קשת השלוש // תעודת הבגרות של נועם דוברת | ישראל היום

קשת השלוש // תעודת הבגרות של נועם דוברת

1. שש פעמים נפגשה העונה מכבי ראשל״צ עם שתי הגדולות: מכבי ת״א והפועל ירושלים והפסידה בכולם. אתמול (חמישי) היא ניפצה את תקרת הזכוכית וניצחה את הצהובים. בכתבה של יעקב מאיר לקראת המשחק הוא ניתח מה ראשל״צ צריכה לעשות כדי להתמודד עם הגדולות. אחד הדברים שהוא ציין הייתה יכולת ההתמודדות ברמות האלה של נועם דוברת. 

הגארד המוכשר שיחגוג 18 בחודש הבא השתלב נהדר, הפך בורג חשוב ומקבל המון קרדיט. לעומת זאת המשחקים מול מכבי וירושלים היו ״גדולים״ עליו. עד אתמול.

דוברת, תלמיד מצטיין, כבר עשה מזמן תעודת בגרות. אתמול הוא קיבל תעודת בגרות על הפרקט. בפעם הראשונה הוא היה פקטור משמעותי נגד הטופ של הכדורסל הישראלי. 31 דקות, 9 נקודות, מאה אחוז ל-2, 5 אסיסטים ומדד 16 הם העדות שהכישרון הגדול עשה עוד קפיצת מדרגה.

2. הפועל ת״א חזרה מפגרת הקורונה טובה יותר, עמוקה יותר ובעיקר ישראלית יותר. שנים מנסים למצוא בקבוצה דרך וזהות. ייתכן שדווקא בתקופה המיוחדת הזו היא מוצאת אותה. החל מיום רביעי בצהריים האדומים רק עם שלושה זרים אחרי שחרורו של ג׳ורדן המילטון. לא בטוח שזה יחליש אותה, זה בטח לא יעשה לה רע. הפועל ת״א המתחדשת היא קבוצה עם דגש ישראלי מובהק. מסקנה שצריכה להוביל גם מעבר לעונה הזו.

בשני הניצחונות האחרונים על באר שבע ונס ציונה הישראלים קולעים משמעותית יותר מהזרים: 35:49 ו-39:66. בשני המשחקים האלה הוכנס לרוטציה רז אדם שהגיע בפגרה מאליצור נתניה מהליגה הלאומית והצטיין בזכיית העתודה בקיץ האחרון באליפות אירופה. העברה שהיא סוג של הברקה. בנוסף, כארם משעור חזר רעב ואולי הקאמבק שלו מתחיל. גם אצל דניאל קופרברג רואים תזוזה משמעותית ביכולת. תוסיפו את ים מדר, תומר גינת וחואקין שוכמן ותקבלו בסיס ישראלי מוכשר, מגוון, רעב ששומר חזק בהגנה.

3. גלבוע/גליל שחזרה טוב מהפגרה תמיד הצטיינה בהבאת זרים. גרג ווית׳ינגטון ששיחק אצלה לפני שנתיים עומד לחתום ביורוליג בפנאתינייקוס. ג׳סטין טילמן ששיחק אצלה העונה ישתדרג בעונה הבאה לסאסארי האיטלקית וגם ג׳מאר גאלי ינחת בהמשך במקום מכובד.

ייתכן שהבא בפס הייצור הוא מייקל יאנג שהגיע במהלך העונה אחרי פציעת טילמן. יאנג היה טוב עוד לפני הפגרה וכשחזר ממנה הוא עוד עלה מדרגה. ה-16.5 נקודות לפני הפסקת הליגה הפכו ל-20, אחוז הקליעה ל-2 אחרי הפגרה - 60 והמדד הממוצע 19. במשחק האחרון (ניצחון באילת) הוא גם קלע שיא עונתי של 5 שלשות. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר