מנדלבליט אינו תינוק שנשבה | ישראל היום

מנדלבליט אינו תינוק שנשבה

העימות בין ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ליועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, אינו פשוט. בתחילה, לאחר שעלו החשדות כלפיו והחלו חקירות המשטרה, חשב נתניהו כי די לחזור ולומר ש"לא יהיה כלום כי לא היה כלום", כדי לדחות את התביעה שיתפטר, כפי שדרש בעצמו מקודמו, אולמרט, במצב דומה. 

עם ריבוי החקירות והתיקים החליט נתניהו להטיל את האשם במפכ"ל המשטרה לשעבר, רוני אלשיך, ולכאורה היה זה הימור מוצלח. ה"בייס" דוחה את הביקורת הציבורית והמשפטית, ורואה בה עדות לאי השלמה עם מנהיגותו. העובדה שהמפכ"ל אלשיך מונה במעורבות נתניהו, ושאי אפשר לייחס לו גרגיר שמאלנות, חלילה, לא סייעה להפוך את הרושם.

כעת תורו של מנדלבליט. העובדה שהוא לומד באופן רציני את החשדות בשלושת התיקים שלגביהם ממליצה המשטרה להעמיד את ראש הממשלה לדין, אינה מרשימה את נתניהו וסביבתו. אבל כיצד ניתן לייחס ליועמ"ש אג'נדה נסתרת ומזימה להפילו באמצעות כתב אישום? אחרי הכל, מנדלבליט היה בחירתו האישית של נתניהו לתפקיד הרגיש של מזכיר הממשלה, ואחר כך תמך במינויו לתפקיד היועץ המשפטי לממשלה. הוא אדם דתי, מבית ליכודי מובהק, וכשם שהוא מתנגד ליוזמות חקיקה הפוגעות בזכויות אדם ובחוק הבינלאומי, כך הוא תומך בהכשרת שרצים, בפרט בהקשר להתנחלויות. האיטיות שבה מתנהלים תיקי נתניהו, וכוונת היועמ"ש להמתין עד להשלמת החקירה בכל התיקים בטרם יוחלט על כתבי אישום, מעידות כי אינו שש לשלוח את ראש הממשלה לבית המשפט.

משום כך קשה יותר לנתניהו להתעמת אישית עם היועץ, והוא נוקט שיטה שבה התלוננו משוררינו בימי הביניים על הפניית העורף של אהובותיהם: הוא מאשים את הסביבה. "במשך שנים מפעילים מפגיני השמאל והתקשורת לחץ ביריוני ובלתי אנושי על היועמ"ש כדי שיגיש נגדי כתב אישום בכל מקרה... הם מנסים לכפות להתערב התערבות גסה בבחירות על ידי הזמנתי לשימוע", אמר נתניהו בסרטון שהפיצה לשכתו.

מנדלבליט מוצג אפוא כתינוק שנשבה בין גויים, כמי שנדחף בכוח להחמיר עם ראש הממשלה, כיוון שאינו יכול לעמוד מול "הלחץ הבריוני של השמאל והתקשורת". מעניין אם דבריו של יו"ר הקואליציה, ח"כ דוד אמסלם, בדבר המיליונים שלא יקבלו את העמדת נתניהו לדין, אינם נתפסים כ"לחץ בריוני"? נתניהו מבקש להציג את היועץ כאדם חלש, שאינו מסוגל לעמוד בלחץ ציבורי, ולכן גם לא ראוי לתפקידו. 

בדרך להצלת עורו מהעמדה לדין באשמות חמורות ביותר, נתניהו לא משתמש בכפפות של משי. מעניין לראות אם "הבייס" יקנה את תיאוריית הקשר, ואם אכן יפגינו מיליונים כנגד הממונים על מה שנותר משלטון החוק בישראל, אם יחליט היועץ המשפטי להעמידו לדין בכפוף לשימוע.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר