נקודה למחשבה: 1:1 מאכזב לנבחרת ישראל מול סקוטלנד

אחרי שני משחקי בית בפתיחת הקמפיין, הנבחרת עדיין ללא ניצחון • דור פרץ העלה את ישראל ליתרון בדקה ה-44, פרייזר השווה עבור הסקוטים בדקה ה-56

צילום: אלן שיבר

וילי רוטנשטיינר ונבחרת ישראל פגשו את סקוטלנד כל כך הרבה פעמים בשנים האחרונות, שלפגוש אותם שוב מרגיש כמו מבחן עם חומר פתוח. 90 דקות, בהן כל מה שהיה צריך הוא להקיא את מה שלמדנו בשנתיים האחרונות.

המחצית הראשונה הרגישה כאילו ישראל באה מוכנה למבחן הזה, כאילו יש לה פתרון לכל שאלה של הסקוטים. זו היתה אחת המחציות הטובות של הכחולים לבנים בשנים האחרונות, כזו שעם קצת יותר איכות בחלק הקדמי, אולי ריכוז, השחקנים של רוטנשטיינר היו גומרים את זה תוך 45 דקות.

דור פרץ,בבעיטה נפלאה לחיבורים העלה את הנבחרת ל-0:1 מוצדק, אחרי שבשלבים מסויימים המבחן מול הסקוטים נראה קל מדי. אבל אז הגיעה ההפסקה והרגיש כאילו ישראל שכחה את החומר.

צילום: אלן שיבר
צילום: אלן שיבר

השוני בין המחציות היה קיצוני. כמו עץ ופאלי או שחור ולבן. ואז, כמעט כרגיל, טעות הזויה שקשה להסביר אותה במילים, עלתה לישראל בשער שוויון של ריאן פרייזר (56). בשלב הזה, בדרך כלל, מגיע הרגע בו ערן זהבי מתעורר ולוקח את הנבחרת על הגב. אבל הפעם זהבי בא להבקיע בכוח. זה נכון שיש לחלוץ של איינדהובן רגעי קסם בנבחרת ובכלל, אבל גם לקסמים יש גבול. כדור לא יכול לעבור דרך שחקנים וראש בקיר רק מצריך אקמול ולא מביא שערים.

זהבי כפה את עצמו על המשחק. אם מקבילים את מה שעשה לרגע למבחן בו עמדה ישראל, אז החלוץ ניסה לפתור אותו בעיניים עצומות. זה לא עובד ככה בכדורגל. בשלב מסויים נראה שגם השחקנים איבדו סבלנות כלפי מי שאמור להוביל אותם בקמפיין מוקדמות המונדיאל.

ככל שעברו הדקות, מבחן שאפשר היה לקבל בו 100 בקלות הפך לקשה מאוד, כזה שרק רוצים לעבור עם 60 ולהמשיך הלאה. בסופו של יום, ישראל לקחה נקודה שלא בדיוק מקדמת אותו בבית. אז מילא דנמרק, שהיא רמה מעל הבית, אבל סקוטלנד? כבר היינו בסרט הזה, נכשלנו בו פעם והנה זה קורה שוב.

עכשיו הפנים למשחק השלישי מול מולדובה שייערך ביום רביעי. ישראל לא הצליחה לדלג מעל הבבושקה הגדולה, עברה לבינונית, גם בה כשלה ועכשיו צריך לעבור את הקטנה יותר. מול נבחרת שחטפה שמינייה מול הדנים לא צריך חומר פתוח, אבל זה מקום שבו אסור להיכשל.

 

צילום: אלן שיבר
צילום: אלן שיבר

צילום: אלן שיבר
צילום: אלן שיבר

הרכבים

ישראל: אופיר מרציאנו, אלי דסה, איתן טיבי, חאתם עבד אלחמיד, עופרי ארד, סאן מנחם, ביברס נאתכו, דור פרץ, מנור סולומון, ערן זהבי ושון וייסמן.

סקוטלנד: דייויד מרשל, סטיבן אודונל, גרנט הנלי, ג’ק הנדרי, אנדור רוברטסון, סקוט מקטומיניי, קיראן טירני קאלום מקגרגור, ג’ון מקגין, ראיין פרייז’ר וצ’ה אדאמס.

צילום: אלן שיבר
צילום: אלן שיבר

צילום: אלן שיבר
צילום: אלן שיבר

צילום: אלן שיבר
צילום: אלן שיבר

צילום: אלן שיבר
צילום: אלן שיבר

מהלך המשחק

8': הסקוטים לא הצליחו להרחיק טוב, סולומון בעט מרחוק אבל פספס את החיבורים.

9': מקטומיניי כמעט ונגח פנימה אחרי כדור קרן אבל הכדור שלו הלך ליד הקורה.

23': מנחם השאיר לזהבי שבעט חזק אבל האורחים הצליחו לבלום.

25': נאתכו מצא את סולומון ברחבה, הוא ניסה לבעוט אך השוער הדף.

צילום: אלן שיבר
צילום: אלן שיבר

38': וייסמן ניסה לנגוח אחרי שנאתכו הקפיץ לתוך הרחבה, אבל הנגיחה שלו חלשה לידיים של מרשל.

44': שער! 0:1 לישראל! מנור סולומון השאיר לדור פרץ, שבעט פצצה לחיבורים והעלה את הנבחרת ליתרון מוצדק לקראת הפסקת המחצית.

צילום: אלן שיבר
צילום: אלן שיבר

56': שער! סקוטלנד משווה ל-1:1! איבוד כדור של מנחם הוביל למתפרצת של הסקוטים, אדמס מסר לפרייזר שבעט פנימה.

צילום: אלן שיבר
צילום: אלן שיבר

צילום: אלן שיבר
צילום: אלן שיבר
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר