"השחקנים שתו ואכלו את כל ההוראות במשך שבוע. רק על זה אנחנו מסתכלים, לא על תוצאה בסיום", ירה אלי גוטמן לפני המשחק נגד בוסניה. איך אצלו זה תמיד כל כך מטאפורי, גם ההכנות וגם התירוצים. גוטמן הוא בעצם גילי לנדאו לעניים, כי אחרי המופע המביך בבוסניה, כשהוא חזר לארץ ושחקני מכבי ת"א טסו לבחור בין הפוקר לבלק ג'ק גוטמן התפייט בסגנון "משחקי הכס": "כרגע אנחנו בנקודה שצריך להילחם על המקום השלישי ולהקיא דם".
אחרי שאכלו ושתו כל השבוע את החפירות הטקטיות, מה הפלא שעכשיו הגיע הזמן להקיא? מי שטחן במוח בערב שבת, יקיא בכל הכוח עד החגים.
"בדקות ארוכות מהמשחק לא נפלנו מהבוסנים", טען המאמן הלאומי בפוסט מורטם. ומה עם הדקות הקצרות, אלה שבין הדקה ה־42 לדקה ה־45? השלב הבא יהיה לציין שבמחצית השנייה הפסדנו רק 0:1 - התוצאה האהובה על טקטיקן הצמרת.
הנבחרת, בעל כורחו של היעל הקמע המנחוס, היא השתקפות נוף מולדתם של הכדורגלנים מודל 2016 - אוברייטד. נהנית משיווק טוב מדי ביחס למוצר הרדוד, לא מתעניינת כלל בחיבור עם האוהדים ומעל לכל - ממהרת לשכוח מהצרות ולהפליג לעבר יעד הנופש הבא (או החוזה הקסום באחת הליגות הבינוניות באירופה).
גוטמן התעקש על מחנה אימונים באוסטריה - וקיבל תנאים אידיאליים להכנה. "ברגע שאתה מאמן נבחרת ויש לך את האפשרות, והפעם יש גם יותר זמן, תמיד עדיף לקבוצה בכדורגל המודרני שיהיו לה שלוש שיטות משחק", התהולל לפני היציאה לאוסטריה, "אם השחקנים הבינו ממני איך משחקים עם שלושה בלמים, אז טוב שיש את זה ואת השיטה הבסיסית שלנו".
ואיך הוא סיכם אחרי ההפסד בז'ניצה? "הדברים הם ברורים - בנבחרת יש לי מספר ימים ובקבוצה הם אצלי כל השנה. אני מאמן מאוד שיטתי". אז היה לך או לא היה לך זמן להנחיל לנבחרת את השיטה המועדפת עליך? מרוב ערפל לא רואים את התכלס.
"הרמה של משחקי הנבחרת זו לא הרמה של משחקי הליגה, זורים פה חול בעיני הציבור", התלונן גוטמן אתמול בראיון לגל"צ, "כשאתה אומר 'הנה, יש לנו לגיונרים', מי חוץ מנאתכו ורפאלוב הם הלגיונרים שמטביעים חותם בקבוצות שלהם?" שאל המאמן מספר אחת שכרגיל, רגע אחרי כישלון מהדהד, ברח לעבר סל התירוצים ולא שכח לקנח שוב במטאפורה מעט דוחה ובעיקר הזויה: "ברגע שאתה יורק דם ומגיע לשיא ביום נתון אתה יכול לנצח גם את וויילס בחוץ". במקום להתעסק באוכל, שתייה, הקאה ויריקה - לא הגיע הזמן שתתחיל לאמן גם קצת כדורגל?
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו