חברות תעופה בכל העולם עוברות תקופה לא פשוטה, אך באל על המצב מסתבך בעקבות עימות חריף בין הטייסים להנהלה. לטייסי החברה נמאס, בחדרי חדרים ובשיחות סגורות הם קוראים להחליף את כל ההנהלה באנשים שמגיעים עם רקע מהתחום ובמקביל, עם ניסיון ניהול של חברות גדולות. הטייסים לא מאמינים בקברניטי החברה שיצליחו להוציא אותה מהבוץ. הטייסים הפסיקו לטוס, כל מטוסי אל על מקורקעים ונראה שלסיפור הזה יהיה מנצח אחד וזה יהיה בנוק אאוט, או ההנהלה או הם.
נכון, טייסי החברה משתמשים בכוח שלהם מול ההנהלה כדי להשיג את מבוקשם, אך מצד שני, גם גורמים במערכת האוצר, כמו הטייסים, לא מאמינים שאל על תצליח להשתקם במתווה של הלוואה למרות שבהנהלת החברה הציגו תכניות מסודרות שכוללות פיטורי אלפי עובדים, ביטול קווים, מכירת מטוסים ועוד שורה של צעדי התייעלות. במשרד האוצר אמרו לא פעם שהצלת החברה והסיכון שלוקחים באוצר נובע לא מעט בגלל החשיבות של חברת תעופה ישראלית גדולה וחזקה, הרי השמיים זה הגשר היחיד שלנו כמדינה מבודדת לשאר העולם.
הטייסים רוצים שיגיעו משקיעים עם כסף, שישקיעו בחברה ויעשו את מה שבהנהלת אל על מאוד חוששים ממנו – הקטנת כוחם של בעלי השליטה. לפי דיווחים, יש לא מעט גישושים מצד אנשי עסקים שבודקים את האפשרות להשקיע באל על, המדינה הציעה לרכוש מניות, אך הצהירה שאינה מעוניינת בשליטה בחברה ותמכור את המניות בתוך כמה שנים, זמן שיוקצב מראש.
אז מי צודק? בלא מעט מדינות ברחבי העולם, הממשלות השקיעו סכומים גבוהים מאוד כדי להציל את חברות התעופה, זה די פוגע בכל מה שקשור לשמיים הפתוחים ובתחרותיות אבל מי חושב על זה בתקופה כזאת? במקביל, אל על הגיעה למשבר הזה במצב לא טוב בלשון המעטה והפתרון מסובך יותר מלהציל את סינגפור איירליינס או אייר פראנס.
הפתרון לבעיה הזאת לא פשוט, אך עם זאת, הוא מגיע למקומות אליהם הוא לא אמור להגיע. כל חברות התעופה בעולם חוזרות לפעול, השמיים ברוב המדינות בעולם נפתחים לאט לאט ואל על נשארת מאחור. אם כל כך חשוב לטייסים להציל את אל על, יש דרכים נכונות לעשות את זה ולא להגיע למצב שלא נראה כמותו בעבר – קרקוע של כל מטוסי החברה.
הטייסים מגיעים עם כוונה ברורה והיא להחליף את ההנהלה. ההנהלה מצדה עושה הכל כדי לשמור על החברה במבנה הנוכחי פחות או יותר, לצד צעדי התייעלות. אם המצב ימשך, הטיסות לא יפסקו – חברות תעופה זרות יכנסו לוואקום הזה וירוויחו מזה ומשם יהיה לאל על מאוד קשה להתרומם ועדות לזה ניתן לראות כבר עכשיו כשמטוסים וצוותים של חברת אטלס יחליפו את מטוסי וטייסי אל על בטיסות המטען של החברה אליהם היא מחויבת בחוזה.
שני הצדדים נחושים, אולי נחושים מדי, אל על נמצאת רגע לפני התרסקות, אבל יש בה את האנשים הנכונים שיודעים להיחלץ ממצבים כאלה. מסיכות החמצן ירדו – מי שידע להשתמש בהן בצורה הנכונה ביותר יהיה זה שיקבע איך תיראה חברת התעופה של ישראל ביום שאחרי הקורונה.