התוצאות בפתיחת טורניר מוקדמות המונדיאל היו די צפויות. הפסד סביר לדנמרק, אמנם לא נבחרת עם שם גדול כמו צרפת או גרמניה, אבל נבחרת שגדולה על הנבחרת שלנו בכמה מספרים ונבחרת שמבחינה פיזית וטקטית, היא אחת הנבחרות המאתגרות ביותר מבחינת ישראל.
תוצאת התיקו מול סקוטלנד אמנם אכזבה, בטח אם מתייחסים ליכולת הטובה במחצית הראשונה, אבל מבחינת הבדלי האיכות בין הנבחרות, הסקוטים, שהעפילו ליורו כשגברו על סרביה בחוץ ומחזיקים בסגל שחקני הרכב מליברפול, ארסנל ומנצ'סטר יונייטד, עדיפים עלינו ולכן תוצאת תיקו ביתית היא בהחלט מובנת, גם אם יש ביקורת על הקיפאון הטקטי וניהול המשחק.
המשחק במולדובה הוא משחק חובה מבחינת הנבחרת. המקומיים מגיעים למשחק מוכים וחבולים אחרי תבוסה משפילה, 8:0 מול דנמרק ואיבוד יתרון בדקה ה 83 מול איי פארו במשחק הפתיחה. מולדובה ניסתה לשחק עם רביעיית הגנה (מול דנמרק) וגם עם שלישיית בלמים (מול איי פארו).
הסגל המולדובני די דליל, אבל עדיין יש שם שחקנים איכותיים כמו ארתור יוניצה, קשרה של בנוונטו שיש לו יותר מ 200 הופעות בסרייה, אולג רבצ'יוק, מגנה השמאלי בן ה 23 של אולימפיאקוס (2 מיליון יורו שולמו עליו בינואר), שקיבל את חינוך הכדורגל שלו בפורטוגל, אלכסנדר אופריאנו הבלם הוותיק של בשאקשהיר והשוער הגבוה אלכסיי קושלב (2.00 מטר), שעבר לפני חודש מפורטונה סיטארד לליגה היפנית.
מולדובה נמצאת בצניחה חופשית מבחינת התוצאות שלה. היא ללא ניצחון ב-18 משחקיה האחרונים (מאז יוני 2019 מול אנדורה) כבשה 6 שערים בלבד ב-22 משחקיה האחרונים וספגה 24 שערים ב-8 משחקיה האחרונים.
מבחינת הנבחרת שלנו זה משחק חובה. מעבר לניצחון, הנבחרת חייבת להראות משחק התקפי איכותי לאורך פרקי זמן יותר ארוכים, יכולת להתגונן כשהיא דומיננטית וכן, גם גמישות טקטית.
רוטשטיינר ייבחן גם בניהול המשחק שלו כשבמשחק האחרון מול הסקוטים הוא לא הגיב בזמן לשינוי המערך הסקוטי, איחר בחילופים ולא השתמש בכל מכסת החילופים (חמישה בשלוש פעימות) ובכך לא הצליח להשפיע על שינוי מגמת המשחק במחצית השנייה.
במידה והנבחרת אכן תצא מקישינב עם שלוש הנקודות, יהיה ניתן לומר שמבחינת צבירת הנקודות המצב בהחלט סביר ובהתאם ליכולות, רק שמנקודת זמן זו, יצופה מהנבחרת גם לזהות מגמת התקדמות ושיפור ביכולת, כדי שבמשחקים הבאים, נוכל גם להתמודד ואף להפתיע את אוסטריה וסקוטלנד בחוץ ולהשיג את המקום השלישי.