צרפת: המחבל האזין להטפה ג'יהאדיסטית דקות לפני התקיפה

המהגר הטוניסאי שרצח שוטרת לאור יום בפרבר של פריז האזין לתעמולה אסלאמית הקוראת לביצוע פיגועים • המחבל קרא "אללה אכבר" לפני שתקף

אזרחית מגישה לשוטר פרחים בזירת הפיגוע // צילום: איי.אף.פי // אזרחית מגישה לשוטר פרחים בזירת הפיגוע // צילום: איי.אף.פי

פרטים חדשים נחשפו היום (ראשון) על המחבל שביצע את פיגוע בפרבר של הבירה הצרפתית, הקושר אותו לאידיאולוגיה אסלאמית קיצונית.

על פי חשיפה של התובע המיוחד נגד הטרור בצרפת, ז'אן פרנסואה ריקאר, המחבל האזין לתעמולה אסלאמית דקות לפני שביצע את פיגוע הדקירה, בו נהרגה עובדת אדמיניסטרטיבית במשטרה.

"התוקף, ממש לפני שביצע את מעשיו, הסתכל בסרטונים וקליפים של הטפה דתית וקריאה לבצע ג'יהאד ולמות מות קדושים", אמר ריקאר, והסיף שהתוקף, שזו בשם ג'מאל ג., קרא "אללה אכבר" במהלך התקיפה.

התוקף נורה למוות על ידי שוטרים שהגיעו לזירה ואילו עובדת המשטרה, אם לשתי בנות בשם סטפני, מתה מדימום תוך דקות ממתקפת הדקירה.  התקיפה התרחשה סמוך לתחנת משטרה בפרבר הדרומי של פריז רמבויה.

זירת הפיגוע ברמבויה // צילום: רויטרס
זירת הפיגוע ברמבויה // צילום: רויטרס

הפיגוע חולל סערה במדינה ונשיא צרפת, עמנואל מקרון נשא נאום ואמר כי צרפת "שוב נפלה קורבן למתקפת טרור". השגרירות הטוניסאית בפריס גינתה את הפיגוע והציע את תנחומיה למשפחתה של ההרוגה.

התובע המיוחד נגד הטרור הודיע כי צרפת פועלת בשיתוף עם הרשויות בטוניס במטרה לחקור את הרקע של התוקף, שלא היה אזרח צרפתי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר