התיקון שלנו - במשרדי הממשלה | ישראל היום

התיקון שלנו - במשרדי הממשלה

‏אז איפה הבחירות פוגשות אותנו, הנשים? עם סיכוי סביר שלתמונה הקבוצתית של הממשלה הבאה המצטלמת בבית הנשיא, יגיעו פנים רעננות. שרות חדשות שקוראים להן מירי, איילת, יפעת, אורלי ואולי אפילו סתיו. אבל גם עם אכזבה. כי היה רגע שהתבלבלנו קצת מכל הפנים החדשות האלה וחשבנו, הנה, מהפך. 

הכתבה הכי נקראת היום באתר: התחפושות המקוריות של גולשי ישראל היום

זה התחיל בכחלון, שהבטיח ריצ'רץ' ב"כולנו" אבל מיקם את גלנט במקום השני, וקיים 80 אחוז מהבטחתו. בסדר. ארבע נשים בעשירייה הראשונה זה לא מושלם, אבל בהחלט לא רע. ליברמן מיקם גם הוא ארבע בעשירייה, ואף הציב את הבכירה בהן במקום השני. בסדר. "המחנה הציוני" יצר הרבה ציפיות לקראת הפריימריז, שבסיומם ראינו ארבע בעשירייה הראשונה ועוד שתיים בשנייה. בסך הכל 30 אחוז נשים במקומות ריאליים. הישג בולט בהשוואה לליכוד - שמתפקדיו מיקמו רק שלוש נשים עד המקום העשרים - אבל מאכזב בהשוואה למרצ, שב־50 אחוז מששת המנדטים הצפויים לה מופיעות נשים. אצל הבית היהודי והמפלגה הערבית המאוחדת לא נתגלעו חילוקי דעות ביחס למגדר, עם שתיים בעשירייה של כל אחד מהצדדים.

בש"ס הפציעה לרגע בת הרב עם דרישה להציב נשים בקדמת הבמה וחזרה בה, לאחר שדרעי התחייב שפעם, בעתיד, אם ירצה השם ואם מועצת חכמי התורה תשכיל להבין שזה מה ש"ריבונו" רוצה. אגודת ישראל החרימה את נשות המגזר, התובעות תשובה לשאלה מדוע כבוד הרבנים יכולים לשבת בדיונים עם כל אישה פוליטית, ובלבד שלא תהיה צנועה וחסודה ו"משלהם". 

וככה, חרף האופוריה הרגעית והתחושה החולפת כאילו הנשים הולכות להיות הדבר הבא בפוליטיקה הישראלית, מתברר ששוב הפסדנו במערכה על הייצוג בכנסת, עם לא יותר 

מ־20-23 אחוז מועמדות במקומות ריאליים. אבל אלו הן החדשות של אתמול. והשאלה היא איך, על אף ההפסד, אנחנו כובשות את מקומנו ליד ההגה עוד בקדנציה הזו. 

הבשורה הטובה היא שיש מקצה שיפורים. הוא לא יגדיל את הנתח שלנו בשפיץ של החזית, אבל ימקם אותנו בקוקפיט. אני מדברת על מנכ"לות המשרדים הממשלתיים. במהלך השנים חצבנו את דרכנו לשם, ובראש שבעה מתוך 28 משרדי הממשלה היוצאת עומדות נשים. אבל תרשו לי לא להתפעל. בעשור השני של המאה ה־21 מותר לנו לא להסתפק ב־25 אחוז ייצוג.

ולמה אני מייחסת כזו חשיבות למנכ"לות? כי מדובר בתפקיד החשוב ביותר אחרי השר. בשותפות לעיצוב המדיניות ובהוצאתה לפועל. בהשפעה אדירה על המשק ועל החברה. בעבודה נטו, בלי עסקונה של חברי מרכז. לנשים זה מתאים. לנו אין זמן לעסוק בבולשיט. ועוד משהו. השכר והתנאים קבועים בתקנות נציב שירות המדינה, בלי הבדלי דת, גזע ומין, ואינם נתונים לגחמות השר הממנה. 

סביב שולחן הממשלה צפויים לשבת 18 שרים. כדאי שייקחו דוגמה מלימור לבנת, שבכל משרדיה מינתה מנכ"לית, ומסילבן שלום, שבראשות שני משרדיו נשים, וגם מ"יש עתיד", שבשלושה ממשרדיה - נשים. אז זה יהיה ממש בסדר אם הפעם, היקף המנכ"לים־גברים במשרדיהם לא יעלה על 25 אחוזים. 75 אחוז נשים כמנכ"ליות במשרדי הממשלה - זה מהפך. ועוד בקונצנזוס.

תחזית אסטרולוגית שבועית

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר