהו כבר אשם - הרי אלה חלק מבעלי החנויות ש"עושים סיבוב" על הפופולריות של הדג.
"ש עליית מחירים שנובעת ממחסור ממשי", הסביר מגדל הדגים, "בחודש של החג מוכרים 900-800 טונות של דגי קרפיון, להבדיל מחודש רגיל שבו מוכרים 300 טונות. בגלל המחסור הזה המחירים התחילו לעלות כבר מינואר". לדבריו, "יש חשש אמיתי שעד החג לא יהיו מספיק דגים. יכול מאוד להיות שיהיו משפחות שלא יהיה להם דג בפסח השנה".
עליית המחירים משפיעה גם על מסעדות שבהן מוכרים אוכל יהודי, ואשר הגפילטע הוא מרכיב מרכזי בהן. ישראל שטרן, מנהל "המסעדה היהודית" בבני ברק, אמר כי "זאת עלייה של 25% במחיר. זה מאוד משמעותי כי זה מאכל אהוב מאוד".
בתוך כך, הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק לצמצום פערי התיווך במחירי המזון, שנועדה להוביל להפחתה במחירי המזון.