לשמור על הגשר הישראלי לעולם | ישראל היום

לשמור על הגשר הישראלי לעולם

ממבצע שלמה, דרך לכידת אדולף אייכמן בארגנטינה ועד החילוצים ההרואיים של ישראלים ברחבי העולם שמתקיימים ממש בימים אלו - התעופה הישראלית היא אחד הנכסים החשובים ביותר שיש למדינת ישראל, וזה הזמן של ממשלת ישראל לפעול כמו ארה"ב, סינגפור, צרפת ועוד רשימה ארוכה של מדינות, ולהציל את חברות התעופה המקומיות. 

מדובר בתקופה הקריטית ביותר בתולדות ענף התעופה בארץ. אם לא נראה התערבות מיידית של מדינת ישראל, אנחנו עשויים לראות התפרקות מוחלטת של חברות התעופה ואיתן, כאלף טייסים ישראלים, שרובם עדיין משרתים במילואים כטייסים בחיל האוויר. 

אין ויכוח שיש מקום לשיפור, אך זה ממש לא הזמן למשחקי כוחות, אלא זו העת להבין איך עושים את זה הכי מהר ובצורה היעילה ביותר, כזאת שתציל את התעופה ולא תחזיר את הענף למצב הכלכלי הבעייתי שבו היא נכנסה למשבר.

כמובן, הדברים צריכים להיעשות ביעילות המרבית: באל על הגישו תוכנית התייעלות שתהפוך את החברה לרזה ורווחית, ובמסגרתה יפוטרו יותר מאלף עובדים; בישראייר כבר ביצעו תוכנית דומה, ויש סיכוי שאנחנו בדרך לאיחוד בין חברות התעופה הישראליות, אם כי כרגע עדיין לא ברור מי יהיו המתאחדות. 

על תוכנית ההתייעלות של אל על, שאותה קיבל משרד האוצר, חתומים מיטב משרדי רואי החשבון בישראל. המשרד אף ביקש תיקון וקיבל אותו לפני כשבועיים. האוצר חייב לכנס את אל על, ישראייר וארקיע ולמצוא פתרון מיידי, אין עוד זמן רב, וכל רגע שעובר הוא קריטי - אנחנו מתקרבים אל נקודת האל־חזור.

חברות התעופה הישראליות הן לא רק הטייסים המצוינים. מדובר בדיילים ובדיילות שמסתכנים ומבקשים לעלות לטיסות - בידיעה ברורה שיש עליהן נשאים של נגיף הקורונה. זאת במטרה להחזיר אותם למשפחות שלהם בישראל. ספק אם נוכל לסמוך על מישהו אחר שיהיה מוכן לעשות את זה עבורנו.

מהיכרות עם הגורמים וההתנהלות של אותם מבצעים להחזרת הישראלים לארץ, יש אנשי צוות רבים שמתנדבים למשימה ועולים על הטיסות האלו. הם עושים זאת כי מדובר ברוח הישראלית, רוח של ערבות הדדית, ובעיקר כי הם יודעים שזאת המחויבות שלהם. מדובר על צוותים טכניים ברמה הגבוהה ביותר, אנשי שירות ועוד אלפי עובדים בשלוש החברות.

חברות התעופה הישראליות הן הגשר שלנו לעולם. מדינת ישראל מבודדת מבחינת גבולות יבשתיים, ואנחנו חייבים להתייחס לחברות התעופה הישראליות, גם אם הן פרטיות, כנכס אסטרטגי אדיר. אנחנו לא רוצים להגיע ליום שנאבד אותן, שהרי הן חלק בלתי נפרד מהעוצמה שלנו כמדינה. 

זכרו את הדמעות שזולגות ואת תחושת הגאווה העצומה כשאתם מרימים את הראש ורואים את המטוסים שלנו ביום העצמאות. מטוסים עם מגן דוד, הכוח הישראלי, האנשים המיומנים של התעופה הישראלית. אוי לנו ביום שנאבד אותה, אנחנו לא רוצים להגיע לשם וצריכים לעשות הכל כדי לשמור עליה. היא שלנו, היא הגאווה שלנו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר