עוד עונה אבודה | ישראל היום

עוד עונה אבודה

1 שבר, לא משבר. כאשר קבוצה טובה נקלעת לתקופה רעה אפשר לדבר על משבר, אבל מכבי חיפה עדיין לא הוכיחה שהיא קבוצה טובה לכן אי אפשר לדבר במושגים של משבר. צמרת? כשהתחתית כל כך קרובה צריכים להתחיל לשנות את היעדים.

נראה שהמאמן סטאנוייביץ' איבד את הביטחון בשחקנים וגרוע מכך, השחקנים איבדו את הביטחון שהאיש על הקווים מסוגל למצוא את הפתרונות. מכבי חיפה מתנהלת בכאוס מוחלט, והנתון שעל פיו סטאנוייביץ' שילב עד כה 20 שחקנים שונים בהרכב מעיד על חוסר דרך, חוסר עקביות ואיבוד עשתונות מוחלט. בדרך הזו לא בונים ביטחון והמשכיות.

דווקא בדבר אחד המאמן דבק לאורך כל המשחקים, וזו שיטת המשחק שלא משתנה למרות היכולת החלשה, אי ההתאמה של השחקנים וטור ההפסדים הגדל. אני לא רואה את ההשפעה שלו על צורת המשחק ועל רוח הקבוצה. אחרי ההפסד בב"ש חיפה היתה צריכה לשחק אחרת, אפילו שמולה ניצבת בסך הכל מכבי פ"ת, אבל השינויים היו שוב רק בהרכב ולא בצורת המשחק. גם מול קבוצה שעלתה עם תשעה שחקני הגנה, חיפה היתה לא שקטה בחלק האחורי.

תמוה בעיניי לראות פעם אחר פעם שחקנים שרגע אחד הם ביציע ובמשחק הבא בהרכב. אלון תורג'מן הוא דוגמה טובה. החלוץ היה מהמצטיינים בעונה שעברה, אבל תחת סטאנוייביץ' לא מוצא את עצמו ונראה חסר ביטחון. נראה שחיפה טעתה בגדול עם אידריסו. כשהוא על המגרש הירוקים מחפשים שוב ושוב להגביה את הכדורים לעברו, וזה לא הכדורגל שמצופה ממכבי חיפה. אידריסו הוא לא השחקן שיכול לפתור את בעיית כיבוש השערים של הירוקים, בוודאי כשהוא עושה יותר עבירות מהשומרים שלו. הכל בחיפה תלוי במה יעשה חן עזרא. היכולת האישית שלו היא הדרך הכמעט יחידה של חיפה להבקיע, גם בשל העובדה שראיוס החלש לא תורם מספיק.

בכל מקרה, ההצבה שלו בצד ימין של הקישור לא עוזרת לשחקן, כי יש לו הרבה איכויות אבל הוא חייב לשחק קרוב יותר לשער. חוסר האונים של סטאנוייביץ' לנוכח המתרחש ותגובתו לאחר המשחק לימדו שזו כנראה סוף הדרך עבורו בישראל.

הקהל נותר נקודת האור היחידה בחיפה. המחזה בסיום, עם אלפי אוהדים שהמשיכו להריע כשמולם ניצבים מבוישים השחקנים, היה יוצא דופן בכדורגל הישראלי.

מכבי פ"ת ראויה לכל המחמאות. אפשר לבוא בטענות לדרך ולצורת המשחק ההגנתית, אבל הקבוצה עשתה את שלה עם ניצחון גדול. רן בן שמעון מכיר במגבלות של הסגל שלו, ובהתאם לכך הכין את הקבוצה. אין לו כישרונות גדולים בהתקפה, ולכן מכבי פ"ת שיחקה עם תשעה שחקנים בחלק האחורי כאשר אל שלישיית הבלמים הצטרפו גרזיץ, קבהה ולוגאסי במרכז המגרש. המלאבסים יצרו צפיפות טובה, הפגינו הרבה רצון והקרבה ובבעיטה אחת לשער עשו את ההבדל. מול מכבי חיפה הנוכחית זה מספיק.

2 באר שבע הצפינה לעכו בסיומו של שבוע מוצלח מאוד כדי להמשיך להידבק לצמרת הגבוהה. לעכו שהתאוששה במחזור האחרון היו תוכניות אחרות, והקבוצה של חרזי היתה יריבת שוות כוחות לאורחים העדיפים על הנייר. עכו לא הסתגרה מאחור אלא חיפשה להבקיע והצליחה, והיתה ראויה אפילו ליותר מנקודה. אהבתי לראות שוב את המשחק של קונסנטינוס בקישור של עכו, שעם מישאלוב היציב וספדאסיו יוצרים מרכז מגרש חרוץ ואיכותי.

באר שבע נעצרה ולא יכולה לבוא בטענות לתוצאה. המשחק שלה לא שטף והיא מיעטה לסכן את גורש. היא שוב זכתה בפנדל והפעם בעקבות טעות קשה של יובנוביץ, שתפס את ברדה בצורה מיותרת. השער של בוזגלו מהנקודה היה הפעולה היחידה המשמעותית שלו, וזה לא מספיק לשחקן שהציג יכולת נהדרת במחזורים האחרונים. גם מאור מליקסון חייב לתת יותר.הציפיות ממנו הן להיות הערך המוסף של באר שבע, ובשלב הזה הוא עדיין לא מצדיק זאת.

לא מובן לי מה היתה המטרה בחילוף של אלישע, שהכניס למשחק את גל אראל במקום ארבייטמן בדקות הסיום שבהן באר שבע חיפשה את שער הניצחון. בסך הכל מדובר באכזבה גדולה לבאר שבע, כי לאור הריצה של מכבי ת"א וקריית שמונה היא לא יכולה להרשות לעצמה לאבד נקודות בעכו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר