מופע האימים של השופטים | ישראל היום

מופע האימים של השופטים

1 זה היה המחזור הגרוע ביותר של איגוד השופטים בשנים האחרונות. דווקא בעונה שבה בכירי השופטים חזרו לפסגות באירופה: ספי שמש היה השופט הראשי אתמול בחצי גמר היורוקאפ, שבו ניצחה טרנטו בשטרסבורג 68:74. דודי רומנו שפט משחקים בטופ 16 ובהם הדרבי של מוסקבה, וגם עמית בלק פוגש לעיתים קרובות את הדיוטי פרי. 

הליגה השנה פחות איכותית אבל צמודה ולחוצה. זה לא מצדיק את מופעי האימים שראינו במחזור הזה. עבירות טכניות עפו למכביר על כלום. השופטים שכחו שהם צריכים לנהל את המשחקים ולא להפריע. במפגש בין ראשל"צ לחולון ספג ניצן חנוכי פרובוקציה מכוערת מגוני יזרעאלי, אבל קיבל טכנית. בלק ורומנו, שמושפעים יתר על המידה מהמגמה באירופה להחמיר על זעקות המאמנים ומחאת השחקנים, שרקו שתי עבירות טכניות לבאקנר ולרמי הדר, ומשחק של שוויון בין מכבי חיפה להפועל ירושלים הפך להיות דו־ספרתי. 

השיא היה אתמול. עומר אסתרון הגזים בעבירות טכניות (למשל על רובינסון בספסל) בנהריה, ובאשקלון השופטים פסלו סל חוקי של אילת כאשר מרקו קילינגסוורת' הסיט את הכדור בירידה בשנייה האחרונה (המוניטור לא עבד).

2 הנחיתה של נייט רובינסון הגיעה אתמול כבר בנהריה. עבירות מיותרות, טראש טוק שהוציא אותו משיווי משקל, אבל למרות החיסרון של ג'ון וויליאמסון, הפועל ת"א היתה צריכה לחזור עם ניצחון. ההתקפה שלה היא בלאגן אחד גדול, שבסופה טרה סימונס מעיף שלשות לכל עבר, ואין מי שירסן את ג'ף אלן, ששוב עבירה חמישית שלו הובילה לקריסה. כמו שזה נראה, הדרך לפלייאוף עדיין ארוכה.

3 הפועל אילת קופחה אתמול אבל היא יכולה לבוא בטענות רק אל עצמה, מה עוד שגם היא נהנתה העונה לא מעט מטעויות שיפוט (עיין ערך: הניצחון שלה בראשל"צ לפני שבועיים). דווקא קבוצה עם לא מעט מובילי כדור לא צריכה לאבד יתרון 66:76 להפסד מביך בסיום.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר