יהודי בכלא הטורקי: "מתפלל לנס - רוצים שאתאסלם"

פביאן אזולאי, יהודי-צרפתי שנכלא בעקבות עבירת סמים ל-16 שנים ושמונה חודשים, כתב לבני משפחתו: "ג'יהאדיסטים מנסים להשפיע עלינו, המצב נורא"

פביאן אזולאי ,
פביאן אזולאי
"אני בוכה ומתפלל מדי יום לנס", כך כתב פביאן אזולאי, יהודי-צרפתי לבני משפחתו לאחר שנכלא בכלא גירסון שבטורקיה בשל עבירת סמים. "אני לא יכול לדמיין את עצמי כאן לאורך 16 שנים ושמונה חודשים", כתב.
 
טורקיה ידועה כמדינה שנאבקת ביד קשה בסחר בסמים והעונשים בה על עבירות כאלו הם קשים. אזולאי נידון בשנת 2017 ל-16 שנים ושמונה חודשי מאסר בפועל. התיק שלו הפך למפורסם בימים האחרונים, בעקבות המאבק הציבורי של עורכי דינו ובני משפחתו במטרה להסגירו לצרפת.
 
אזולאי, בן 43, כלוא בארבע השנים האחרונות. הוא הומוסקסואל, וטוען כי הוא מוטרד ומאויים הן על רקע נטייתו המינית והן על רקע דתו.  הוא הגיע לטורקיה לפני ארבע שנים, בדומה לתיירים רבים ובפרט ישראלים, לצורך השתלת שיער. הוא רכש סם מסיבות מסוג GBL בתמורה ל-300 דולר, מאתר אינטרנט בליטא עם משלוח למלון שלו בטורקיה, ולטענתו לא ידע כי השימוש בו אסור במדינה. מה שהוביל למעצרו הוא לכידת משלוח הסם על ידי המכס הטורקי. "יש כל כך הרבה אסירים כאן שחיים במרחב קטן מאוד", המשיך האסיר היהודי-צרפתי את מכתבו. "כדי ללכת לשירותים במהלך הלילה, אנחנו צריכים ללכת על אנשים ישנים. כשהם מתעוררים, הם מתעצבנים ולעתים יש קטטות".
 
"המצב נורא", סיפרה אחת מעורכות דינו, קרול-אוליביה מונטנו, לרשת "פראנס 24". לדבריה, "הוא מוטרד על ידי אסירים אחרים שאומרים לו להתאסלם ולהתפלל חמש פעמים ביום. הוא גם מוטרד בשל נטייתו המינית". היא הוסיפה כי "השימוש בסם נאסר בטורקיה חודשים ספורים קודם לכן, ובאתר ההזמנות לא עדכנו את הרשימה. הוא לא ידע שזה לא חוקי". נשיאת ארגון התמיכה בפביאן אזולאי, סופי ויזנפלד, הוסיפה כי "תנאי המאסר שלו מהווים פגיעה בכבוד האדם".
"תנאי המאסר שלו פוגעים בכבוד האדם"

"תנאי המאסר שלו פוגעים בכבוד האדם"

לצוות ההגנה של אזולאי יש טענות קשות כלפי מערכת המשפט הטורקית. הם טוענים כי הדיונים בתיק שלו התקיימו במשך דקות ספורות בכל פעם. בתחילה, ב-27 בפברואר 2018, נגזר דינו ל-20 שנות מאסר בפועל, אך לאחר מכן הופחת העונש ל-16 שנים ושמונה חודשים בשל התנהגות טובה. בקשת ערעור לא הועילה – והעונש נותר בעינו.

"ג'יהאדיסטים מנסים להשפיע על אסירים", כתב אזולאי לחברו וציין כי הוא חושש להציג את דתו, מאולץ להתפלל, סובל מאלימות פיזית ואף היה עד לרצח. לדבריו, "ארבעה סורים שיספו את גרונו של אחד האסירים.
"ישנתי כשזה התרחש, אך צרחות האסירים האחרים העירו אותי. היה דם בכל מקום וזה היה נורא יותר מסרט אימה. לאחר מכן גיליתי שהאסיר שנרצח הטריד מינית את אחד הסורים ולכן, בשם אללה, הוא היה צריך לשלם בחייו על היותו הומוסקסואל".
 
עורכת דינו ציינה בפני רשת "פראנס 24" כי אף שאזולאי ניסה להסתיר את נטייתו המינית, הוא היה קורבן להתקפה הומופובית בנובמבר 2019. "אסיר אחר ידע שהוא גיי", היא אמרה, "באמצע הלילה הוא השליך מים רותחים על פביאן וגרם לו לכוויות דרגה 2. לכן פינו אותו לבית חולים". לאחר מכן, אזולאי הועבר לכלא אחר שממוקם כ-800 ק"מ מאיסטנבול. "הוא עכשיו אף יותר מבודד", הסבירה ויזנפלד. צוותו אף טוען כי מאז הגשת ההסגרה בנובמבר 2019 – לא התבצעה שום התקדמות.
 
עורכת הדין מונטינו סכימה כי "אחיו מנסה לעזור לו ככל האפשר. פביאן אמר לבני משפחתו שהוא לא יוכל לשרוד בכלא. הוא נמצא בדיכאון קשה. הוא מטופל באמצעות תרופות ורוצה להתאבד. הוא מפחד על חייו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר