הסתיימה המלחמה הקרה בין מכבי לירושלים | ישראל היום

הסתיימה המלחמה הקרה בין מכבי לירושלים

מרקו פסיץ', הג׳נרל מנג׳ר של באיירן מינכן, בירך בטוויטר את הנהלת אלבה ברלין על זכייתה באליפות: "אתם יותר מראויים לתואר הזה", כתב. אין סכנה שאקט שכזה יתרחש בסיום העונה בין הנהלות מכבי ת"א והפועל ירושלים, ולא משנה מי תזכה באליפות ישראל לעונת 2019/20. לפני הקורונה זה לא היה קורה, ובטח ובטח שלא אחריה.



משבר הקורונה כתב פרק חדש ביחסים בין שתי הגדולות של הכדורסל הישראלי, שייפגשו הערב לראשונה אחרי הפגרה המאולצת. המשבר שאמור היה להוציא את כולם מאוחדים יצר קרע גדול בין מכבי הצהובים לאדומים והוציא הרבה שלדים מהארון. נכון שהעסק נרגע לאחרונה, אבל המלחמה הקרה ביניהן נגמרה.



היה איזשהו הסכם בלתי כתוב בין השתיים, שלא תוקפים אחד את השני. הפסקת אש, אי לחימה. בשנים האחרונות המדיניות של ירושלים היתה שלא מתייחסים למכבי. "מדברים רק על עצמנו", היה המשפט. מתי שמעתם הצהרה ירושלמית נגד מכבי בשנים האחרונות? נדיר מאוד. הקו המנחה של ירושלים היה 'אנחנו מועדון גדול בזכות עצמנו, לא נתעסק בהם'.



וזה לא שלא היה דם רע בין המועדונים, אבל הכל נשמר תחת ארשת מכובדת. לא היה "ראש בראש" בתקשורת בין אדום לצהוב. הגיעו החודשים האחרונים - והכל הפך פרוץ. קרבות בטוויטר, עימותים בתקשורת, מה לא היה שם. בתקופת הפגרה נשלפו אמירות קשות וביטויים חריפים, שמזמן לא נשמעו בקרב הזה, משני הצדדים.



המצב הלא ברור שהיה פה, האווירה המתוחה ממילא, המלחמה הקשה בעד ונגד החזרה לליגה, התבטאויות השחקנים ברשתות החברתיות והמאבק הבלתי מתפשר של ירושלים לחזור לשחק פשוט העירו חזית רדומה. המצב הקודם היה לפי הסכמה הבאה: תחרות יש, אהבה אין, שקט תקשורתי מתוח. המצב כעת: סכר פרוץ.



בא משבר הקורונה והכל התפרץ. המשחק הערב והתחרות על התואר הם כבר לא קרב בין שתי הקבוצות הטובות בארץ. זה כבר לא רק הקלאסיקו של הכדורסל הישראלי. היצרים והאמוציות חזרו בגדול. הם כבר לא רק נחלתם של שני מחנות האוהדים.

אם כל זה לא מספיק, התווסף למאבק הזה תבלין נוסף. ג'רמי פארגו, שלוש פעמים צהוב בעבר, שמגיע מלא במוטיבציה כדי לקחת ממכבי ת"א את תואר האליפות ולהוכיח שיאניס ספרופולוס טעה לגביו.



מאז 2007, מכבי ת"א והפועל ירושלים לא נפגשו בגמר הפיינל פור של הליגה, בקרב על הצלחת. בסוף יולי יש סיכויים טובים שזה יקרה, ואז למאצ'-אפ הזה יהיו השלכות, הרבה מעבר לזכייה באליפות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר