מחנה שלם חטף גול לחיבורים | ישראל היום

מחנה שלם חטף גול לחיבורים

הוויכוח במחנה הימין אם טוב עשתה מירי רגב שנתנה מענה הולם לאופירה וברקו בשפה שהם מבינים או שמא עדיף היה להימנע מכל שיתוף פעולה עם התוכנית הוולגרית והרדודה שלהם, מפספס את מהותם ועיקרם של הדברים. כשבשמאל מתנגחים בשרה על התבטאויות ברמתו ובסגנונו של ברקו, הם יטענו שברקו אינו נבחר ציבור והשרה רגב כן, והם צודקים. כי לשמאל היום אין נבחרי ציבור ואין מנהיגים. 

בכל דמוקרטיה בריאה, המאבק בין שמאל לימין מתבטא גם ביחס של הציבור לנבחריו משני הצדדים; דמוקרטים משמיצים את טראמפ, רפובליקנים משמיצים את ביידן, וכך גם בדמוקרטיות אחרות. אבל השמאל הישראלי נטש את הזירה הפוליטית. אחרי שנכשל שוב ושוב במציאת מנהיג (יש שיאמרו שבאין דרך, גם לא יהיה מנהיג), מי שמובילים את המחנה הם נציגים חסרי פנים או חסרי מעמד רשמי בשדה הפוליטי. הם אנשי תקשורת, פרקליטות ומשפט, מארגני מחאות, מנהלי עמותות. "מה אתם רוצים מאמיר השכל?" הם ישאלו, "הוא חבר כנסת? נבחר ציבור?", "ברקו רק אומר את האמת בפרצוף!", "אז עכשיו גם מנדלבליט שלנו? אז כעת גם ריבלין שמאלני?" 

וזה הסיפור. השמאל ברח מהזירה הפוליטית והצליח להפוך את הבאג הזה לפיצ'ר. כמה קל לנהל מאבק ללא פנים, וכמה אפקטיבי כאשר בו בזמן הופכים את המחנה היריב לגופו ולפרצופו של אדם אחד. הימין מתנהל מול גוש ג'ל חמקמק, שאין אפשרות לנהל מולו דיון רציני והוגן. הקו שהורגלנו בו כבר מוכר והוא רדוד וריקני להפליא: "ביבי חייב ללכת!", "ומי במקומו?" "כל אחד!"

וכאן תקפה השרה רגב בנקודה הנכונה. כי כשרגב מטיחה בברקו "איפה גנץ, המשיח שלך?", היא נוגעת בנקודת התורפה שהפכה להיות נקודת הכוח של השמאל, ומחזירה אותה למקומה. איפה המנהיג שלכם? הרי במשך שנה ושלוש מערכות בחירות שכנעתם שהדחליל הזה צריך להיות ראש ממשלה, האדם שיקבל בקור רוח את ההחלטות הקשות והגורליות ביותר מול הלחצים הכבדים בעולם. היום הוא חסר תמיכה ציבורית. הימין כיום לא תוקף את גנץ, כי מי שמסבירים היום שמדובר בדחליל חסר כישורים שלא ראוי להנהיג, הם אלה שקבעו ושכנעו שזה האדם הראוי והמתאים. איפה הכאה על חטאכם? איפה חשבון נפש? איפה התיקון? ואם טעיתם ככה - למה שנקשיב לכם היום?

 נוצרה פה אי־סימטריה מסוכנת שמשרתת את השמאל. מחנה שנטש את הזירה הפוליטית ומנסה לשלוט רק באמצעיו האנטי־דמוקרטיים. גוש אמורפי שאין לו באמת נבחרי ציבור, רק כוח בלתי מוגבל ובלתי מרוסן בתקשורת, במערכת המשפט, בארגוני החברה האזרחית, בצמרת הפקידות. אלה המובילים חסרי הפנים של השמאל. ברקו בפריים טיים, ב"הארץ" קושרים לאופירה כתרים, השמאל נושא אותו על כפיים כדי שהוא יחזיר להם ב"רק־לא־ביבי" שהם כל כך אוהבים.

גם מי שמעדיף לא לראות את השרה בתוכנית הביבים הזאת, צריך להודות שמירי רגב נעמדה מול פרצופו של הריק השמאלני, וכשהיא הטיחה בו "איפה המנהיג שלך? סטייק מתהפך!" - מחנה שלם חטף ממנה גול לחיבורים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר