רבים סבורים כי בעוד שלושה שבועות יקבעו המצביעים בקלפיות את תוצאות הבחירות. טעות בידם. את התוצאה יקבע קרוב לוודאי, בשבועות שלאחר יום הבוחר, האדם האחראי לטוב או לרע על קיום הבחירות החוזרות של 2019 - אביגדור ליברמן. הוא כבר הצהיר שפניו לממשלה תלת־מפלגתית, שבה יחברו לישראל ביתנו הליכוד מזה וכחול לבן מזה. אך ניסיון העבר מוכיח שייתכנו הפתעות לכאן או לכאן.
ליברמן הוכיח שנינות ועורמה כבר ביצירה שכתב בצעירותו, על זוג סטודנטים המנצלים את חיבתו של מרצה לנקניקים ולאלכוהול. "מילה זאת מילה", מתהדר ליברמן, אך העבר לא מצביע על עקביות. ב־1996 מינה אותו נתניהו למנכ"ל משרד ראש הממשלה - תפקיד שממנו פרש ב־1997. ב־1999 הקים את ישראל ביתנו, שהתמזגה ב־2000 לסיעה משותפת עם מולדת ותקומה. לאחר הבחירות של 2001 מונה לשר בממשלת שרון, שממנה פרש כעבור שנה. לאחר בחירות 2003 הצטרף לממשלת שרון השנייה, שממנה פוטר ב־2004. בסוף אותה שנה פרשה ישראל ביתנו מהסיעה המשותפת עם האיחוד הלאומי.
לאחר בחירות 2006 הוא הצטרף לממשלת אולמרט שממנה פרש ב־2008. לאחר בחירות 2009 מונה לשר חוץ בממשלת נתניהו השנייה. בבחירות 2013 התמודדה מפלגתו ברשימה משותפת עם הליכוד. ב־2014 הודיע ליברמן על פירוק השותפות. לאחר בחירות 2015 נמנע מהצטרפות לקואליציה, אך הצטרף בכל זאת ב־2016 ומונה לשר ביטחון במקום יעלון. ב־2018 פרש. לאחר בחירות אפריל השנה המליץ לנשיא על נתניהו כמרכיב הממשלה, אך נמנע מהצטרפות לקואליציה וגרם להקדמת הבחירות.
במקרה הנוכחי חייבים לזקוף לזכותו יכולת נדירה לאבחון הלכי הרוח בציבור. ברור שלחלק גדול מאוד של הבוחרים, ובכללם בוחרי ימין, יש סנטימנטים אנטי־חרדיים קיצוניים. אפשר לטעון שחלק מהפוליטיקאים החרדים ליבו את האש במו ידיהם, אך עוצמת השנאה רחוקה מלהיות סבירה.
יצוין כי ליברמן התפרסם עד לאחרונה כמי שקיים קשרים פוליטיים הדוקים עם פוליטיקאים חרדים רבים ובראשם אריה דרעי. ליברמן זיהה גם את רצונם של רבים להביא מזור לקיטוב המלווה את האווירה הציבורית בשנים האחרונות. לכן מעוניינים רבים בגרסה כלשהי של אחדות לאומית, שתבלום את השסעים ההולכים וגדלים.
במוצאי יום הבחירות ב־2015 הסביר לי ח"כ בכיר שבבכירים, כי "השאלה הקובעת היא אם יצליח נתניהו לגייס לקואליציה 60 או 61 ח"כים בלי ליברמן". נתניהו גייס 61. באפריל השנה הוא גייס 60 בלבד. במוצאי 17.9.19 תחזור השאלה בשלישית.