בכיתה ד' הגעתי לראשונה לצופים, כחניכה. הצטרפתי לפעילות שלא הכרתי, אבל נשארתי. נשארתי והתמדתי, מצאתי לאט את המקום שלי, התחברתי למדריכים החדשים שקיבלו אותי בזרועות פתוחות, העניקו לי יחס אישי וחם, השקיעו בי, השפיעו עלי ולימדו אותי להיות בן אדם טוב יותר. תמיד חלמתי להיות יום אחד המדריכה הזאת, להיות בעצמי מקור השראה לחניכים ודמות לחיקוי. ממש כמו שהתבוננתי כילדה במדריכים בהערכה ובהערצה.
גדלתי, ובמהלך השנים חוויתי עוד ועוד חוויות, יצאתי לטיולים יותר ויותר מטורפים, הלכתי קילומטרים עם כל הציוד על הגב, גיליתי חברים אמיתיים, תכננתי ובניתי, במו ידיי, מתקנים ענקיים. עברתי פגישות ופרידות מרגשות ואז ושוב מההתחלה, שנה אחר שנה.
והשנה אני כבר לא חניכה. אני מדריכה, וזה חלום שהתגשם. אני לומדת להכיר את החניכים שלי, שהופכים מהר מאוד לאחים קטנים שלי, ולפתע אני זאת שמשפיעה עליהם, מחנכת ומלמדת ומקדמת אותם (ואני עוד לא בת 16!).
והשנה עוברת, ויש קורונה, אבל מוצאים דרך להסתגל. מוצאים דרך להמשיך את הקשר ואת התהליך שאנחנו עוברים. ואז נפרדים. קיבלתי בשנים האלו כלים שלא יכולתי לקבל בשום מקום אחר, אם זה לאהוב את הארץ, להיות אחראית יותר, ללמוד לעבוד קשה, בצוות, לקבל את השונה, לפתח כישורי מנהיגות ולדעת להוביל, לנהל את הזמן שלי נכון, לעזור לזולת, להסתגל לשינויים ולהיות אקטיבית.
תנועת הצופים עומדת בפני סגירה, מפעלי הקיץ שלנו בוטלו, הבית השני שלנו, הדבר הזה שגורם לנו לרצות לקום בבוקר, מספק לנו מרחב בטוח, מקום המפלט שלנו, עומד בסכנת סגירה. הקיצוץ התקציבי מצד הממשלה בסך של מיליוני שקלים רבים, עלול לסגור בין 80 ל־100 שבטים בכל רחבי הארץ, שבטים שלא יוכלו לבסס את עצמם ולקום בלי עזרת הממשלה.
כל התנועה כולה עומדת על הרגליים ואנו מחפשים דרך למחות על ביטול מפעלי הקיץ והקיצוץ הנוראי שיכול להשאיר אותנו בלי כלום. בלי כל הטוב הזה שסיפרתי לכם עליו, כל העושר הערכי הזה שקיים רק בתנועות הנוער, שעובר מנערה לנער כבר הרבה דורות. אנחנו מאוד רוצים לקיים פעילויות בקיץ הזה, בקבוצות קטנות, בשטחים פתוחים ובכפוף להנחיות הבריאות.
תנועות הנוער הן אלו שמחזיקות כל כך הרבה בני נוער דווקא בתקופה הקשה והמבלבלת הזאת. עזרו לנו לשמר את הדבר הענק הזה, שבזכותו צומח כאן עוד דור נפלא עם דרך ארץ, ערכים ואהבת חינם. אל תסגרו לנו את הבית.
אלה פלג (כמעט 16) היא מדריכה וחברת השכבה הבוגרת בשבט הצופים רגבים בכפר יונה