מזל של מתחילים | ישראל היום

מזל של מתחילים

משחק הבכורה של גיא לוי כמאמן בית"ר ירושלים הוכתר בהצלחה. זה לא היה משחק גדול של בית"ר, רחוק מכך, אבל הניצחון על הקבוצה בעלת היומרות הגדולות מהצפון הוא הישג יפה ללוי ומהווה זריקת עידוד מוראלית להמשך. הירושלמים נהנו ממזל יוצא דופן במשחק, שכן לא בכל יום רואים שני שערים עצמיים ועוד של אותו שחקן, אבל מה שנתן להם את הסיכוי לאורך המשחק היה משחק הגנה טוב ומאורגן. הרבה מחמאות מגיעות לארסו וחיימוביץ', שהיוו מרכז הגנה חזק שק"ש התקשתה לפצח.

מבחינה התקפית בית"ר נראתה מאוד מוגבלת בחלק הראשון. בהמשך, לאחר הכניסה של ממן ולידור כהן, זה היה מעט טוב יותר. השניים הוסיפו מימד של יצירתיות להתקפה והיו מעורבים בשערים שהכריעו את המשחק.

סיפור היום בק"ש הגיע כבר אחה"צ עם הגרלת רבע הגמר, שבישרה כי הקבוצה של שירצקי תפגוש את מכבי ת"א. בחסות דרישת הטוטו להגדיל את כמות המשחקים ורצון ההתאחדות לצמצם את הסיכוי של הסינדרלות למיניהן להגיע למעמד חצי הגמר, נקבל שני משחקים מרתקים בין היריבות על תואר האליפות בשלב מוקדם מהצפוי.

לאור היכולת של חניכיו של ברק בכר בטדי, ההגרלה גם נשארה הדבר המעניין ביותר. ק"ש קיבלה הזדמנות פז לחזור למקום הראשון וביזבזה אותה עם עוד משחק מאכזב, שמצטרף ליכולת שלה במשחקים האחרונים. כך לא נראית קבוצה ששואפת לזכות באליפות. אפשר לתת לה הנחה מסוימת אחרי ששיחקה באמצע השבוע 120 דקות מתישות ומורטות עצבים מול מכבי חיפה בגביע, אבל הטבלה לא תחכה לה, במיוחד לא בערב שבו מכבי ת"א עומדת לפגוש את שבר הכלי באדום.

האורחים היו אנמיים מאוד בחלק הקדמי ואיימו מעט מדי פעמים על השער של קליימן. פרט למספר דקות טובות אחרי היתרון של בית"ר, המשחק שלהם היה חלש, ללא מהלכים קבוצתיים ראויים וללא פעולות אישיות מיוחדות. אחת ההתקפות הבודדות הסתיימה בשער של רוצט בעקבות מיקום רע ותגובה איטית של שוער בית"ר. בכר נקלע לבעיה בשלב מוקדם כשנותר עם חילוף אחד ושני שחקנים פצועים, מה שאילץ אותו להישאר עם פינאס עד הסיום. לא אהבתי את החילוף של בכר, שוויתר על עאבד והכניס את עאזם הדפנסיבי יותר במצב של שוויון.

הגיבור הטרגי של הקריה היה שיר צדק. שני שערים עצמיים הם מחזה נדיר בכל ליגה. לנוכח היכולת של התקפת הקריה, תחושתי היא שאיזי ינסה לשים יד על אחד משני המשוחררים הטריים ממכבי חיפה - אבוחצירה או עמאשה, שכבר שיחקו בהצלחה בשורות הקבוצה הצפונית. שירצקי ובכר התעקשו שהקבוצה לא זקוקה לחיזוק, וזה יכול לעלות לה באובדן הסיכוי לתואר הרבה לפני סיום העונה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו