519 חולים במצב קשה, ירידה במקדם ההדבקה

דו"ח אמ"ן מציגים נתונים מעודדים, ומקדם ההדבקה עומד על 0.59 • אחרי הירידה מתחת לקו ה-500, מספר החולים הקשה עלה ל-519 • אתמול אובחנו 679 נדבקים בקורונה

נמשכת מגמת הירידה בתחלואה. ארכיון // צילום: מישל דוט קום // נמשכת מגמת הירידה בתחלואה. ארכיון ,
נמשכת מגמת הירידה בתחלואה. ארכיון // צילום: מישל דוט קום // נמשכת מגמת הירידה בתחלואה. ארכיון

משרד הבריאות פרסם הבוקר (רביעי) את נתוני התפשטות נגיף הקורונה בישראל - מקדם ההדבקה ממשיך לרדת ועומד על 0.59 בלבד, וביממה האחרונה זוהו 679 נשאים חדשים, המהווים 1.7% מתוך 58,004 בדיקות חדשות.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected

      משרדי האוצר והבריאות חשפו: ישראל הוציא 2.6 מיליארד שקלים על חיסוני קורונה // דוברות הכנסת

      מספר החולים המאושפזים בבתי החולים עומד על 768 בני אדם, כאשר מספר החולים קשה עומד על 493 בני אדם, מתוכם 207 מונשמים ו-252 במצב קריטי. הפעם הקודמת שהיה מספר כה נמוך של חולים קשה היה ב-22 בדצמבר 2020.

      מבין המאושפזים, 74% לא חוסנו כלל, 15% בתהליך חיסון ו-11% (84 איש) מחוסנים באופן מלא. מתוך 190 מונשמים בבתי החולים 76% שאינם מחוסנים, 16% בתהליך חיסון ו-8% (15 איש) מחוסנים באופן מלא.

      בבתי החולים מאושפזים 19 ילדים עד גיל 18 (מהם 3 ילודים), מהם חולה אחד במצב קריטי, 5 במצב קשה והיתר במצב קל.

      בבתי החולים מאושפזות 12 נשים הרות ו-9 יולדות מאומתות לקורונה, מהן 3 מונשמות ואחת על אקמו. אף אחת מהן לא מחוסנת באופן מלא.

      בחירות במחלקת קורונה בשיבא, אתמול // צילום: יוסי זליגר
      בחירות במחלקת קורונה בשיבא, אתמול // צילום: יוסי זליגר

      מבחינת מקבלי החיסון, מספר האנשים שקיבלו את מנת החיסון הראשונה עומד על 5,191,761 בני אדם שהם 55.83% מכלל הישראלים. מספר מקבלי מנת החיסון השנייה עומד על 4,608,229 בני אדם שהם 49.55% מכלל הישראלים.

      מספר הישראלים שנדבקו מהנגיף מתחילת המגפה עומד על 829,832, כאשר מספר החולים הפעילים כיום עומד על 14,403. 

      יש לציין, שיחד עם מקבלי מנות החיסון והמחלימים מקורונה, כמעט שישה מיליון ישראלים נושאים נוגדנים לקורונה. 

      מספר המתים מקורונה עומד על 6,131 בני אדם, כאשר אתמול הלכו לעולמם 12 בני אדם והיום נפטרו ארבעה.

      התפרצות מחודשת בחלק ממדינות העולם

      למרות האופטימיות בישראל, חוקרי אמ"ן מציינים שיש מדינות בהן ישנה עלייה בהתפשטות הנגיף. לדבריהם קיים "שינוי מגמה בגרף התחלואה העולמי, שנובע מהתפרצויות משמעותיות במספר אזורים ובראשם: ברזיל, הודו ומזרח אירופה.

      "בברזיל, גל תחלואה משמעותי, כאשר הווריאנט הברזילאי שזוהה בעיר מנאוס מתפשט ברחבי המדינה. במזרח אירופה נרשמות התפרצויות עם התפשטות הווריאנט הבריטי ביבשת. בניו יורק, ארה"ב, וריאנט חדש של הנגיף ממשיך להתבסס ונושא מוטציה שקושרה להדבקה חוזרת של מחלימים. גם בירדן נרשמת בימים אלו התפרצות משמעותית של הנגיף".

      עוד מציינים חוקרי אמ"ן כי "בחודשים האחרונים נחקרו זנים החשודים כעוקפי חסינות במחלימים (הדרום אפריקאי והזן הברזילאי למשל). עדויות מדעיות העלו שזנים אלו מגבירים משמעותית את הסיכון להדבקה חוזרת של מחלימים, ומוערך שככל שזנים אלו ימשיכו להתפתח ולצבור מוטציות נוספות - הם עלולים לאיים גם על יעילות החיסונים.

      Video Player is loading.
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Loaded: 0%
      Stream Type LIVE
      Remaining Time 0:00
       
      1x
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • captions off, selected

          אלפי חיסונים נגד קורונה מגיעים לגרמניה // צילום: רויטרס

          "לכן, מומלץ לצמצם ככל הניתן את מגוון הווריאנטים המיובאים לישראל מחו"ל ואת היקפם. בכלל זאת, זנים המצויים כבר בארץ, דוגמת הווריאנט הדרום אפריקני, שהיקפם עודו מוגבל, ולפיכך ניתן עוד למנוע התפשטות משמעותית שלהם בישראל. כניסה מבוקרת לישראל ומאמץ משותף של בדיקות, בידוד והתנהגות אחראית יסייעו בצמצום הסיכון.

          "בהקשר זה, ממליצים בחום לחוזרים מחו"ל להקפיד באופן מיוחד על צמצום מגעים בימים שלאחר חזרתם (גם עם יתר בני הבית), ובמקרה של חשד לתסמינים - להיבדק מיידית, גם אם תוצאות הבדיקה בשדה התעופה היו שליליות.

          "חשוב להבהיר, בשלב זה מוערך שיעילות החיסון של פייזר למול הווריאנט הדרום אפריקאי (וזנים דומים לו) תישמר, לכל הפחות במניעת מחלה קשה".

          טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

          כדאי להכיר