כתובת הכישלון של ב"ש היתה על הקיר | ישראל היום

כתובת הכישלון של ב"ש היתה על הקיר

1. אף אחד בהפועל ב"ש לא ציפה שהקבוצה תסיים את הפרק האירופי שלה באמצע אוגוסט, בשלב  כל כך מוקדם. אולם, לאור ההתנהלות של הקבוצה  בקיץ בכלל, ובשבוע האחרון בפרט, הכתובת היתה כתובה על הקיר.

זה מתחיל בהגנה שסובלת מחולשה מחרידה. בכל ששת המשחקים שלה באירופה השנה, היא ספגה ‭ 14‬ שערים. זה נתון שאיתו אי אפשר לעלות לשלב  בתים, לא בליגת האלופות ולא בליגה האירופית. בעיקר אם לוקחים בחשבון שהיא ספגה את השערים הללו מול קבוצות שהן לא אריות היבשת כמו  אינטר, סלטיק או אולימפיאקוס. בסך הכל מדובר  בפלורה טאלין, דינמו זאגרב ואפואל ניקוסיה. קבוצות שהן רחוקות מהדרג הראשון, ואולי אף מהדרג השני באירופה.

ונחזור לאירועי השבוע האחרון. ההתנהלות מול טוני וואקמה הייתה מבישה. הראש שלו כבר מזמן  בתחנה הבאה בטורקיה. בסופ"ש הקודם הוא טס וסיכם בטרבזונספור. אז למה לקחת אותו למשחק קריטי כזה כמושיע? ככה מתנהלת האלופה הישראלית? איזו מין דוגמא זו לדור הצעיר, שרואה שלוקחים שחקן אחד והופכים אותו למעין גיבור יחיד שיכול במצב הזה להתנתק ולהביא את הכרטיס לשלב הבא? זה גול עצמי עוד לפני שהמשחק התחיל, ובעצם סוג של גול עצמי שלו גם בשער השוויון של הקפריסאים.

מבחינה מקצועית, את צמד המשחקים הזה ב"ש הפסידה כבר בשבוע שעבר, כשלא הצליחה להשיג ניצחון ביתי על הקפריסאים. אתמול בניקוסיה השינויים של בכר הוכיחו את עצמם במחצית הראשונה, עם שער מתוצרת הפועל חיפה כששיימן בישל לבן בסט.

במחצית השנייה היו לב"ש עוד שני מצבים נהדרים שהוחמצו בשלומיאליות, והקלישאה תמיד מנצחת - לא הבקעת, ספגת. וזה מול קבוצה קפריסאית  פרווה, ששיחקה בלי מחץ וללא חלוץ טבעי, ואשר נראתה מפורקת כשהיתה בפיגור. במקום ללחוץ  על הדוושה ולגמור את המשחק, ב"ש חטפה שלושה שערים ואמרה שלום לאירופה.

בכר. שלום לאירופה // צילום: דני מרון

2. פיוניק הקטנה מארמניה גרמו לדפיקות לב לשחקני ואוהדי מכבי ת"א, עד שבסוף הם הצליחו לגרד את הניצחון ולעלות לפלייאוף. וזה קרה בגלל שלושה שחקנים. דור מיכה ואלירן עטר שהיו חלשים מאוד במחצית הראשונה, התעוררו בשנייה ושיפרו משמעותית את היכולת שלהם.

השלישי הוא איתי שכטר, שהחליף בפתיחת המחצית השנייה את וידאר קיארטנסון והוכיח למאמן שלו ולדימיר איביץ' שהוא ראוי להרבה יותר דקות משחק, ואולי אף למקום בהרכב לפני האיסלנדי וגם לפני ארון שוינפלד.

הצהובים סובלים בעיקר מאיטיות במשחק המעבר וממיעוט מצבי הבקעה. לאיביץ' יש הרבה חומר למחשבה, אבל עד עכשיו הוא שידר שיש מאמן על  הקווים. אם יצליח לשפר את הטעון שיפור, אולי אף יחזיר את האליפות לקריית שלום.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר