דרכו הנפתלת של אבו מאזן מזכירה את המשל הערבי "מחליף טוב לקודמו הטוב". הראיס הקודם, ערפאת, ניהל את המו"מ עם ישראל על פי ה"מנטרה" הפלשתינית שהותיר ליורשיו: "קח ודרוש עוד". כערפאת, עושים אבו מאזן ואנשיו בג'ונגל האבסורד העולמי כבתוך שלהם, מנווטים ביבלית הצביעות של האו"ם, ממוללים את עלי הסרפד של הציניות והתקינות הפוליטית ומנצלים את קוצי האנטישמיות העולמית.
כל אימת שהובאה בפני ערפאת הצעה לשלום סירב והניחה באמתחתו כנקודת מוצא לסחיטה נוספת, אותת למרצחים (היום זה נקרא "התנגדות עממית"), נופף באקדחו מעל בימת האו"ם וחבט בענף הזית שבידו כנגד כל הצעות הריצוי וההתרפסות שהוגשו בפניו. הסדר לפליטים? "רק שיבה מלאה לפלשתין לפי החלטה 194" (כפי שאמר גם שר החוץ הפלשתיני אל־מאליכי השבוע). חלוקת ירושלים העתיקה? "לא. כולה שלי".
כקודמו, גם אבו מאזן אינו מקבל אחריות לסרבנות ההיסטורית, לתוקפנות ולפיגועי העבר. נוכח כל כישלון רצחני מכריזים הפלשתינים "פוס" ומתחילים מחדש. כבימי ערפאת, נשמעות עתה במזרח התיכון הקריאות "תחתמו עם אבו מאזן הסכם, כי אין לו תחליף", עוד לפני מותו. כי אם לא ייענה, יבטל את ההכרה בישראל וישוב לטרור, ה"סטארט־אפ" הפלשתיני העולמי היחיד.
בעוד מיליונים נרצחים ונאנסים באזורנו ובורחים ממנו, ומסגדים וכנסיות מתפוצצים על ראשי המאמינים, מתעלמים אובאמה, קרי ומנהיגי מועצת הביטחון מאסונות אפוקליפטיים אלה ומעדיפים, כמנהג הורים דואגים, את שלומנו וביטחוננו. זהו המסר של סטירה מאבא? לו אך יתומים היינו.
לשמע החלטת האו"ם נגד ישראל ונאומו של קרי, כמזימה שבושלה לה יחדיו "להגנת ישראל מפני עצמה", שמחו ועלזו בני "פלשתין" ורמאללה צהלה ושמחה. ישראל הפנימה שהמשל הערבי "החבר נבחן בעת צרה" בוטל ועתה נוהג באזורנו המשל "לא ידפוק אותך איש - זולתי חברך".
כקוויו האדומים של אובאמה מפני החל"כ בסוריה, משורטטים בדם קווי "ההגנה על ישראל" בהחלטה 2334 ובנאום קרי, ולפיהם שטחי ישראל (התנ"כית) שנכבשו מירדן ב־1967 וירושלים המזרחית הם "שטחים פלשתיניים כבושים". ירושלים העתיקה, שהוקמה על ידי מלכי ישראל כבירה הרבה לפני ישו ומוחמד, תשמש בירתה של המדינה הפלשתינית שמעולם לא התקיימה ומעולם לא נכבשה והפלשתינים לא יבצעו טרור.
כיוון שבכל הסדר עתידי ייוותרו הפלשתינים חורשי רעה, על ישראל לסגת משטחים שתבחר רק לפי שיקוליה ולא תחצה את בירתה העתיקה, מורשת נצח לישראל גם לפי האיסלאם, לטובת עם שזה עתה הומצא ומדינה שטרם הוקמה. העברת שגרירות ארה"ב לירושלים ושיקום פליטי ערב במדינות ערב (כולל הפלשתינים) ישימו קץ לפיקציה הפלשתינית השולית.