המערב עוקב בתדהמה אחרי מעשי הטבח, עריפת הראשים, האונס והרצח של אזרחים ומתפללים בידי התנועות האסלאמיות הרדיקליות. אכן, זוועות אלה - כגון תקיפת המסגד בקרבת שייח' זוויד בסיני, מצטיירות במערב כחידה מבהילה.
בפועל מדובר במודל המאפיין את פעילות התנועות האסלאמיות הקיצוניות בעולם - החל בבוקו חראם, חמאס, הג'יהאד האסלאמי ואל־קאעידה, וכלה בארגון המדינה האסלאמית (דאע"ש) - הכולל הטלת דופי אמוני ("תכּפיר") במוסלמים כ"כופרים" והשמדתם.
גם תקיפת המסגד בסיני היא בגדר חיקוי יסודי של "הנוסחה העתיקה והמנצחת". במאמרו מראשית השבוע הסביר הפרשן מחמד אסמאעיל מ"אליום אלסאבע", כי "פתוות הדם" שהתירו את מעשה הזוועה במסגד בשייח' זוויד, שבו נרצחו בדם קר יותר מ־235 מתפללים, נכללות למעשה בספריו של ההוגה האסלאמי סייד קוטוב, ממייסדי תנועת האחים המוסלמים וממולידיה של חמאס, התנועה האסלאמית בישראל ושאר תנועות ה"תכפיר" הרדיקליות.
לדברי אסמאעיל, הרצח בסיני היה פעולת חיקוי של מעשי הנביא מוחמד, שהורה להרוס, לשרוף ולהפוך לגל אשפה את מסגד אלצ'ראר בקבאא שבסמוך לאל־מדינה, שבו התכנסו מתנגדיו בשל מזימות מרידה וכפירה ("תכפיר") ופילוג וחזרה מן האסלאם ("רִדָּה").
מזווית ראייה זו - הדוקטרינה של קוטוב, שאומצה בידי הדוקטרינרים האסלאמיסטים, מתייחסת כיום למסגדים, בעיקר אלה של הווקף במצרים ובסיני, כמסתור לאויבי האסלאם שחובה לשורפם, גם אם נקמת המצרים ושארי נפגעי השבטים בסיני לא תבושש להגיע.
ואכן, מודל החיקוי העתיק לכיבוש העולם מופעל כיום בדקדקנות רצחנית על ידי ארגוני הטרור האסלאמיים במובלעותיהם השונות בערב ובמערב במסגרת "הפיתוי להתאסלם" (תרע'יב) ו"הטלת האימה" ("תרהיב"), שנועדו למטרה זו (השלטת האסלאם על העולם). הטבח במסגד הצופי בצפון סיני בוצע אף הוא על ידי אנשי דאעש, תוך יישום של מערך הלקחים האסלאמי הקדום.
במגבלות יכולתם המבצעית מול ארגוני הסיכול המדינתיים היריבים - פועלים הרדיקלים האסלאמיים, כולל אנשי התנועה האסלאמית בישראל, במגמה לחקות את המורשת הקדומה, וזו התשובה לחידה. צריך רק לקרוא את "הסירה" הנבואית (הביוגרפיה של הנביא), המתארת כיצד חיסלו אז חוליות מתנקשים את מתנגדי מוחמד בפקודתו והובאו אליו כראשים כרותים, כיצד נאנסו השבויות, ילדים נמכרו לעבדות ויריבים ו"בוגדים" (כמו יהודי ח'ייבר) חוסלו ונקברו בקברי המונים, בעוד בתי התפילה של "הכופרים" נותצו.
הפגיעה והרצח ההמוני במסגד שייח' זוויד בסיני, כמו במסגד אלצ'ראר ההיסטורי, בוצעה בשל היותו צופי "אחמדי" "כופר" ה"משתף פעולה" עם שלטונות מצרים - והרי לכם מתכון לרצח המונים, הנתמך בזדוניות בידי קטאר, איראן וטורקיה - שבשטחה מזייפים דרכונים לנמלטי דאעש המגיעים לאירופה ולסיני. על רקע רצחנות זו נשמעות טענות ראאד סלאח מהתנועה האסלאמית על מזימות היהודים לפגוע במסגד אל־אקצא מגוחכות, אך גם מדאיגות. דווקא לפי האידיאולוגיה של סלאח וזוועות חבריו ייתכן שדווקא הוא ואנשיו יפגעו באל־אקצא ויהרגו במתפלליו, בטענה כי יש בו "כופרים", וכך יקוששו במניפולציה שכזו מלחמת דת נגד ישראל.
ד"ר ברקו הוא מזרחן ואיש מודיעין
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו