חודשים של שמועות התנקזו לכדי אירוע אחד: אפל הכריזה הערב (שלישי) על שורה של מוצרים חדשים, ובראשם ה-AirTags – תגית חכמה לאיתור חפצים. האירוע שנערך תחת הכותרת " Spring Loaded" הוקלט והעובר בשידור חי ממטה החברה בקופרטינו שבקליפורניה. את האירוע פתח מנכ"ל אפל טים קוק ואמר "אנחנו מבינים כמה חשוב מה שאפל עושה לחיים של אנשים".
AirTags
כפי שחזו כל ההדלפות, החברה חשפה הערב את ה-AirTags, תגיות מעקב אותן ניתן להצמיד לחפצים שונים – כגון מפתחות, מזוודות, אופניים או ארנק, ואז לאתר באמצעות אפליקציית Find My שנמצאת בכל מכשירי אפל – בדומה ל-SmartTag של סמסונג. המחיר: 29 דולר לתג בודד, או 99 דולר לחבילה של 4 תגים.
ה-AirTag נראה כמו מטבע וניתן לאכן אותו באמצעות האייפון, ולצפות במיקום באופן מקוון על גבי מפה באפליקציה. כמו כן, אפל שילבה בתג אקסלרומטר, סוללה שניתנת להחלפה (היא אינה נטענת) וכדי שתוכלו למצוא את התג במהירות מרחוק, יש לו רמקול זעיר שמסוגל להשמיע צלילים.
באשר לפרטיות שלכם, באפל מבטיחים כי כל המידע הנוגע למיקומים שלכם יישאר פרטי בתוך המוצר בלבד. אבד לכם ה-AirTag? במקרה כזה, אדם זר שיחבר חיבר אותו לאייפון שלו יקבל הפנייה לאתר אינטרנט בו הוא יוכל ליצור אתכם קשר.
אייפון בצבע חדש
עם פתיחת האירוע, דיבר מנכ"ל אפל טים קוק על Apple Card, אפל פודקאסט – ומיד עבר להכרזה הבאה – אייפון בצבע סגול. הצבע החדש זמין רק לדגמי האייפון 12 ו-12 מיני, ולא לדגמי הפרו.
אפל TV 4K
הסטרימר החדש של מגיע מאובזר באותו שבב A12 Bionic שנמצא באייפון 12, עם תמיכה בניגון תכנים ב-HDR בקצב רענון גבוה יותר. בנוסף, אפל עיצבה את השלט מחדש: הוא עבה יותר מהדגם הקודם, מצויד במעטפת אלומיניום, יש לו משטח מגע מעוגל ולחצן הפעלה שיודע להדליק או לכבות את הטלוויזיה. כמו כן, נוסף כפתור יעודי להפעלה של הסייענית הווירטואלית סירי. המחיר: 179 דולר לנפח 32 גיגה-בייט ו-199 דולר לנפח 64 גיגה-בייט.
סדרת iMac עם מעבד M1 ועיצוב חדש
לצד הדברים הצפויים, אפל חשפה דגם חדש של ה-iMac, המחשב השולחני של החברה, שמגיע עם עיצוב חדש לחלוטין ומעבד ה-M1 מתוצרתה. הדגם החדש משלב מסך בגודל 24 אינץ' – גדול יותר מהדור הקודם, וברזולוציה של 4.5K עם בהירות של 500 ניט (nits). בחברה התגאו גם כי עובי המארז הוא 11.5 מילימטרים בלבד – 50% פחות מהדור הקודם.
בשל הביקורת בשנה האחרונה, המצלמה שודרגה לחיישן באיכות Full HD – הטובה ביותר עד כה בכל המחשבים של אפל. בחלקו האחורי של ה-iMac ניתן למצוא 4 חיבורי USB-C, שניים מהם מסוג Thunderbolt.
לצד המחשב, אפל חשפה גם שורה של אבזירים נלווים בצבעים תואמים – כמו מקלדת ה-Magic Keyboard, עכבר ה-Magic Mouse ופד ה-Magic Trackpad. את המקלדת ניתן להשיג בשתי גרסאות שונות, כאשר אחת מגיעה עם חיישן טביעת אצבע, ואחת אחרת ללא מספרים בחלק הימני.
אייפדים חדשים
מדובר בשתי גרסאות שונות של אייפד פרו – 11 אינץ' ו-12.9 אינץ', עם תצוגת Liquid Retina XDR (טכנולוגיה חדשה שמשלבת במסך יותר מ-10,000 נורות לד זעירות ומאפשרת תצוגה בהירה יותר). גם כאן מחליטה אפל לעבור ממעבד A למעבד M1 מתוצרתה, וטוענת כי הוא מוביל לשיפור של עד 50% בביצועים.
בגזרת הצילום, לראשונה שילבה החברה פיצ'ר חדש וחכם במצלמת הסלפי המכונה "Center Stage", בו חיישן המצלמה מזהה את המשתמש ויודע לעקוב אחריו ולהציג אותו במרכז. כמתבקש, שני הדגמים החדשים יגיעו עם זיכרון עבודה (RAM) של 8 ו-16 גיגה-בייט, ונפח אחסון של 2 טרה-בייט. כמתבקש, הם גם תומכים ברשת הדור חמישי (5G).
המחיר: החל מ-799 ו-1,099 דולר לגרסאות ה-11 ו-12.9 אינץ' בהתאמה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו