תנו לנו כרטיס לכל כיס | ישראל היום

תנו לנו כרטיס לכל כיס

בדרבי התל־אביבי בגביע הטוטו בשבוע שעבר נפל דבר - לראשונה מאז 2005 והסכסוך שפרץ בין ההנהלות הצהובות והאדומות, ישבו אוהדי מכבי ת"א גם בשער 8, לא רק בשערים 11-10 בכמות שקובע תקנון ההתאחדות. הסיבה? לא בגלל שמדובר בגביע הטוטו. בטח שלא בגלל שאוהדי הפועל לא רצו לתמוך בקבוצה שלהם גם במפעל המשני. אחרי הכל, דרבי זה דרבי זה דרבי.

הסיבה היחידה היא מחירי הכרטיסים המופקעים למשחק. וכדי להגביר את עוצמת האבסורד, גם המחירים הגבוהים והעובדה שלמשחק הגיעו 12 אלף צופים, הפועל שאירחה את המשחק יצאה מופסדת בגלל הוצאות שיטור ואבטחה בלתי הגיוניות.

כי ככה זה במדינת הקומבינה. הערכות מצב מוגזמות לפני משחקים גדולים מייצרות כמויות שוטרים ומאבטחים חסרות פרופורציות לחלוטין. ובינינו - גם הכמות המאסיבית של כוחות השיטור והסדרנים לא תמנע בסופו של דבר את ההתגרות בין מחנות האוהדים. ועוד יותר בינינו - לחלק לא קטן מהשוטרים מדובר בהשלמת הכנסה בשכר גבוה במיוחד. גם חלק נכבד מהסדרנים שמגויסים למשחקים לא עובר הכשרה ראויה.

עד כאן טיפלנו בבעיית מחירי הכרטיסים במשחקים בין הקבוצות הגדולות ובמשחקים רגישים. ועכשיו נעבור לחוצפה של מועדונים דוגמת מכבי פ"ת, שלא התביישו לדרוש מחירים של שלב הבתים בליגת האלופות לדרבי גביע הטוטו. בסוף ההפסד היה שלהם, וזאת בזכות משמעת ברזל של אוהדי הפועל פ"ת, שעוררו כאן מחאה צרכנית ראויה לציון.

ולסיכום: ראשי הקבוצות הגדולות ומינהלת הליגה חייבים לייצר מנגנון עבודה מסודר מול המשטרה ולגרום לה להבין שאם היא תמשיך בדרך הזו, היא תוביל לפגיעה משמעותית בענף. ראשי הקבוצות הקטנות חייבים להבין שאי אפשר לנצל את הכמיהה האדירה של הקהל לכדורגל ישראלי, בטח אחרי הקיץ הקשה והעצוב של הלחימה בדרום ובמרכז, כדי לדפוק קופה. 

אחרת, מה שהתחיל כמחאה קטנה של אוהדי הפועל פ"ת, יהפוך למחאה גדולה של אוהדים בכל רחבי הארץ. כרטיס לכל כיס.

ומה אתם חושבים? טקבקו לנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר