שבוע לפני הבחירות לנשיאות בארה"ב, הסקרים ממשיכים לדבר על פער לטובת המועמד הדמוקרטי ג'ו ביידן מול הנשיא דונלד טראמפ במדינות מפתח כמו פלורידה, פנסילבניה, צפון קרוליינה, וויסקונסין ומישיגן. אך בכל זאת, יש תחושה שהפור נפל והנשיא הוא שזוכה כעת לרוח גבית.
העדויות מתרבות בכל יום. הסנאט היה צפוי לאשר ביום שני את המינוי של השופטת איימי קוני בארט לבית המשפט העליון. השימוע שנערך לשופטת הצעירה והמבריקה, אם לשבעה ילדים צעירים, הקסים את הציבור. הצופים התלהבו מבארט כאשר ענתה לשאלות הקשות והמפורטות של הסנאטורים בתשובות מנומקות ובהירות ללא טלפרומפטר, ואף בלי דף טיוטות. בתחילת השימוע רק 40 אחוזים מהציבור תמכו במינוי - ובסופו נרשמה תמיכה מצד רוב גדול של הציבור. ההצלחה של בארט השפיעה לטובה על הנשיא שמינה אותה.
גם העימות בין המועמדים ביום חמישי בלילה תרם תרומה משמעותית לשינוי מצב הרוח - הן של תומכי טראמפ והן של המצדדים בביידן. טראמפ היה רגוע ומנומק. ביידן היה רגזן וכעוס. הוא היה עייף, ולא היו לו תשובות לשאלות של טראמפ לגבי המידע שנחשף במחשב של בנו האנטר, המצביע בבירור על סחר־מכר שביידן היה מעורב בו במהלך כהונתו כסגן הנשיא - מה שתרם לכאורה לארנק המשפחתי על חשבון האינטרסים של ארה"ב.
תרומה נוספת לתחושה שג'ו ביידן מתבלבל ונופל תרמה העובדה ששותפו לשעבר של בנו הודה, שעות ספורות לפני העימות, שהמועמד הדמוקרטי היה מעורב בעסקאות מפוקפקות עם חברות סיניות השייכות למפלגה הקומוניסטית הסינית, ששילמו מיליונים לבני משפחתו.
לקראת סוף העימות ביידן הודה שעל אף הכחשותיו הרבות, הוא אכן מתכוון לסגור את תעשיית פצלי הנפט שמספקת תעסוקה לעשרות אלפי אמריקנים במדינת פנסילבניה, העומדת על כף המאזניים.
בעקבות העימות ביידן שוב נעלם מאור הזרקורים לימים שלמים. הנשיא לשעבר, הסופרסטאר ברק אובאמה, הגיע במקומו לפילדלפיה. למרות הסיקור הנרחב של האירוע, רק כמה עשרות אנשים באו לשמוע אותו. בשתי העצרות שביידן קיים בימים האחרונים היו יותר תומכים של טראמפ מאשר של המועמד הדמוקרטי בקהל. לעומת זאת, טראמפ מקיים שלוש עצרות בחירות בכל יום - ועשרות אלפים מגיעים לכל אחת מהן.
לצד העצרות של הנשיא וסגנו מייק פנס, תומכי טראמפ אף מקיימים אירועים ספונטניים רבי משתתפים ללא תכנון מוקדם בכל רחבי ארה"ב. אלפי משפחות השתתפו בעצרת תמיכה של יהודים בניו יורק למען טראמפ ביום ראשון. המשתתפים יצאו בשיירות מכוניות מכמה מוקדים בעיר. כפי שתועד בתקשורת החברתית, תומכי ביידן תקפו את היהודים באלימות בחלק מהמוקדים, אבנים הושלכו על מכוניות מגשרים מעל כבישים ראשיים, מתנגדי טראמפ ריססו משפחה אחת בגז פלפל, ובמקרה אחר יהודי התומך בנשיא המכהן ספג מכות כשנאלץ לצאת מרכבו לאחר שכמה ממחנה ביידן חסמו אותו. יהודים אחרים צולמו סופגים קללות ואגרופים.
הזעם והאלימות האלה אמנם אופייניים לאנשי שמאל רדיקלים בניו יורק, אבל הם לא מייצגים פעילים פוליטיים שבטוחים בניצחונם ביום שלישי הבא. בגלל המספר הרב של פתקי קלפי שנשלחו בדואר, אנו לא צפויים לדעת את התוצאות ביום רביעי הבא. זה יכול לקחת שבועיים. מה שכן בטוח - האירועים בשטח סותרים את הסקרים באופן קיצוני.