1שני שערים ספגה נבחרת ספרד בשבעה משחקים במונדיאל 2010. שער אחד היא ספגה בשישה משחקים ביורו 2012. אתמול בסלבדור היא הוציאה מהשער חמישייה מביכה במיוחד, שהגחיכה את החולייה החזקה ביותר של הנבחרת שעד אתמול שלטה בכדורגל העולמי במשך שש שנים.
היה צריך לראות את זה כדי להאמין. סרחיו ראמוס, מי שהיה הבלם הטוב באירופה בחודשים אפריל-מאי, איטי כמו סמיטריילר. ג'רארד פיקה היה עסוק בשאלה מה היה קורה אם שאקירה היתה שרה בטקס הפתיחה ולא ג'יילו. ואיקר קסיאס? הוא עדיין היה טרוד מהשער שחטף באשמתו בגמר ליגת האלופות, והוסיף עוד שלושה שערים באשמתו הישירה לאוסף.
2למרות כל זה, אל תספידו עדיין את ספרד. נכון, המכה המוראלית של ספיגת חמישייה במשחק פתיחה היא אדירה, אבל לספרדים יש עדיין כלים לחזור לעניינים, בטח מול אוסטרליה ואולי גם מול צ'ילה. בשביל זה, יצטרך ויסנטה דל בוסקה לערבב מחדש את הקלפים, לתת דקות משחק לדויד וייה ולחשוב על אופציות אחרות במקום צ'אבי, שנראה שהוא מתכונן לשלב האחרון בקריירה – במנהטן או באחת מנסיכויות המפרץ.
3הולנד הציגה אתמול כדורגל נדיר. טוטאל פוטבול? טוטאל פיטבול! במחצית השנייה השחקנים של ואן חאל התחפשו לספרדים, הפעילו לחץ גבוה על שחקני ההגנה(?) הספרדים וניצלו את היכולות האישיות הגבוהות של רובן ורובין כדי לסיים את המשחק הזה בצורה סוחפת.
אבל הולנד, כמו הולנד, חייבת להיזהר. יש לה נטייה בטורנירים גדולים להתחיל חזק אבל לא להגביר קצב, אלא להתבשם על ההצלחה המוקדמת ולנוח על זרי הדפנה. וצריך לזכור, זה לא ממש משנה כמה אתה כובש בשלב הבתים, מה שחשוב זה לשפר את ההגנה. וגם במצב של 0:1 לספרד החמצה מזעזעת של דויד סילבה מנעה 0:2 שממנו הולנד היתה מתקשה לחזור.
4לא יכול להיות שהשופט והקוון לא ראו שואן פרסי דחף את קסיאס בשער השלישי של הולנד. פשוט לא יכול להיות. טכנולוגיית קו השער חשובה, אבל גם בדיקות ראייה לצוות השופטים הכרחיות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו