היום, ערב יום הזיכרון, מתאבלת האומה על אלו שהקריבו את חייהם במהלך הקמת המדינה היהודית וההגנה המתמשכת עליה במלחמות ישראל. אל מול הרקע הקודר הזה, נחגוג מחר בערב את שנת ה־68 להקמת מדינת ישראל. תקופה זו מעוררת רגשות מעורבים ומעלה מחשבות על הדרך שבה הגענו לזמן הזה ועל ההישגים הכבירים שהשגנו כמדינה צעירה.
תפילותינו לשלום עם שכנינו והתקווה הנואשת שלנו, שילדינו ונכדינו לא יחויבו להילחם במלחמות, ממשיכות להיות חלום רחוק. זאת ועוד, אלו שהאמינו שאושוויץ יוביל להפיכתם של האנטישמים לזן נכחד, נדהמים לחזות בגאותה של השנאה הוותיקה ביותר של האנושות.
ביום העצמאות, תוך שאנו מודעים היטב לרוע הסובב אותנו, עלינו לחגוג את העובדה שאנו הדור היהודי המבורך ביותר זה 2,000 שנה, בעוד המדינה היהודית מבטיחה שיהודים המאוימים ברצח או דיכוי יזכו תמיד למקלט. עלינו להתגאות בכך שישראל בנתה את הכוח הצבאי החזק ביותר באזור, עם היכולת להרתיע ולהגן על עצמה מפני הכוחות המשולבים של כל יריבינו.
כמו כן, יש לנו סיבה לחגוג את קיבוץ הגלויות שלנו, שהתפרס מניצולים שבורים של מחנות ההשמדה ועד ליהודים אתיופים – ואת ההצלחה יוצאת הדופן שבמסגרתה יהודים מכל קצוות תבל עוצבו לכדי אומה שוקקת. למרות היותנו המדינה היחידה בעולם שעל קיומה נקרא תיגר תמידי, ובזמן שאנו ניצבים מול טרור מתמשך ומלחמות, אנו משמרים את אחת מהמערכות הדמוקרטיות ביותר בעולם. מערכת המשפט שלנו מבטיחה שכל הישראלים יזכו ליחס שווה, כפי שהוכח כאשר נשיא, ראש ממשלה ושרי קבינט בכירים הועמדו לדין ונאסרו.
התברכנו בכך שיש לנו אחת הכלכלות החזקות ביותר בעולם, ועלינו לשמוח בעובדה שיש לנו יותר יוזמות היי־טק וסטארטאפים לנפש מאשר כל אומה אחרת. זאת, נוסף על העובדה שבמהלך העשור האחרון תהליכי ההתפלה שלנו התגברו על מצב של בצורת קשה וכן, למרות הולכות השולל, העובדה שאנו נהפוך בעתיד למדינה המייצאת גז. מעבר לזאת, אנו צריכים להתגאות בחיים השוקקים הפועמים בהתאם ללוח השנה היהודי, תוך שהם מספקים מענה לצורכיהם של זרמים שומרי דת וחילוניים כאחד.
לסיום, יש לברך על העובדה שמלבד פוליטיקה צרת אופקים, האומה כיום מאוחדת יותר משהיתה מאז הקרע הגדול בנוגע להסכמי אוסלו. בין שאדם תומך בממשלה או מתנגד לה, נהיר שהסיבה לכישלון במשא ומתן לשלום הוא תוצר של הנחישות הפלשתינית להביא לסופה של הריבונות היהודית.
על כן, בזמן שאנו חוגגים 68 שנות עצמאות, עלינו להתעלם מנביאי הזעם ולצהול בזכות הישגינו יוצאי הדופן. העובדה שבשנים האחרונות סקרים מצאו שהישראלים הם בין העמים המאושרים בעולם מדברת בעד עצמה. האם יכלו היהודים לפני 70 שנה לחלום שצאצאיהם ייהנו מהמעמד שהשגנו?
אנו מתפללים שבעזרת הקדוש ברוך הוא אנו נמשיך לפרוח, נגדל להיות חזקים אף יותר ונגשים לבסוף את חלומנו לשלום עם שכנינו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו