לעצור את ההדלפות מחקירת מותו של סלמון טקה – ועכשיו | ישראל היום

לעצור את ההדלפות מחקירת מותו של סלמון טקה – ועכשיו

בישראל כדאי להיוולד מקושר ושייך למלייה החברתי הנכון. למה? ובכן ככה תמיד, תמיד יכסו עליך, יגנו עליך יספרו כמה היית טוב וכמה אם נפלת זה בכלל לא בגללך. איך אני אומר את הקביעה הקשה והחריפה הזו? קחו דוגמה מההתגייסות האדירה של המערכת לטובת השוטר שירה סלמון טקה.

כן, אותו נער אתיופי שכבר לא כאן כדי להגן על עצמו, מוצג כל פעם מחדש כסוג של מפלצת שהיה ראוי לירות לכיוונה אם לא למעלה מזה.

מתקוממים נגד הקביעה הזו? ובכן בואו נבחן את המציאות: הבוקר אחת הכותרות המרכזיות בתקשורת בארץ היתה שוב, קשורה מפורש לפרשה המדממת כששוב הצד הרע בסיפור הוא הצעיר האתיופי. הודלף ממח"ש שבדמו, של סלמון טקה, נמצאו אלכוהול וסמים.

ככה ישר על הבוקר ועוד מאתמול, גורמים עלומים הורגים שוב, מטפורית, את הצעיר שלא יכול להגן על עצמו. זה למעשה די קל בפרשה הזו. הרי מי עומד בצד שכנגד אותם 'גרומים עלומים'? 

ובכן בצד השני ישנה משפחת עולים קשת יום, חלשה, שעלתה לארץ לבדה, כזו שאין לה חברים בקרב כתבי הפלילים, אין לה עורך דין מקושר שילווה אותה ולמעשה אין לה בכלל את הכוח לעצור או להשיב מלחמה כנגד המכונה המשומנת שפועלת ללא לאות למסגר את הנרטיב הציבורי שבו השוטר מלאך וסלמון טקה פושע.

זו כמובן לא הפעם הראשונה ש'גורם' כלשהו בישראל מכפיש את סלמון. מיד אחרי הירי סיפרו לנו שלסלמון טקה יש 13 תיקים במשטרה שכוללים שוד, אלימות קשה, פגיעה באישה מבוגרת ומה בעצם לא. אלא שאז התברר שלא דובים ולא יער, אין 13 תיקים, מה שכן יש אלו מעשים מינוריים ולמעשה סתם את דמו של ההרוג ואת דמיו של הוריו ועוז בתוך האבל הקשה שלהם. 

השיטה הזו, הכיסוי העצמי הזה, חוזר על עצמו שוב ושוב ושוב. פעם הקורבן הוא נער גבעות שאולי זרק ואולי לא זרק אבן, פעם זה בן העדה האתיופית ופעם זה מורה ערבי מישוב לא חוקי בדרום שנורה בתקרית תמוהה.

בכל פעם מחדש אנחנו שומעים מערכת שלמה של הכפשות והשחרות כנגד הקורבן המת או הכלוא בתאי החקירה. בכל פעם מחדש ההדלפות מסמרות שיער ובהרבה מאד פעמים ההכפשה מתבררת פשוט כלשון הרע, כסיפורי בדים מעוותים שאין בינם לבין המציאות כמעט שום קשר. 

לכן הגיע הזמן לפעול בנחרצות כנגד המדליפים האלו, לעקור מהשורש את הנוהג הזה של ההדלפות. כן, להחתים כל מי שמעורב בפרשה של הממסד כנגד אזרחים על הסכמי סודיות ולחקור אותם אם צריך במכונת אמת.

תגידו, גם למשטרה יש צורך להגן על שוטריה, גם את קולם של נציגי החוק צריך לשמוע. ובכן שלא נתבלבל, המדינה, המשטרה, מח"ש, הם תמיד הצד החזק. הם המערכת. הם ארגון שלם שבאופן טבעי יוצא להגן על שמו הטוב ושמקושר לדוברים, לתקשורת, לפוליטיקאים הבכירים.

במילא יש הבדל עצום בין הכוח שלהם לכוח של האזרח המותקף ובמקרה כזה החוק חייב להגן על האזרח כדי לאפשר לו באמת את יומו בבית המשפט.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר