ז'ורז' טרון, ראש עיריית דראווייל, עיירה ההנמצאת דרומית לפריז, ממשיך לנהל את עירו מבית הכלא וזאת למרות שהורשע במעשה אונס.
טרון, בן ה63 הורשע בערכאה שנייה במעשה אונס, זאת לאחר ששתי עובדות התלוננו נגד ראש העיר כי תקף אותן מינית ואנס אותן. למרות ההרשעה, טרון מסרב להתפטר מראשות העיר שלו וממשיך לנהל את מועצת העיר מהכלא על ידי העברת מכתבים מהכלא כשהוא מתאר את הכליאה רק 'כהפרעה' קטנה לתפקודו.
כך קרה שישיבת מועצת העיר דראוויל, נפתחה השבוע בהקראת ההוראות של ראש העיר, אותן הכתיב לעוזריו בקול במליאת המועצה. ההוראות עסקו בהמשך הפעלת העיר וניהול תקציבה. האירוע גרם לזעם גדול מצד אנשי האופוזיציה במועצה שטענו כי "אין לראש העיר את הסמכות המוסרית להמשיך בתפקידו מהכלא". במקביל לישיבת המועצה התקיימו הפגנות סוערות של ארגונים פמיניסטיים ליד בית המועצה בדרישה להתפטרותו של האיש ולפרישתו המידית.
גם האגודה האירופאית נגד אלימות המופנית לנשים בעבודה הAVFT, פנתה במכתב פתוח לממשלת צרפת בדרישה לפטר את ראש העיר. "לא יעלה על הדעת כי אדם שהורשע באונס ונכלא ימשיך לנהל עיר ואת כוחות המשטרה שלה" כתבה האגודה בפנייה לממשלת צרפת. גם ארגוני נשים צרפתיים שונים פנו לראש ממשלת צרפת ז'אן קסטק ושאלו אותו במכתב פתוח: "למה אתה מחכה".
ממשלת צרפת מסרבת כרגע להתערב בפרשה בטענה כי המשפט לא יסתיים וראש העיר עדיין מערער על עצם הרשעתו. עימות חריף בנושא התחולל בסנאט הצרפתי בעת שהסנאטורית הסוציאליסטית לורנס רוסיניול, תקפה במילים קשות את הממשלה והתנהלותה. הסנאטורית זעמה על כך שמי שמשיב מטעם הממשלה הוא שר המשפטים עורך הדין הפלילי אריק דופו-מורטי, שלטענתה הגן בעבר על טרון בצורה חד משמעית והיה ככל הנראה עושה זאת גם כיום בלי פקפוק.
כך או כך המקרה של ז'ורז' טרון, נחשב היום בעיני פמיניסטיות אירופאיות רבות מקרה דגל והמאבק סביב המשך הכהונה ושאלת אשמת האיש עוד יכו גלים רבים בצרפת באיחוד האירופי.