1. לפני כחודש וחצי פנתה הפועל חולון להקדים ביממה את משחקה הביתי מול מכבי ת"א שנקבע ליום ראשון, 3 בפברואר. הסיבה: משחקה הקובע של חולון מול נאנטר על העלייה לשלב הבא בליגת האלופות, שנותר ב־5 בפברואר, יום שלישי.
במכבי סירבו בטענה שהם יחזרו מוויטוריה ביום שישי אחר הצהריים ויהיה להם רק יום להתכונן למשחק. כאשר בחולון הבינו שהמשחק מול נאנטר הופך לקריטי, פנה הבעלים שלמה אייזיק לבכיר בהנהלת מכבי, שלא חזר אליו עם תשובה, אף שמכבי נסעה לוויטוריה במטוס חכור וחזרה ביום שישי לפנות בוקר.
סוף סיפור: חולון אירחה את מכבי ביום ראשון, ניצחה אותה 95:100, אבל נפלה מהרגליים יומיים לאחר מכן מול נאנטר ונשרה ליורופקאפ.
2. עובר חודש, ומכבי מאשימים את המינהלת על לוח הזמנים הצפוף לפני המשחק החשוב במינכן, שהצטרף להאשמות בשלבים מוקדמים יותר העונה. גם אז, אי שם בחודש דצמבר, האשים אלכס טיוס את המינהלת על שני משחקים בשבוע שבו הפסידה הקבוצה בבית לבאסקוניה. אף אחד לא יידע אותו שהנהלת המועדון העדיפה לא לשחק בהרצליה יום לפני הנסיעה לאיים הקנריים ודחתה אותו בחודש.
גם במקרה הזה כל ה"מתלוננים", החל מהמאמן ספרופולוס דרך כל השחקנים, כנראה לא ידעו שמי שסגרו את לוח המשחקים השבוע היו גורמים בכירים בהנהלת המועדון.
אנשי המינהלת, כדי להשביע את רצונה של מכבי, הקדימו את משחקה מול נס ציונה לאתמול ודחו את המשחק מול מכבי ראשל"צ ליום שני, תוך כדי זה שבאיגוד הכדורסל הסכימו, עבור הצלחת המהלך, להקדים ביממה את חצאי גמר המדינה לנשים בבית מכבי.
3. ההישגים של "כל" הקבוצות הישראליות במפעלים השונים באירופה חשובים מאוד לכדורסל הישראלי, לכן טוב אם במינהלת ימשיכו ללכת לקראת כל הקבוצות בלוח זמנים מרווח וימנעו שם מאמירות מתריסות בסגנון: "צפוף לכם? תפנו ליורוליג".
מצד שני, רגע לפני שהם מאשימים כהרגלם את כל העולם, ראוי שבמכבי ייזכרו בדבריו של ר' אלעזר בן עזריה: "נאין דברים כשהן יוצאים מפי עושיהן. יש נאה דורש ואין נאה מקיים. נאה מקיים ואין נאה דורש".