בחג חנוכה, חג האור, החנוכיות מאירות את הבית וריחות הטיגון בוקעים מכל הבתים. החלטתי הפעם לתת לכם מתכון בסיסי לסופגניות אפויות, עם שלל גרסאות שונות לציפויים או מילויים - מתכון מלא בהנאה עם מעט רגשות אשם, סופגניות חסכוניות בקלוריות, טעימות ויפות. חשוב מאוד לשים לב לא לאפות אותן יותר מדי, והיתרון שלהן הוא שהן ניתנות להקפאה.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
לסופגניות (ל־25 יחידות, 70 גרם כל אחת):
• 1/2 ק"ג קמח לחם (500 גרם)
• 1/2 ק"ג קמח רב תכליתי
• 60 גרם שמרים טריים (שקית שמרית + כף)
• 1 שקית משפר אפייה לבצק שמרים
• 1/2 כוס סוכר דמררה
• 1/3 1 כוסות מים קרים (320 מ"ל)
• 1/4 כוס שמן (60 מ"ל)
• שקית סוכר וניל (10 גרם)
• כפית תמצית וניל
• 3 ביצים מידה XL
• גרידה מ־1/4 תפוז
• כפית מלח
מערבבים במיקסר עם וו לישה קמחים, שמרים, משפר אפייה, סוכר, מים, שמן, וניל וסוכר וניל. לשים עשר דקות במהירות בינונית־איטית, ובהדרגה מוסיפים את הביצים ואת גרידת התפוז. מוסיפים את המלח ולשים כשתי דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד ללא בליטות. מוציאים את הבצק, יוצרים כדור, מעבירים לקערה מקומחת ומכסים במגבת מטבח ל־45 דקות עד שעה, עד להכפלת הנפח.
מעבירים את הבצק לשולחן עבודה מעט מקומח ומחלקים אותו ל־25 יחידות. מגלגלים את יחידות הבצק ל־25 כדורים ומעבירים אותם לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת מטבח ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.
מחממים תנור ל־180 מעלות. מניחים מעל הכדורים את הציפוי - קראסט אדום או קראסט שוקולד. אופים כ־15 דקות, עד להזהבה קלה. מצננים וממלאים במילוי הרצוי. אפשרות: לבזוק אבקת סוכר על הקראסט לאחר האפייה והצינון.
גיוון - סופגניות שוקולד אפויות: ממירים שתי כפות קמח בשתי כפות קקאו ומגדילים את כמות המים ל־1.5 כוסות (הקקאו מייבש).
לציפוי קראסט אדום:
• 150 גרם חמאה
• 185 גרם סוכר חום
• 185 גרם קמח
• 5 גרם סוכר וניל
• 4-5 טיפות צבע מאכל טבעי אדום
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד. משטחים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומקפיאים. קורצים עיגולים בקוטר הסופגנייה ומניחים על הסופגניות לאחר ההתפחה.
לציפוי קראסט שוקולד:
• 150 גרם חמאה
• 200 גרם סוכר דמררה
• 160 גרם קמח
• 35 גרם קקאו
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד. משטחים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומקפיאים. קורצים עיגולים בקוטר הסופגנייה ומניחים על הסופגניות לאחר ההתפחה.
למילוי קרם פטיסייר פיסטוק קינמון:
• 150 גרם חלב (כוס)
• 30 גרם (2 כפות) שמנת 32%
• 1 חלמון מידה XL (30 גרם)
• 25 גרם סוכר (כף + כפית)
• חצי כפית קינמון טחון
• 10 גרם קורנפלור (כף)
• 30 גרם חמאה
• 60 גרם מחית פיסטוק
מחממים את החלב והשמנת. בקערה מערבבים את החלמון, הקינמון והסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים. יוצקים את החלב החם אל תערובת החלמון ומערבבים. מחזירים לסיר וטורפים עד להסמכה. מסירים מהאש ומוסיפים את מחית הפיסטוק. לאחר מכן מוסיפים את החמאה, כשהתערובת עוד חמה. מצננים את הקרם, מעבירים לשק זילוף עם צנתר דק ומזלפים לתוך הסופגניות האפויות.
אפשרות נוספת לציפוי: מערבבים יחד 100 גרם סוכר ו־5 גרם קינמון. מגלגלים בעדינות את הסופגניות בתערובת.
למילוי קרם פטיסייר שוקולד לבן:
• 150 גרם חלב (כוס)
• 30 גרם (2 כפות) שמנת 32%
• 1 חלמון מידה XL (30 גרם)
• 25 גרם סוכר (כף + כפית)
• 10 גרם קורנפלור (כף)
• 30 גרם חמאה
• 60 גרם שוקולד לבן
מחממים את החלב והשמנת. בקערה מערבבים את החלמון והסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים. יוצקים את החלב החם אל תערובת החלמון ומערבבים. מחזירים לסיר וטורפים עד להסמכה. מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד הלבן. לאחר מכן מוסיפים את החמאה, כשהתערובת עוד חמה. מצננים את הקרם, מעבירים לשק זילוף עם צנתר דק ומזלפים לתוך הסופגניות האפויות.
אפשרות נוספת לציפוי: מגלגלים בעדינות את הסופגניות בסוכר.
למילוי קרם שוקולד:
• 150 גרם (כוס) חלב
• 30 גרם (2 כפות) שמנת 32%
• 1 חלמון מידה XL (30 גרם)
• 25 גרם (כף + כפית) סוכר
• 10 גרם (כף) קורנפלור
• 30 גרם חמאה
• 60 גרם שוקולד מריר 70%
מחממים את החלב והשמנת. בקערה מערבבים את החלמון והסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים. יוצקים את החלב החם אל תערובת החלמון ומערבבים. מחזירים לסיר וטורפים עד להסמכה. מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד. לאחר מכן מוסיפים את החמאה, כשהתערובת עוד חמה. מכסים בניילון נצמד ומקררים עד לשימוש (הקרם יכול להישאר במקרר עד חמישה ימים). מצננים את הקרם, מעבירים לשק זילוף עם צנתר דק ומזלפים לתוך הסופגניות האפויות.
shemo1@bezeqint.netטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו