עיתוי גרוע ושיקול כלכלי מוטעה | ישראל היום

עיתוי גרוע ושיקול כלכלי מוטעה

הצעת החוק הקובעת הענקת פטור ממע"מ לרוכשי דירה ראשונה אינה נכונה מבחינה מקצועית. היא לא תוזיל את הדירות אלא תייקר אותן, ובעיקר - היא לא מתאימה בעת הזאת, כאשר נוצר בור תקציבי גדול בעקבות מבצע צוק איתן ולאחר שהממשלה העבירה קיצוץ רוחבי בכל משרדי הממשלה ובכל הנושאים החיוניים הנחוצים לאזרחי ישראל.

ראשית, בהיבט המקצועי. כל מי שעוסק בתחום הדיור מכיר את הנתונים המקצועיים ורואה את המצוקה הנוראה הקיימת בקרב כל חלקי הציבור המשוועים לקורת גג במחיר סביר - יודע כי מה שיוריד את מחירי הדירות בישראל הוא בעיקר הגדלת היצע הדירות. המדינה צריכה לשחרר מיידית קרקעות, ובהיקפים גדולים. מתן הפטור ממע"מ הוא צעד שיעשה את ההפך מכך. הוא יגדיל את הביקוש לרכישת דירות, ומשכך הדבר יגרום במישרין להעלאת המחירים ולא להורדתם. כל הכלכלנים והבכירים במשק אומרים זאת בפה מלא; כל מומחי הנדל"ן, חברות הדירוג הבינלאומיות וכל גורמי המקצוע המובילים בתחומם מתנגדים לחוק - בגלל סיבה מהותית זו. כי, כאמור, החוק לא רק שלא יוריד את מחירי הדיור, אלא יעלה אותם.

שנית, העברת החוק בעיתוי הנוכחי, בזמן שהמדינה צריכה להתמודד עם המנהרות מרצועת עזה המאיימות על התושבים והיישובים עוטף עזה, כאשר המדינה צריכה להרחיב משמעותית את הפיצוי של תושבי הדרום, בשעה כזו כשצריך את הכסף לנושאים כה חשובים - הולכים ופוגעים בשירותים החיוניים לשכבות החלשות באמצעות הקיצוץ הרוחבי שאישרה הממשלה בשבוע שעבר וכעת מציעים הצעת חוק שתעלה 3 מיליארד שקלים.  

כך שמעבר לעניין המקצועי ושאלת העיתוי, השאלה הלא פחות חשובה שצריכה להישאל היא "מאיפה הכסף?" - הרי תקציב המדינה אמור להיקבע בתקופה הקרובה, אין כסף מיותר בקופת המדינה, הכלכלה במצוקה, הצמיחה בשפל שלא היתה בו עשר שנים, מערכת הביטחון דורשת הגדלה משמעותית כדי להתמודד עם המצב הביטחוני המאיים על תושבי ישראל, המצב הכלכלי והחברתי מחייב אף הוא תקציב נוסף לסייע לשכבות החלשות ולמעמד הביניים שלא סוגר את החודש, אז מאיפה הכסף עבור החוק הזה?

3 מיליארד שקלים בשנה הם סכום עצום עבור חוק אשר הכלכלנים מתנגדים לו, ואין ולו כלכלן אחד שתומך בו, בעיתוי לא נכון, ובעיקר כאשר אין כל מקור תקציבי הגיוני.    

אלו הסיבות שבגינן אנו כחברי כנסת, מתוך חובת האחריות המוטלת עלינו, נעשה כל האפשר כדי למנוע את העברת החוק. הצלחנו לעכב את אישורו בחודשים האחרונים ונמשיך לעשות זאת בכל האמצעים הפרלמנטריים הקיימים, כי אישורו של החוק - הוא לא נכון. לא כלכלי. הוא יפגע בכלכלת ישראל, יפגע בכל הציבור, יעלה את מחירי הדיור ויגרום לאובדן מיליארדי שקלים מתקציב המדינה. 

ומה אתם חושבים? טקבקו לנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר