לקראת מונדיאל 2030 שיתקיים בין היתר במרוקו (בנוסף לספרד ופורטוגל), מתכננת המדינה הצפון אפריקאית להרוג כ-3 מיליון כלבים משוטטים.
לפי ארגון בעלי החיים הבינלאומי, הרג הכלבים הוא "הסוד המכוער של מרוקו". באתר הרשמי שלהם טוען הארגון כי "300,000 כלבי רחוב מומתים מדי שנה במרוקו. הם נהרגים באכזריות על ידי אנשים העובדים מטעם הממשלה. מאז שפיפ"א הודיעה כי מרוקו תארח יחד עם ספרד ופורטוגל את גביע העולם ב-2030, ההרג הבלתי אנושי והברברי גדל".
הארגון דיווח בנוסף שהכלבים נהרגים בין היתר על ידי הזרקת סטריכנין - כימיקל רעיל המשמש כחומר הדברה. לפי הדיווח, שיטות ההרג מגוונות וכוללות גם ירי בכלבים ברחובות או העברתם למתקנים שבהם הם מומתים בסיטונאות.
שלטונות מרוקו טענו שההרג ההמוני נעצר ב-2024, אך דיווחים טוענים כי במקום זאת חלה עלייה במקרים כאלה לאחר שפיפ"א הודיעה ב-2023 שמרוקו תהיה בין המארחות של מונדיאל 2030. תומכי זכויות בעלי חיים פנו לפיפ"א וקראו לה לפעול נגד מרוקו. פיפ"א מצידה לא התייחסה עדיין לסוגיה.
ג'יין גודול, פעילה בולטת לזכויות בעלי חיים, שאף קיבלה לאחורנה מנשיא ארה"ב ג'ו ביידן את את החירות הנשיאותית, כתבה להתאחדות הכדורגל הבינלאומית בדרישה לפעולה מיידית, והאשימה את הארגון בהעלמת עין ממה שהיא מכנה "מעשה ברבריות נורא".
במכתב שהופנה למזכ"ל פיפ"א, מתיאס גרפסטרום, כתבה גודול כי היא מזועזעת לראות שהרשויות במרוקו עוסקות בהרג רחב היקף - יוזמה שנפסקה לכאורה באוגוסט 2024.
"אני נחרדת באותה מידה לגלות מה-IAWPC - קואליציית החיות הבינלאומית, שהוצגו בפניכם תיקים מפורטים המתעדים את המעשים הנוראים הללו, שרובם מתנהלים בצורה האכזרית והאכזרית ביותר שניתן להעלות על הדעת, ובכל זאת נראה שאתם מתעלמים מכך", כתבה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו