חודש לאחר שנצפה לראשונה במפרץ אילת, פקחי רשות הטבע והגנים ואנשי עמותת דלפיס הביעו דאגה ממצבו של הדולפינן האנקולי הצעיר.
בסרטון שצולם ביום שבת האחרון, שהגיע לידי חוקרי דלפיס, נראה הדולפינן, המין הנפוץ ביותר במפרץ, כשהוא רזה ואדיש. הדולפין נמצא במעקב בזכות לדיווחים של תושבים מקומיים ומבקרים שזכו לפגוש אותו, מאז שנצפה לראשונה באזור ב-22 ביוני על ידי ד"ר גיל קופלוביץ וג'וליה סרוטי – אך נראה שמאז מצבו מידרדר.
לדברי עמרי עומסי, פקח רט"ג, בימים האחרונים נצפית בקרבת הדולפינן נקבת כריש טיגריסי בינונית, ועל כן חשוב לנהוג במשנה זהירות.
לאור השגת התיעוד, ברשות הטבע והגנים ביקשו להזכיר כי הדולפין הוא חיית בר שאין להתקרב אליה יתר על המידה, ובטח שלא לשחות איתה. "יש לשמור מרחק מבעל החיים ולתת לדולפין לבחור אם להתקרב אליכם", נמסר מהרשות, שגם ביקשה לעודד את הציבור לדווח למוקד שלה במספר 3639* ולארגון דלפיס על תצפיות כאלו – תוך צילום החיה, שכן התיעוד חשוב לצורך מחקר ומעקב אחר מצבו של בעל החיים.
עומסי ציין גם כי אין טעם לנסות ולהעביר את הדולפינן לשבי לצורך טיפול, שכן מהניסיון של הארגון עם דולפינים, אפילו מאומנים ומבויתים – קיים סיכוי גבוה שהלחץ יהרוג אותו בזמן הלכידה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו