מאז שאנטה צסנובצקי מכירה את עצמה, היא מטפלת בסוסים. מבחינתה, הם במקום הראשון – ולא סתם היא פתחה את "החווה של אנטה", שם היא מטפלת בסוסים פגועים שאחרים כבר התייאשו מהם.
כדי לשמור על תפעולו הראוי של המקום, שנמצא במושב חמרה שבבקעת הירדן, היא משקיעה הון לא קטן באוכל לסוסים ובטיפול בהם. "יש כאן סייחים שלא יכלו ללכת ואני טיפלתי בהם. הבאתי אותם למצב של חיים מחדש, ובחווה אני משתמשת בהם לטובת רכיבה טיפולית עם ילדים", היא מספרת ל"ישראל היום". "סוסים הם ממש מעין תחליף לפסיכולוג, הם יכולים להציל בני אדם". עוד אמרה צסנובצקי בת ה-42 כי היא אפילו משתמשת בכל הכסף שהיא מרוויחה על מנת להשקיע במגוריהם של הסוסים, זאת במקום להשקיע במקום מגוריה שלה.
כעת, החווה נמצאת בסכנת סגירה עקב הוצאות הענק על הסוסים, שרובם ככולם הוצלו על ידי אנטה ממוות בטוח. "מתקשרים אליי מבית החולים לבעלי חיים בבית דגן ואומרים לי לא פעם 'בואי קחי את הסוס, אם לא – נרדים אותו'. יש כאן סוסים שהיו עור ועצמות, עם גידים חתוכים", היא מספרת, ומבקשת את עזרת הציבור בגיוס תקציבים על מנת להציל את החווה ואת הסוסים שמתגוררים בה ושאותם היא שיקמה, לאחר שהיא נכנסה לחובות עצומים כדי להציל את החיות.
"אני עובדת ברפת כעבודה נוספת כדי להתפרנס", היא מוסיפה. "כשאני חוזרת הביתה אני הולכת לסוסים ומטפלת בהם ובאורוות, ואז מגיעה למשפחה שלי ולחמשת הילדים שלי, ואז שוב חוזר אל הסוסים".
סיפור חייהם של 19 הסוסים שנמצאים בחווה, אותה היא חולמת להפוך לחווה טיפולית פעילה) אינם קלים, וכזה הוא של אחד מהם, פרדי, אותו אנטה הצילה עם לסבת שבורה ורק עם מספר שיניים בודדות, או זה של בלאסט, שלא הצליח לעמוד על הרגליים שלו מכיוון שהוא לא אכל או שתה. מאז, הספיק להשתקם, ממש כמו הסוסים האחרים שבחווה.
ניתן לסייע להצלת החווה באמצעות מספרה של אנטה צסנובצקי 050-3886855